Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het Anti-klaagboek

Eerste hulp bij zeuren en zaniken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789077881958
1
Voormalig Nr. 1Totaal 34 dagen
EvergreenTotaal 576 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Laat uw dag niet meer verpesten door het gezeur en gezanik van collega's, familie of vrienden. Ontdek hoe u korte metten maakt met hun geklaag. Voor veel mensen is het glas altijd halfleeg. Op de eerste lentedag klagen ze al over de warmte en bij een salarisverhoging mekkeren ze over de nieuwe auto van de buren. Klinkt dit bekend? Maak dan gebruik van uw aangeboren optimisme en reken ook af met de klaagcultuur, thuis en op het werk!

Bart Flos heeft zich als crisismanager in grote ondernemingen ontwikkeld tot een professionele klaagcoach. Hij weet als geen ander waarom mensen klagen en hoe hij hun negatieve gedachten kan ombuigen.

Naast 'Het anti-klaagboek' van Bart Flos is er nu ook 'Het anti-klaaglied', een originele carnavalshit waarin Flos oproept om minder te zeuren en te zaniken.

Specificaties

ISBN13:9789077881958
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:184
Druk:1
Verschijningsdatum:14-4-2011
ISSN:

Expertrecensies (1)

Het Anti-klaagboek
Michel Hoetmer | 11 juli 2011
Klagen lijkt zo'n beetje een nationale hobby in Nederland. Er gaat geen dag voorbij of u hoort iemand mopperen of klagen. Misschien hoort u zelfs uzelf wel eens zeuren. Auteur Bart Flos belooft zijn lezers in 'Het anti-klaagboek' eerste hulp bij zeuren en zaniken.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
16 stemmen
8
4
2
1
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Podcast - Glenn van der Burg in gesprek met Bart Flos
Glenn van der Burg 9 november 2017 Een nieuwe aflevering van Business Books by People Power. Glenn van der Burg is in gesprek met Bart Flos, auteur van Het Anti-klaagboek.
interview
Anti-klagen
Pierre de Winter 26 januari 2011 Crisismanager Bart Flos schreef Het Anti-klaagboek. Volgens Flos kun je met anti-klagen de klachten van minimaal 90 procent van je medemensen vlot leren ontregelen. En over ons eigen klaaggedrag moeten we nodig eens in gesprek met onszelf.

Over Bart Flos

Groot enthousiasme en veel energie kenmerken de passie die Bart Flos voelt voor zijn vakgebied: schrijven, coachen en adviseren. Dat kan zijn in de context van presentaties en trainingen maar ook in persoonlijk ontwikkeling. De mens staat hierbij steeds centraal. Tijdens zijn 25-jarige carrière heeft Bart een originele visie ontwikkeld met betrekking tot persoonlijk leiderschap en professionele assertiviteit. In zijn rol als presentator / trainer draagt hij deze kennis graag over. Bart is een geestdriftig spreker die garant staat voor levendige workshops en presentaties. Als professioneel klaagcoach helpt Bart anderen bij het vinden van eigen inzicht in de balans werk / privé, leiderschap en loopbaan. Hij laat de coachee zelf zien waar de (on)mogelijkheden liggen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en hoe de balans te herstellen: klagen wordt anti-klagen. Als veranderadviseur en ervaringsdeskundige in projectmanagement weet Bart als geen ander hoe belangrijk structuur, proces en communicatie zijn. Maar de mens bepaalt het succes van iedere onderneming, in die wetenschap ligt ook zijn toegevoegde waarde. In zijn rol als crisismanager heeft Bart uitgebreide ervaring opgedaan in het bemiddelen bij conflicten in samenwerkingsverbanden en verandertrajecten. Hij is in staat om snel tot de kern van het probleem door te dringen. Het belang van het individu plaatst hij daarbij altijd in relatie tot het belang van de groep respectievelijk het grotere geheel. In zijn vrije tijd houdt Bart zich bezig met muziek (jazzpianist, componist en arrangeur), fotografie (Nikon, leefstijl, landschap, stillevens en mensen) en sport (krachttraining, trappenlopen, fietsen).

Andere boeken door Bart Flos

Inhoudsopgave

Inleiding
1. Wat is klagen?
Over brommen en zeiken, drammen en zieken
De top tien van populairste klaagonderwerpen
Anti-klagen voor beginners
Word ook anti-klager

2. Waarom klagen we?
Te hoge verwachtingen
Verwend door de moderne tijd
Behoefte aan aandacht en erkenning
Oogkleppen tegen het positieve
Er graag bij willen horen
Denken dat klagen gewoon is
Volgzaam het leven leiden dat je niet wilt
Ontevreden, onnozel en angstig zijn
Binnenvetter zijn door piekeren en tobben

3 Ontmasker de klager
Hoe herken je een klager?
Hoeveel klaag je zelf?
Hoeveel klagen al die anderen?

4 Reken af met je eigen gezeur
Een goed gesprek met jezelf
Wat te doen als je het niet kunt laten?

5 Reken af met andermans gezanik
De kracht van het positieve
De slimme afleiding
De aandacht voor de emotie
Luisteren, spiegelen en herhalen
De kracht van de lach
Ga terug naar de bron
De kracht van het onverwachte
De doorverwijzing
Ga achterom via het waarom

6 Noodpakket voor klaagrampen
De zelfvervullende voorspelling
De nuchtere werkelijkheid
Aanvaarden en berusten
Confronteren met de consequenties van het geklaag

Epiloog

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Anti-klaagboek