Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Succesvol binnenhalen van toptalent

Paperback Nederlands 2018 9789024403882
10
Voormalig top 10Totaal 12 dagen
Voormalig top 100Totaal 45 dagen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het binnenhalen van toptalent is een van de belangrijkste managementcompetenties aan het worden op alle niveaus in de organisatie. Natuurlijk moet er geselecteerd worden in een interview.

Steeds meer managers begrijpen echter dat in gesprekken met toptalent hun focus moet liggen op werven. Weinigen weten dat de echt goede kandidaten op een compleet andere manier aangesproken moeten worden dan gewoon goede kandidaten.

De huidige Nederlandse arbeidsmarkt raakt steeds verder gespannen en talent aantrekken is een groeiende uitdaging. Tegelijkertijd krijgt talent een steeds prominentere rol in de strategie van organisaties, die snel en wendbaar moeten meebewegen met de veranderingen in hun markten. Managers worden steeds afhankelijker van talent om hun doelen te bereiken. Dit maakt het gevecht om talent heftiger dan het in jaren is geweest.

In 'Succesvol binnenhalen van toptalent' lees je wanneer je alles wat een gewoon sollicitatiegesprek goed maakt terzijde moet schuiven en wat je moet doen als je zeker weet: deze topper moet hier komen werken. De auteurs geven inzicht in hoe toptalent anders is en dus ook anders benaderd moet worden. Zij onderbouwen deze aansprekende boodschap met hun jarenlange praktijkervaring, wetenschappelijke literatuur en eigen onderzoek.

'Succesvol binnenhalen van toptalent' is een onmisbaar boek voor iedereen die
kandidaten interviewt.

'Mensen maken het verschil: Dit boek biedt nieuwe inzichten in de manier waarop je toptalent aan je organisatie bindt.' – Sander van der Laan, CEO Action

'We onderschrijven allemaal het belang van mensen in onze bedrijven. Maar vaak besteden we te weinig aandacht aan de people practices die essentieel zijn voor waarde creatie in het bedrijf. Het aantrekken van mensen is er zo een. Dit boek wijst een gave andere weg om juist die talenten binnen te halen die echt het verschil maken.' – Hein J M Knaapen, Chief HR Officer ING

'Een krachtig boek dat direct is toe te passen in interviews met kandidaten. Na het lezen ervan zul je je gesprekken met toptalent echt anders gaan doen.' – Jeroen Pietryga, Co-Founder Mobuyou

Specificaties

ISBN13:9789024403882
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:21-11-2018
ISSN:

Expertrecensies (1)

Succesvol binnenhalen van toptalent - 'Direct toepasbaar'
Lizzy Prins | 21 januari 2019
Mensen maken het verschil. Bart Dietz en Rainier Beelen helpen met Succesvol binnenhalen van toptalent hiring managers (en anderen die kandidaten interviewen) om toptalent aan boord te krijgen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
11 stemmen
11
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bart Dietz

Dr. Bart Dietz is partner bij Career Openers Executive Search en parttime Assistant Professor HRM bij de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Hij publiceerde in academische toptijdschrijften, zoals: Journal of Marketing en Journal of Applied Psychology. Hij spreekt regelmatig voor HR-publieken in de praktijk op congressen en seminars en adviseerde diverse bedrijven op het gebied van hr (EY, Heineken, Manpower, SNS).

Andere boeken door Bart Dietz

Over Rainier Beelen

Drs. Rainier Beelen is partner bij Career Openers Executive Search en heeft ruim twintig jaar ervaring in het werven, selecteren en begeleiden van toptalent. Hij publiceerde in de jaren negentig over 'wie promotie maakt en waarom' en startte o.b.v. dat onderzoek in 1996 een executive searchonderneming met een uniek model, gericht op de top 5% van de arbeidsmarkt.

Andere boeken door Rainier Beelen

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Toptalent is anders
2. Hoe een toptalent naar zichzelf kijkt
3. Een toptalent verkoopt zichzelf niet
4. Hoe een toptalent naar de wereld om hem heen kijkt
5. Hoe een toptalent naar jou kijkt

Uitleiding
Dankwoord
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Succesvol binnenhalen van toptalent