
Lees verder
Angelique Kunst werkt sinds 1986 bij de Twentsche Courant Tubantia, sinds 2013 als economieredacteur.
Meer over Angelique KunstHet is een van de opmerkelijkste affaires in het Nederlandse bedrijfsleven: de ontsporing van de eens zo degelijke Twentse multimiljonair en topondernemer Gerard Sanderink onder invloed van cybercharlatan Rian van Rijbroek.
Tot 2018 leek Gerard Sanderink, eigenaar van onder andere ICT-bedrijf Centric en bouwbedrijf Strukton, ondanks zijn macht en zijn fortuin van 620 miljoen een bescheiden zakenman. Vanaf het moment dat Rian van Rijbroek in zijn leven komt, een zelfbenoemd 'cyberexpert' en 'hacker' met een bedenkelijke reputatie, lijkt Sanderink volledig de weg kwijt te zijn. Hij ziet overal complotten tegen hem en zijn bedrijven, raakte verwikkeld in allerlei rechtszaken en ontslaat iedereen die hem probeert te corrigeren.
Tegenspraak duldt hij niet, want: 'Er is er hier maar één de baas!' Maar is Gerard Sanderink eigenlijk nog wel de baas? Of heeft Van Rijbroek via hem de macht over zijn bedrijven overgenomen? En wat betekent dat voor Nederland? Want Centric heeft 185 Nederlandse gemeenten als klant en beheert daarmee privacygevoelige data van zo’n 65 procent van de bevolking.
Bouwbedrijf Strukton is cruciaal voor de Nederlandse infrastructuur: het bouwt wegen, bruggen, tunnels, overheidsgebouwen en spoorwegen. In 'Er is er hier maar één de baas!' reconstrueert journalist Angelique Kunst hoe Sanderink volledig kon ontsporen en laat ze zien hoe groot de gevolgen kunnen zijn als één persoon binnen een onderneming de absolute macht heeft.
biografie macht ondernemerschap ICT (Informatie- en CommunicatieTechnologie) ICT manipulatie leiderschap bedrijfsimperium complotdenken rechtszaken machtsmisbruik cybersecurity persoonlijkheidsproblematiek persoonlijke ontwikkeling relatiedynamiek overheid fraude onderzoeksjournalistiek ondernemingsbiografie Centric Strukton bedrijfscultuur oplichting succes en mislukking psychologische vulnerabiliteit zonnekoning-syndroom relatieproblemen zakelijk imperium digitale infrastructuur successie maatschappelijke impact overheidsdiensten beeldvorming zelfvertrouwen corporate governance mediarelaties beïnvloedbaarheid bouwsector paranoia maatschappij bedrijfscontinuïteit vertrouwen angstcultuur beursgenoteerde bedrijven nepnieuws digitale bewijsvoering narcisme bedrijfsethiek familiebedrijf accountancy onafhankelijk toezicht persoonlijk leiderschap ethiek juridische strategie zakelijke disruptie jeugdtrauma familiebedrijven crisis succesfactoren controledrang digitale veiligheid zelfdestructie openbaarheid twente contracten reputatieschade identiteitsfraude investigatieve journalistiek nalatenschap automatisering
Heb je jouw boeken niet meer nodig?
Als je jouw studieboeken gekocht hebt bij hanzestudybook.nl, kun je geselecteerde titels moeiteloos terugverkopen aan Noordhoff. Geen vragen, geen gedoe en lekker duurzaam.
Een AI-book is niet een boek dat geschreven is door AI maar een boek dat verrijkt is met AI. Het maakt de inhoud van een boek interactief via WhatsApp, zodat je ermee kunt chatten. Zie het als een razend slimme assistent die het boek perfect begrijpt en er alles uit onthouden heeft. Jij kunt deze assistent alles vragen. Vraag bijvoorbeeld hoe je iets kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, om een korte samenvatting, of wat de belangrijkste inzichten zijn. AI-books zijn alleen te gebruiken via WhatsApp, je hoeft er geen aparte app voor te installeren.
Meer informatie over AI-books