Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leider zijn in dialoog

Praktijkboek

Paperback Nederlands 2022 9789078876366
Top 10015 dagen in de Top 100
Verkooppositie 41Hoogste positie: 30
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Er zijn als Leider
Met dit gedeelte van het boek wil ik ideeën die je hebt over organisatie, leiderschap en samenwerken door elkaar schudden en binnenstebuiten keren. Zolang je over ‘de organisatie’ blijft praten, hou je het buiten jezelf. Zolang je samenwerken blijft zien als vooral iets dat je medewerkers moeten doen, hoef je niet na te denken over hoe samenwerking er bij jou zelf eigenlijk uitziet. Zolang je over leiderschap blijft praten, als een kenmerk dat je hebt, iets dat je bij wijze van spreken koopt met een opleiding of het aannemen van een functietitel, hoef je niet te kijken naar wat je nu zelf eigenlijk doet. Mensen doen niet wat jij zegt, maar ze doen na wat jij je ze voordoet. Dus zul je moeten kijken naar hoe jij bent, in alle kleine contacten en ontmoetingen die je hebt. Niet in het algemeen, maar in het hier en nu. Niet omdat je dan succesvol wordt, maar omdat je dan van betekenis zult zijn.

Leider zijn in Dialoog
Klinkt goed, ‘dialoog’. Dat willen wel allemaal wel. Zeker leiders. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Het is niet vanzelfsprekend. Voor een dialoog is zorgvuldigheid nodig, en houvast in een structuur. Bovenal is er een houding van openheid nodig, die je als leider voorleeft. In dit boek breng ik een serie werkvormen bij elkaar, waarin je als leider met je team (en met jezelf) in dialoog kunt gaan. Maar let op, het geheim zit niet in de recepten die ik hier geef. Het geheim zit in de manier waarop je ze je eigen maakt. Daarvoor is het belangrijk dat jij ‘er’ bent, aanwezig bent in hoe je de werkvorm inzet. En over er zijn, gaat de andere helft van dit boek.

Specificaties

ISBN13:9789078876366
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:13-12-2022
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Leider zijn in dialoog - Praktijkboek
Hartger Wassink 16 januari 2023 Leider zijn in dialoog heeft als doel meer handvatten te geven aan professionals en leidinggevenden, om de dialoog op een goede manier in te zetten in hun dagelijks werk. Het boek is een opvolger van een eerder boek van mij, Er zijn als leider. Sterker: dat eerdere boek is er integraal in opgenomen. Het is dus een dubbelboek.

Over Hartger Wassink

Hartger Wassink (1971) is opgeleid als organisatiepsycholoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen (1995). In 2004 promoveerde hij aan dezelfde universiteit. Daarna werkte hij in wisselende combinaties als adviseur en onderzoeker. Sinds 2018 werkt hij als zelfstandig adviseur met zijn bureau De Professionele Dialoog. Zijn drijfveer is om leidinggevenden (van teamleider tot toezichthouder) inspiratie en voldoening te laten ervaren in hun werk, en rolmodellen te laten zijn in het aangaan van de professionele dialoog. Dat doet hij door het geven van advies, het verzorgen van gastcolleges en workshops en het schrijven van boeken, artikelen en blogs. Als het even kan, brengt hij tijd door op de racefiets, wat voor hem de ideale manier is om tegelijkertijd er te zijn en er niet te zijn.

Andere boeken door Hartger Wassink

Inhoudsopgave

Over dit boek 4

1. Het gaat niet over jou – of misschien toch 9
2. Wat is leiderschap? 13
3. De donut en het innerlijk kompas 19
4. Dé organisatie bestaat niet 27
5. Wat een verhaal 31
6. De valkuil van de stofzuiger 37
7. Macht en betekenis 41
8. Als je niet weet waar het over gaat, dan gaat het over geld 49
9. Van lijnen naar cirkels 57
10. Over de bijna-onmogelijkheid om te veranderen 65
11. Dialoog en ruimte 73
12. Respons en moed, en hoe anderen te veranderen 79

Epiloog 84
Hoe dan? 86

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leider zijn in dialoog