Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

HersenHack

Update je brein

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789044639131
Voormalig top 100Totaal 47 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Waarom geloven we dingen die niet waar zijn en zien we dingen die vlak voor onze ogen gebeuren niet? Waarom kunnen we de verleidingen van bijvoorbeeld gamen, social media en eten niet weerstaan en hoe komt het dat groepen zo makkelijk tegen elkaar op te zetten zijn? Het antwoord op deze en andere belangrijke vragen ligt verscholen in de werking van je hersenen.

In 'HersenHack' laat Margriet Sitskoorn zien hoe de informatieverwerking van je hersenen niet altijd meer aansluit op de wereld van vandaag en hoe dit leidt tot persoonlijke sores én wereldproblemen. Ze laat je ervaren hoe makkelijk je hersenen te hacken zijn en hoe organisaties, medemens, media en politiek hier gebruik – en soms zelfs misbruik – van maken.

Sitskoorn laat haarscherp zien hoe je je hiertegen kunt wapenen en hoe je je hersenen als het ware kunt updaten. HersenHack kan je beter laten zien, beter laten denken en beter laten handelen.

Specificaties

ISBN13:9789044639131
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:18-4-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Hersenhack - 'Absoluut de moeite waard'
Ruerdje van Mierlo | 17 oktober 2019
Het nieuwe boek van Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie heet HersenHack. Het is vlot geschreven en gaat over hoe we vandaag de dag, zonder dat we het doorhebben, continue beïnvloed worden en welk effect dat op ons denken en handelen heeft.
Lees verder
recensie
Hersenhack - 'Letterlijk uitdagend'
Elly Stroo Cloeck | 2 oktober 2019
Alweer een boek over psychologie? Jazeker, maar dit keer gaat het niet alleen over biases en heuristieken, over beïnvloeden en manipuleren. In HersenHack van Margriet Sitskoorn komt ook de maatschappelijke impact aan de orde.
Lees verder
recensie
Hersenhack - Een belangrijke eerste stap naar een beter brein
Christel Deckers | 15 juli 2019
Mijn hersenen konden wel een update gebruiken. Daarom viel mijn oog op HersenHack van Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische psychologie aan de universiteit van Tilburg.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
HersenHack - Update je brein
Justin van Lopik 4 november 2019 U denkt waarschijnlijk dat u weet wat waar en wat niet waar is. Dat dat wat u ziet, voelt en denkt op de werkelijkheid gebaseerd is en dat u uw eigen beslissingen neemt. Ik moet u helaas teleurstellen: U leeft in een illusie en in HersenHack zult u dit ervaren.

Over Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan Tilburg University. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag, en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zij is tevens directeur van het NeuroCognitief Centrum Nederland (NCCN). Sitskoorn is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals de IQ Test. Eerder verschenen van haar hand de bestsellers Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij.

Andere boeken door Margriet Sitskoorn

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        HersenHack