Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

The Corporate Tribe

Organizational lessons from anthropology

Gebonden Engels 2018 9781138361584
Verkooppositie 4639Hoogste positie: 248
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

No challenge is entirely new. In 60,000 years of human existence, nearly every problem we face in modern business has already been seen…and solved. We just have to figure out how to apply that age-old tribal wisdom to our current circumstances.

'The Corporate Tribe' will take you on a journey to discover the essence of culture and the secret to successful change programs. Along the way, it will introduce you to the cultural traditions of different people across the globe and provide you with the practical tools you need to apply what you find to today’s organizations. Through thirty compelling stories, The Corporate Tribe will reveal what, deep down, you already know.

At turns unfamiliar and disruptive, illuminating and inspirational, The Corporate Tribe offers a powerful paradigm and skillset for tackling organizational and leadership challenges in the twenty-first century and beyond. It is a book for leaders, consultants and advisors who are looking for a fresh perspective and proven solutions, for those who want to build strong communities that are safe for diversity and ready for change.

Danielle Braun and Jitske Kramer are corporate anthropologists. They look at organizations as tribes, organizational charts as kinship systems, leaders as chiefs and mission documents as totem poles. Travel with them to places where spirits linger after death, magic is real and rituals are the key to maintaining order and facilitating transition. You will never look at your organization—or approach its problems—the same way again.

Specificaties

ISBN13:9781138361584
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:250
Druk:1
Verschijningsdatum:20-11-2018
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Danielle Braun

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud". Danielle Braun studeert klassieke culturele antropologie. Ze specialiseert zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie wordt ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties "om de hoek" minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderen van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Haar antropologische veldwerk doet ze anderhalf jaar lang achterin de politieauto. Daar leert ze het klappen van de zweep van het onderzoekswerk én van de straat kennen. Danielle promoveert in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie met een proefschrift "Sturingsperikelen in de Politieorganisatie”. Danielle vervolgt haar loopbaan als adviseur binnen de politie en een groot consultancybureau en als leider in de asielopvang en de lokale overheid. Nu is Danielle een van Nederlands topsprekers. Auteur van de boeken de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen, Da’s Gek en Tribaal Kantoorgedoe. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, waar ze met haar team organisaties beter en bezielder maakt en leergangen geeft over de boeken de Corporate Tribe, Patronen en Building Tribes. Danielle is sparring partner voor CEO’s en bestuurders bij complexe verandering en bijt zich graag stuk op disfunctionerende managementteams. Bij verandertrajecten combineert Danielle haar no-nonsense strategische managementervaring met haar adviesrol. Ze is publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands. Danielle schrijft in een vaste wekelijkse column in de Financiële Telegraaf over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels. Ze brengt een eigen online talkshow uit onder de naam Dubbel-Date. En bovenal… is Danielle reiziger. Elk jaar reist ze ergens naar een boeiende tribe op de wereld om nieuwe verhalen en best practices te verzamelen. Dat doet ze alleen en samen met haar fijne gezin dat al even reislustig is. Op social media en haar website publiceert ze, blogt ze, fotografeert ze over haar reizen. Hiermee stond ze in januari 2020 op de planken in het theater.

Andere boeken door Danielle Braun

Over Jitske Kramer

Jitske Kramer is corporate antropoloog, ondernemer en bestseller auteur. Zij reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze brengt haar kennis en ervaringen via ijzersterke lezingen en masterclasses naar de wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap. Om de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren (en de wereld gewoon een beetje mooier te maken). Ze heeft de ambitie om organisaties te activeren om voor alles en iedereen woest aantrekkelijk te zijn. En het liefst ook nog verrukkelijk eenvoudig. In haar verhalen wordt wat vertrouwd is vreemd. En wat vreemd is vertrouwd. Anderen over Jitske: “Jitske Kramer is een van de meest inspirerende sprekers van Nederland. Ze prikkelt je om stevig na te denken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuw inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig.”

Andere boeken door Jitske Kramer

Inhoudsopgave

Part 1 Culture Creates Order from Chaos
1. Where To Find "Organizational Culture"
2. Through the Eyes of the Anthropologist

Part II It Happens in the Relationships
3. Relationships with Others in Our Own Group
3.1 Organization Chart as Kinship System
3.2 New Ways of Working
3.3 Rewarding, Punishing and Motivating
4 Relationships with Leaders and Power
5. Relationships with Outsiders, Customers and Competitors
6. Relationships with Time, Space and the Cosmos
7. Relationships with Relationships

Part III Cultural Transitions – Building and Moving a Totem
9. Cultural Continuity
10. Cultural Reorientation
11. Cultural Healing
12. Cultural Transformation
14. I Went on a Journey of Change and I Took with Me…

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The Corporate Tribe