Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Operatie werk Arthur de deur uit

Dagboek van een ongewenste werknemer

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789461561718
Direct te downloaden

Samenvatting

Persoonlijk en aangrijpend verslag van een ongewenste werknemer

"Ik zit in een situatie die zo absurd is, dat ik mij gedeisd houd. Vóór alles ben ik geschrokken van hoe slecht mensen kunnen zijn. Mijn verontwaardiging probeer ik te bedwingen. Als je toegeeft aan je boosheid, ga je lijken op datgene waartegen je vecht."

Jarenlang werkt Arthur Gotlieb (1963) met veel plezier bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), de toezichthouder die de besteding van 90 miljard euro in de zorg bewaakt. Een toegewijde en zorgvuldige ambtenaar, maar ook een begaafd fotograaf en pianospeler. Een intelligente, gevoelige man met een scherp observatievermogen. De cultuur op zijn werk verandert. Hij voelt zich niet meer gewaardeerd. Sterker, hij wordt genegeerd, tegengewerkt en buitengesloten. Ze willen hem kwijt, is zijn stellige overtuiging.

Arthur besluit zich te verzetten. In een uniek, uitgebreid en minutieus onderbouwd bezwaarschrift tegen zijn beoordeling legt hij op overtuigende wijze de schokkende acties van zijn managers vast. Hij wordt een klokkenluider tegen wil en dank. Begin 2014 pleegt Arthur zelfmoord. Met zijn verhaal staat Arthur symbool voor de ongewenste werknemer van vandaag.

Specificaties

ISBN13:9789461561718
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:312
Druk:1
Verschijningsdatum:5-9-2014
ISSN:

Expertrecensies (2)

Operatie werk Arthur de deur uit
Peter de Roode | 31 oktober 2014
Na boeken als ‘Het drama Ahold’, ‘De Prooi’ en die over bouwfraudes, krijgen we met Operatie ‘Werk Arthur de deur uit’ een nog diepgaander kijk in de misstanden bij een organisatie. In dit geval betreft dat de overheidsinstelling NZa. Uniek en tragisch tegelijk aan het boek is dat de hoofdpersoon -tevens de schrijver- uiteindelijk zelfmoord pleegt. Het boek is bedoeld om de NZa te behoeden voor imagoverlies en niet om de vuile was buiten te hangen. Toch is dat gebeurd.
Lees verder
Vermalen door eigen managers
Paul Groothengel | 9 september 2014
Jarenlang werkt topambtenaar Arthur Gotlieb met veel plezier bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Maar vanaf 2010 wordt hij tegengewerkt en buitengesloten. Zijn beoordelingen zijn opeens onvoldoende, waarna hij een uitgebreid bezwaarschrift indient. Vlak voor een afspraak hierover met de hoogste NZa-baas, begin dit jaar, pleegt Gotlieb zelfmoord. Zijn broer bezorgt het bezwaarschrift bij de NRC die er meerdere malen over publiceert. De NZa-top is inmiddels opgestapt, begin september verscheen het boek Operatie werk Arthur de deur uit (‘Dagboek van een ongewenste werknemer’).
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Arthur Gotlieb

Arthur Gotlieb was senior beleidsmedewerker bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hij ontdekte daar misstanden er schreef er een dik rapport over. In 2014 pleegde hij zelfmoord.

Andere boeken door Arthur Gotlieb

Over Joep Dohmen

Joep Dohmen (1960) is journalist van NRC Handelsblad. Voor deze krant deed hij uitgebreid verslag van het Gotlieb-dossier en de misstanden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Na de School voor de Journalistiek begon Joep Dohmen zijn carrière bij het Limburgs Dagblad en De Limburger. Sinds 1999 werkt hij bij NRC Handelsblad als onderzoeksjournalist. Hij publiceerde boeken over corruptie in Limburg, bouwfraude, het Europees Parlement en kindermisbruik in de katholieke kerk. Hij won de Prijs voor de Dagbladjournalistiek in 1993. In 2008 en 2010 ontving hij De Loep, de jaarlijkse prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten. In 2009 werd Dohmen samen met Robert Chesal uitgeroepen tot Journalist van het Jaar en in 2011 werd zijn onderzoek naar kindermisbruik bekroond met de H.J.A. Hofland Tegel.

Andere boeken door Joep Dohmen

Over Jeroen Wester

Jeroen Wester (1968) is journalist van NRC Handelsblad. Hij schrijft over zorg, economie en financiën. Voor deze krant deed hij uitgebreid verslag van het Gotlieb-dossier en de misstanden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Eerder schreef hij onder meer “Help, we worden overgenomen”(Prometheus), over de meest voorkomende trucs die bedrijvenhandelaren (private equity) toepassen bij overnames. Hij won voor zijn publicaties over het boekhoudschandaal van Ahold samen met Joost Oranje in 2004 de NDP-prijs voor dagbladjournalistiek (tegenwoordig De Tegel) en de Loep 2004, de Prijs voor Onderzoeksjournalistiek.

Andere boeken door Jeroen Wester

Inhoudsopgave

Woord vooraf

Deel 1 – Proloog
Joep Dohmen en Jeroen Wester
1. Een baan voor het leven
2. De krant in actie
3. Klokkenluider tegen wil en dank
4. Dagboek van een ongewenste werknemer

Deel 2 – Het bezwaarschrift
Arthur Gotlieb
1. Ter inleiding
2. Werken onder Thom Vergouw (2007 – 2009)
3. Werken onder Frits Laan (februari – mei 2010)
4. Werken onder Victor Bisschop (juni 2010 – juni 2012)
5. Werken onder Vera van der Hoeff (juni 2012 – december 2012)
6. Werken onder Auke ten Deelen (januari 2013 – heden)
7. Personeelszaken negeert noodkreet
8. Annus Horribilis

Deel 3 – Het vervolg
Joep Dohmen en Jeroen Wester
1. Het management reageert
2. Iedereen kon grasduinen op de V-schijf
3. Commissie-Borstlap
4. De NZa zorgt goed voor zichzelf
5. ‘Het zaakje blijft stinken’
6. Tot besluit

Lijst van gebruikte afkortingen
Personen- en zakenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Operatie werk Arthur de deur uit