Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Belg in de boardroom

De Belgische aanpak voor ambitieuze managers

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789462200357
Direct te downloaden

Samenvatting

We zijn al vele jaren buren, we hebben een gemeenschappelijke taal en allebei een economie die afhankelijk is van internationale contacten. Nederland is het grootste importland voor België. België is het tweede exportland voor Nederland. Ondanks deze sterke economische en ook culturele band, slagen Belgen en Nederlanders er niet in elkaar te doorgronden.

Toch worden steeds meer topposities in Nederlandse bedrijven bekleed door Belgen. Naast de biermerken Heineken en Grolsch staat ook bij TomTom, Essent, Vitens en Esso een Belg aan het roer. Goed: ze worden als diplomatiek, kostenbewust en besluitvaardig ervaren. Maar wat doen deze Belgen anders dan Nederlanders in de boardroom? Wat kun je als Nederlandse manager leren van deze Belgen? En hoe doe je zaken met die Belgische CEO's?

Journalist Gerd De Smyter onderzoekt de leiderschapskwaliteiten van Belgen in de boardroom, zonder te vervallen in de bekende clichébeelden. Ontdek de 'Belgische aanpak', waar ambitieuze managers nog iets van kunnen opsteken.

Specificaties

ISBN13:9789462200357
Trefwoorden:leidinggeven, Belgie
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:24-4-2013
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Belg in de boardroom
Wouter Fioole | 5 augustus 2013
Succesvol zijn als Nederlander in een Nederlandse organisatie? Ambitieuze managers doen dat op de Belgische manier, aldus Gerd de Smyter, een Belg die in rap tempo carrière heeft gemaakt in een Nederlandse organisatie. In 'Een Belg in de Boardroom' laat hij aan de hand van interviews met Belgische topbestuurders in Nederland zien waarom Belgen in de Nederlandse raden van bestuur zitten. De belangrijkste vraag waarop hij een antwoord zoekt: Waarom zitten er Belgen in plaats van Nederlanders op die stoelen?
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Gerd De Smyter

Gerd De Smyter is Belg en journalist. Hij werkt ruim tien jaar in Nederland. Bij BNR Nieuwsradio leerde hij hoe je leiding geeft aan een creatieve redactie. Daarnaast duidt hij ook het nieuws als correspondent voor Vlaamse media.

Andere boeken door Gerd De Smyter

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Belg in de boardroom