Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

#Imperfectlife

Stop met vergelijken en doe wat goed is voor jou

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789024401802
Direct te downloaden

Samenvatting

Niemand is perfect
Als we niet op Facebook, Insta of LinkedIn zien hoe geweldig onze vrienden het doen, dan volgen we wel vloggers die, terwijl ze hun buikspieren trainen, van elke dag een feestje maken. We vergelijken onszelf met al die perfect lijkende mensen en zijn niet tevreden met onszelf. En we vergeten dat bijna niemand een #perfectlife of #killerbody heeft.

Veranderen vanuit een negatief uitgangspunt is moeilijk
Moeten veranderen omdat we niet goed (genoeg) zijn, is herkenbaar. Maar veranderen vanuit zo’n negatief uitgangspunt is moeilijk. Het lukt misschien even om een dieet te volgen door streng te zijn voor jezelf, maar er komt een dag dat je moe en chagrijnig bent. Dan heb je toch echt recht op Ben & Jerry’s! En dan is het hek van de dam. Want dat diëten is niet gelukt, dus de bak ijs kan dan net zo goed helemaal leeg.

Je bent goed zoals je bent
Dit boek gaat uit van drie principes: (1) je bent goed zoals je bent; (2) als je iets wilt veranderen, doe dat dan vanuit willen in plaats van moeten; (3) ga uit van wat al wél lukt en doe daar meer van, in plaats van dat je focust op wat er niet lukt.

Meer zelfvertrouwen met herkenbare voorbeelden en praktische oefeningen
Steeneveld baseert zich op 'appreciative inquiry'. Dat betekent dat je onderzoekt wat er te waarderen is en waar je meer van wilt. Dat geeft veel meer vertrouwen en zin om aan de slag te gaan. Het boek is vlot geschreven en geeft herkenbare voorbeelden en praktische oefeningen.

Specificaties

ISBN13:9789024401802
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:25-4-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Matthijs Steeneveld

Na zijn studie psychologie aan de Universiteit Leiden is Matthijs Steeneveld als zelfstandig trainer aan de slag gegaan. Daarbij werkt hij op basis van positieve psychologie en mindfulness om professionals en particulieren te trainen in omgaan met stress, beter samen te werken en het beste uit zichzelf te halen op een prettige manier. Naast dit werk heeft hij jarenlang gewerkt als parttime therapeut op een afdeling angststoornissen. Hij is sinds de oprichting redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie en voorzitter van de sectie Coaching, Training & Advies van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen). Als medeoprichter van het Bureau voor Positieve Psychologie leidt hij met zijn collega’s professionals op om te werken met positieve psychologie. Matthijs Steeneveld is een bevlogen positief psycholoog. ‘Tijdens mijn eerste werkjaren ontdekt ik dat wij mensen snel de neiging hebben om te blijven kijken naar wat er mis is. Hoe logisch dat ook is, het kan er voor zorgen dat zelfvertrouwen en motivatie erg laag worden. Met positieve psychologie wordt wel erkenning gegeven aan wat er mis is, maar gaat de energie vooral naar het versterken van wat er goed gaat en werken naar datgene wat gewenst is. Dat werkt én dat geeft energie.’

Andere boeken door Matthijs Steeneveld

Inhoudsopgave

1. #imperfectlife 7
2. Vriendelijke basishouding 19
3. Waarderend veranderen – stap 1: Verkennen wat je wél wilt 40
4. Aanvaarden hoe het is 55
5. Waarderend veranderen – stap 2: Ontdekken wat al goed gaat 70
6. Genieten van wat je al hebt 83
7. Waarderend veranderen – stap 3: Verbeelden hoe het zou kunnen zijn 92
8. Ben je tevreden of moet het perfect zijn? 104
9. Waarderend veranderen – stap 4: Geef je plannen vorm en voer ze uit 116
10. Waarderend veranderen – stap 5: Waardeer je eigen verandering 133
11. Dankbaarheid 149
12. Tot slot 155

Dankwoord 161
Achtergrond 163
Noten 169

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        #Imperfectlife