Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Op naar geluk

De psychologie van een fijn leven

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789035143197
Voormalig top 100Totaal 83 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Ons geluk hebben we voor een aanzienlijk deel in eigen hand. Voor ongeveer 50 procent zelfs, zo vertelt de hedendaagse wetenschap ons. In de zoektocht naar het begrijpen van geluk verbindt Dijksterhuis met veel vaart en humor de moderne psychologie en neurowetenschap met de klassieke westerse filosofie en het boeddhisme.

In 'Het slimme onbewuste' schreef Dijksterhuis dat, hoewel ons gedrag vooral bestuurd wordt door het onbewuste, we ons bewustzijn nodig hebben om geluk te ervaren. Hier legt hij uit hoe we dat moeten doen.

Specificaties

ISBN13:9789035143197
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:304
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:7-9-2015
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Op naar geluk
Veronique Kilian | 26 januari 2017
Een naar binnen gerichte glimlach. Zo heet het eerste hoofdstuk. Wat ben ik hier blij mee. Laat de innerlijke glimlach nu een van de basisbeginselen zijn van de Chinese vitaliteitskunde Healing Tao. Ook Dijksterhuis refereert aan een Oosterse wijsheid. Geluk, stelt hij, is een naar binnen gerichte glimlach.
Lees verder
recensie
Op naar geluk
Robert Buisman | 30 maart 2016
Gelukszoekers zijn we allemaal. Maar hoe je geluk krijgt, hoe je erachteraan gaat of het definieert, dat leren we niet. Niet op school, niet in een mba-programma, niet van bestuurders of politici. Terwijl geluk eigenlijk heel dichtbij is. In het boek ‘Op naar geluk, de psychologie van een fijn leven’ vertaalt psycholoog Ap Dijksterhuis kennis en inzichten uit de psychologie en neurowetenschap naar hap- en snapklare brokken.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie van het onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft veel gepubliceerd over het onbewuste, onder meer in het gezaghebbende Science. Zijn werk krijgt veel aandacht en werd meerdere malen besproken in The New York Times. Hij won verschillende wetenschappelijke prijzen, waaronder de prestigieuze Early Career Award van de American Psychological Association. In 2005 kreeg Dijksterhuis een vici-subsidie, de grootste wetenschappelijke subsidie van nwo. 'Dijksterhuis krijgt de prijs voor geweldig creatief onderzoek naar de rol van automatische en onbewuste processen. Hij leidde zijn generatie met de introductie van een opmerkelijk aantal vindingrijke paradigma's dat een tipje van de sluier oplicht en de onbewuste bronnen van menselijk denken en doen onthult.' apa-juryrapport

Andere boeken door Ap Dijksterhuis

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Op naar geluk