Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Optimaal

De emotioneel intelligente organisatie

Paperback Nederlands 2024 9789047017288
Verkooppositie 4470Hoogste positie: 4470
Nog niet verschenen, verwacht op 18‑03‑2024
24,99

Samenvatting

Met zijn baanbrekende bestseller 'Emotionele intelligentie' veranderde Daniel Goleman de manier waarop we denken over intelligentie en succes. Nu, meer dan een kwarteeuw later, kijken hij en hoogleraar psychologie Cary Cherniss in dit nieuwe boek met een frisse blik naar emotionele intelligentie en hoe het zich heeft ontwikkeld. Daarbij bieden ze een belangrijke nieuwe toepassing: emotionele intelligentie kan organisaties helpen om op een constant hoog niveau te functioneren, zonder stress of burn-outs bij de medewerkers.

We kennen allemaal momenten waarop we topprestaties leveren, maar vaak zijn het geïsoleerde piekmomenten. In 'Optimaal' laten Daniel Goleman en Cary Cherniss zien hoe emotionele intelligentie ons kan helpen om elke dag op dat optimale niveau te werken. Ze leggen uit hoe je emotionele intelligentie kunt inzetten aan de hand van belangrijke begrippen zoals zelfbewustzijn, emotionele balans, concentratie en flow.

Daarnaast bieden ze je praktische tools om toe te passen in jouw team of organisatie, om zo een cultuur te creëren waar op continue basis topprestaties geleverd kunnen worden.

Specificaties

ISBN13:9789047017288
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:18-3-2024
ISSN:

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Harvest - Februari 2024 - Friction Project en Optimaal
Jeroen Ansink 23 februari 2024 Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: The Friction Project van Bob Sutton en Huggy Rao en Optimaal van Daniel Goleman.

Over Daniel Goleman

Daniel Goleman is psycholoog. Hij studeerde psychologie aan Harvard University en was hoofdredacteur van Psychology Today. Hij is de bedenker van het begrip 'emotionele intelligentie' en auteur van het gelijknamige boek. 'Emotionele intelligentie' verscheen in 1996 en werd in meer dan twintig talen vertaald.

Andere boeken door Daniel Goleman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Optimaal