Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Onorthodoxe interventies bij coachen

De kunst van het ontregelen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789058755575
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Om iemand bij zijn professionele kwaliteiten te brengen, zijn vaak ongedachte impulsen en ingrepen noodzakelijk. Mensen die in professionele zin niet tot hun recht komen of die disfunctioneren, zijn ergens gestagneerd. Onorthodoxe interventies bij coachen zijn erop gericht om dat wat onbeweeglijk lijkt uit te dagen tot daadwerkelijk veranderen.

Onorthodoxe Interventies bij coachen is als een spiegel voor coaches, managers, veranderkundigen en anderen, die met liefdevolle scherpte mensen begeleiden in hun ontwikkeling. Waarnemen en inlevingsvermogen zijn hiervoor de noodzakelijke bases. Van hieruit kunnen interventies ontstaan en worden gebruikt die de ander uit de comfortzone halen en in beweging brengen. Een belangrijk credo van dit boek is: 'Coach, ken jezelf!'

Onorthodoxe interventies bij coachen won in oktober 2013 de NOBCO-juryprijs 'Beste coachboek van het decennium'. Uit het juryrapport: ‘Unaniem vonden de juryleden dit boek zeer oorspronkelijk, provocerend en uitdagend, maar vooral ook speels en daardoor het meest inspirerend. De jury stelt de veelkleurige invalshoeken van de auteur, die tot originele interventies leiden, en de leuke praktijkvoorbeelden, zeer op prijs.

Specificaties

ISBN13:9789058755575
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:5
Verschijningsdatum:29-10-2018
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:
Serie:PM reeks

Expertrecensies (1)

recensie
Onorthodoxe interventies bij coachen
Hilde Veraart-Maas | 17 augustus 2004
Problemen in de werksituatie zijn vaak het gevolg van stagnatie op een dieper niveau. Klassieke coachingstrajecten kunnen dan niet blijvend een gedragsverandering tot stand brengen. Onorthodoxe interventies slagen hier wel in: ze ontregelen en doorbreken de stagnatie.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
10 stemmen
7
2
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Coachboek van het decennium
Justin van Lopik 15 oktober 2013 Onorthodoxe interventies bij coachen van Cobi Brouwer, dat in 2002 uitkwam bij Boom/Nelissen, is na een verkiezing via Nobco en het Tijdschrift voor Coaching uitgeroepen tot beste coachingboek van het afgelopen decennium.

Over Cobi Brouwer

Cobi Brouwer (andragoloog) is veranderkundige tot in de essentie. Zij heeft het talent om mensen, groepen en organisaties werkelijk in beweging te krijgen en in haar boeken beschrijft ze dit. Met het boek 'Onorthodoxe interventies bij coachen' heeft zij in Nederland in brede kring, zowel bij coaches, supervisoren, psychotherapeuten, hr-managers en anderen, de visie op begeleiding van mensen beinvloed. Het begrip 'professionele nabijheid', is hierin door haar geintroduceerd. 'Onorthodoxe interventies bij coachen' is in 2013 door Nobco uitgeroepen tot Coachboek van het decennium. Ook in twee van haar andere boeken 'Coachen naar eigenheid' en 'Waar wil ik vandaag mijn bed voor uit komen', is zij in staat om verandering die mensen zoeken en de aard van interventies door de begeleider helder en toepasbaar te beschrijven.

Andere boeken door Cobi Brouwer

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Deel I: Onorthodoxe interventies
1. Onorthodoxe interventies bij coachen gedefinieerd
2. Voorbeelden van onorthodoxe interventies

Deel II: Waarnemen en verplaatsen
3. Waarnemen
4. Verplaatsen

Deel III: De coach en de relatie met de klant
5. Coach, ken jezelf
6. De liefdevolle relatie tussen coach en klant

Deel IV: Bronnen en methoden
7. Analysebronnen
8. Interventievormen
9. Epiloog

Over de auteur
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onorthodoxe interventies bij coachen