Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Cadeautje verpakt in prikkeldraad

Van klacht naar Kracht

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789083076751
1
Voormalig Nr. 1Totaal 15 dagen
Voormalig top 100Totaal 45 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Moeilijke tijden zijn ook cadeautjes, hoe lastig ze ook zijn. Helaas zitten ze wel verpakt in prikkeldraad. Niemand weet wat er in jouw cadeautje zit. Het enige wat wel bekend is, is dat iedereen die jou is voorgegaan het uitpakken van dat cadeau meer dan de moeite waard vond. Gun jezelf de tijd om de nieuwe versie van jouzelf uit te pakken.

Doe het voorzichtig en zorgvuldig. Wees blij met elk stukje prikkeldraad dat je verwijdert. Heb het lef om niet weer ‘de oude’ te worden. En heb ook het lef om anderen de ruimte te geven dit zo te doen. Hoe haal ik ‘mijn cadeautje uit het prikkeldraad’? Hoe doe je dat nu precies? Hoe werkt het? Wat kan ik zelf allemaal doen? Hoe leer ik mijzelf en al mijn capaciteiten dan beter (h)erkennen en hanteren?

Dit boek gaat over hoe je kunt ontwikkelen van klacht naar Kracht. Het gaat dieper in op hoe je zowel je gekende alsook je ongekende mogelijkheden en kwaliteiten beter leert (her)kennen en hanteren. Waardoor je uiteindelijk zelfs ook sterker door allerlei ellende kunt worden. Het boek is in z’n algemeenheid verhelderend en tot steun voor iedereen die te maken heeft met heftige of mildere vormen van ellende. Of die nu van jouzelf zijn of van iemand in jouw omgeving. De uitgangspunten die in dit boek aan de orde komen, gelden in principe voor alle situaties.

Anja Jongkind en Greet Vonk werken sinds 2013 samen binnen Et Emergo en hebben PTG-Coaching ontwikkeld. Ze geven ook workshops, lezingen, inspiratiesessies en opleidingen op het gebied van PostTraumatische Groei. Hun eerste boek 'PostTraumatische Groei – Sterker door ellende' (2020) stond meer dan twee weken op nummer 1 van de bestsellerlijst van Managementboek.

Anja werkt in haar praktijk als therapeut en als coach al meer dan 40 jaar vanuit deze uitgangspunten.

Greet leerde rondom de eeuwwisseling ‘het vak’ van Anja en deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is in 2019 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

Specificaties

ISBN13:9789083076751
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:180
Uitgever:Et Emergo
Druk:1
Verschijningsdatum:17-8-2023
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Hulpverleners plakken te snel een etiket op mensen
Peter Spijker 4 oktober 2023 Wie midden in de ellende zit, wil daar zo snel mogelijk uitkomen. Narigheid is een geschenk dat we liever aan ons voorbij laten gaan. Anja Jongkind en Greet Vonk kijken daar anders tegen aan. In ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’ leggen ze uit dat het doorleven van ellende je ook sterker kan maken. Daartoe moet je wel eerst het ‘prikkeldraad’ zeer zorgvuldig en voorzichtig verwijderen.
preview
Cadeautje verpakt in prikkeldraad – Van klacht naar Kracht
14 september 2023 ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’ gaat over hoe je PostTraumatische Groei kunt realiseren of - anders gezegd - sterker door je ellende kunt worden. De auteurs, Anja Jongkind en Greet Vonk, vertellen erover in hun preview.

Over Anja Jongkind

Anja Jongkind (1953) werkt sinds 2013 samen met Greet Vonk (1964) binnen Et Emergo; samen hebben ze PTG-Coaching ontwikkeld. Ze geven ook workshops, lezingen, inspiratiesessies en trainingen op het gebied van PostTraumatische Groei. Anja werkt in haar praktijk als therapeut, later als coach al meer dan 40 jaar vanuit deze PTG-uitgangspunten. Ze was 11 jaar directeur van een GGZ/GZ-erkende zorginstelling. 

Andere boeken door Anja Jongkind

Over Greet Vonk

Greet Vonk werkt sinds 2013 samen met Anja Jongkind binnen Et Emergo. Ze hebben PTG-Coaching ontwikkeld. Ze geven ook workshops, lezingen, inspiratiesessies en opleidingen op het gebied van PostTraumatische Groei. Hun eerste boek PostTraumatische Groei – Sterker door ellende (2020) stond meer dan twee weken op nummer 1 van de bestsellerlijst van Managementboek. Greet deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is in 2019 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

Andere boeken door Greet Vonk

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Emoties moet je net zoals voedsel verteren
2. Angst is een zegen en een vloek
3. Ontdekken, herkennen, erkennen en hanteren
4. Vérstoord of géstoord
5. De omgeving speelt een grote rol
6. Talenten en Valkuilen
7. Belemmerende en helpende overtuigingen
8. Slachtofferschap?
9. 'Altijd-sterk-syndroom'
10. Gewoontes zijn je vriend of je vijand
11. Paren van Tegenstellingen
12. Overgave is de overtreffende trap van erkenning, acceptatie, aanvaarding
13. Tot Slot

Over de auteurs
Et Emergo
Bijlage: Wat is Post Traumatische Groei (PTG)?

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cadeautje verpakt in prikkeldraad