Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wisselende contacten - De ontmaskering van de coachingsrelatie

Gebonden Nederlands 2014 9789055945856
Verkooppositie 356Hoogste positie: 103
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wat maakt het werk als coach zo boeiend? Het antwoord hierop is onomwonden: de wisselende contacten! Het bijzondere contact tussen coach en cliënt is niet alleen een bron van plezier, maar ook een boeiend onderwerp voor nadere bestudering. Wat speelt er zich tussen deze twee mensen nu precies af? Hoe kan het dat de coach soms de meest confronterende dingen zegt of doet en de cliënt zich toch geaccepteerd of zelfs geliefd voelt? Waarom gaat het soms mis in het contact? Wat is de betekenis van de relatie voor de effectiviteit van de coaching?

Aan de hand van een model van zes coachhoudingen geeft Karen Walthuis inzicht in de coachingsrelatie. De houdingen van onderzoeker, onderwijzer, aanvoerder, praatpaal, boeddhist en uitdager komen tot leven door beschrijvingen, praktijkvoorbeelden en reflectievragen. Voor de coachingsrelatie belangrijke thema's als macht, verantwoordelijkheid, empathie, overdracht en autonomie worden met luchtige diepgang benaderd. De schrijfster confronteert en relativeert met liefde en humor.

De lezer wordt uitgedaagd over zichzelf na te denken en een blik in zijn eigen lachspiegel te werpen. Een coach is immers ook maar een mens met zo zijn aannames, drijfveren en behoeften die - stiekem of openlijk - meespelen in de coachingsrelatie. Hoe beter de coach deze van zichzelf kent, hoe vrijer hij de cliënt tegemoet kan treden. Een prikkelend en inzichtgevend boek voor coaches, maar ook voor maatschappelijk werkers, therapeuten, mentoren, mediators, supervisoren, trainers, docenten en coachende managers, kortom voor iedereen die een ander begeleidt bij diens persoonlijke ontwikkeling.

Specificaties

ISBN13:9789055945856
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:192
Uitgever:Scriptum
Druk:3
Verschijningsdatum:12-11-2014
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Wisselende contacten - De ontmaskering van de coachingsrelatie
Eric van Arendonk | 22 juli 2008
'Wisselende contacten', met als subtitel 'de ontmaskering van de coachingsrelatie', is een boek dat geschreven is voor coaches. Nu ben ik dat niet, tenminste ik oefen het vak niet als dusdanig uit. Op het gebied van coaching kan ik het boek inhoudelijk dan ook moeilijk beoordelen, maar ik geef wel al een kleine twintig jaar leiding aan een wisselende groep medewerkers. Voor mij zit daar ook een deel in wat je zou kunnen verstaan onder coachen. Vanuit dit perspectief schrijf ik dan ook deze recensie, waarbij ik wil opmerken dat ik het coachen van medewerkers als één van de belangrijkste taken beschouw, die je als manager moet uitoefenen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
13 stemmen
11
2
0
0
0

Over Karen Walthuis

Drs Karen Walthuis is algemeen psycholoog, auteur, coach, trainer, spreker en expert in het relationele aspect van mensen begeleiden. Menig opleiding voor professionele begeleiders maakt gebruik van haar model van Zes Houdingen uit haar eerste boek 'Wisselende contacten: de ontmaskering van de coachingsrelatie' (Scriptum, 2008). Met haar meest recente boek ‘Relationele Verleidingen: empathisch begeleiden van groepen’ (Kloosterhof, mei 2022) gaat ze nog verder de relationele diepte in en richt ze zich op begeleiders van groepen mensen, zoals trainers, teamcoaches, organisatieveranderaars en opleiders. Ze legt haar vinger daarbij ook op de zere plek, namelijk waar er sprake is van destructieve begeleiding. Zo hoopt ze bewustwording te creëren over hoe het mis kan gaan en mensen beschadigd raken in een situatie die juist bedoeld is om te ontwikkelen en floreren.  In haar TEDxTalk heeft ze het begrip Radicale Open Interesse (R.O.I.) geïntroduceerd als antwoord op de toenemende radicalisering en polarisatie in onze samenleving.  Karen hoopt mensen te inspireren hun hart en geest wat verder open te zetten, omdat dit het leven leuker maakt en onze samenleving ten goede komt. www.karenwalthuis.nl  

Andere boeken door Karen Walthuis

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wisselende contacten - De ontmaskering van de coachingsrelatie