Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bezieling werkt

Acht bronnen van groei en ontwikkeling in organisaties

Audio-download Mp3 Nederlands 2021 9789462554399
Voormalig top 100Totaal 74 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Shortlist Managementboek van het Jaar 2020
Lees hier het juryrapport >

We leven in een overgangstijd waarin de hiërarchische manier van organiseren onder druk staat. Meer dan 1,2 miljoen mensen volgen liever hun hart als zzp’er dan zich te voegen in de systemen en cultuur van een organisatie. Tegelijkertijd bezwijken steeds meer medewerkers fysiek en geestelijk onder toenemende werkdruk en een gebrek aan motivatie. Hoe dit te keren?

De enige weg is bezieling. Wanneer mensen elkaar gaan herkennen en vinden in het diepste wat hen drijft, geven ze vanzelf dat ‘extra’. Dat maakt het verschil en brengt samenwerking opnieuw blijvend plezier en vervulling. Bezieling werkt biedt een inspirerend en praktisch kader van acht universele waarden die je kunt inzetten om bezieling tot beginpunt te maken in je organisatie en de cultuur van je team. Met het aanboren van deze acht bronnen ontwikkelt je organisatie zich tot een betekenisvolle plek, waar ieders leiderschap wordt aangesproken.

"Dit boek beschrijft acht levensgrote thema’s als bezieling, vertrouwen en waarachtigheid op een praktische en laagdrempelige manier. Thema’s die ieder in zichzelf om jaren van reflectie en oefening vragen en – waarschijnlijk daardoor – binnen organisaties onterecht te weinig aandacht krijgen." - Wouter Hart, spreker en auteur van 'Verdraaide organisaties'

Specificaties

ISBN13:9789462554399
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:19-6-2021
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Bezieling werkt - 'Zeker niet zweverig'
Elly Stroo Cloeck | 25 mei 2020
In Bezieling werkt stelt Hans Wopereis dat elke organisatie haar eigen cultuur, haar eigen patronen heeft. Die geven zekerheid, in ieder geval een tijdje. Maar op den duur frustreren ze de samenwerking, demotiveren ze zelfs.
Lees verder
recensie
Bezieling werkt - 'Een oproep om af te dalen naar zin en betekenis'
Paul Misdorp | 13 juni 2019
Hans Wopereis heeft tien jaar na het verschijnen van zijn boek Het licht en de korenmaat; je ziel als werkgever opnieuw een boek geschreven dat bijzondere aandacht verdient: Bezieling werkt; acht bronnen van groei en ontwikkeling in organisaties.
Lees verder
recensie
Bezieling werkt - 'Een eerbetoon aan groei en ontwikkeling'
Nico Jong | 31 mei 2019
Hans Wopereis brengt in Bezieling werkt acht zware onderwerpen, die normaal gesproken in het organisatieleven niet aan bod komen, op een begrijpelijke en toegankelijke manier onder de aandacht
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
28 stemmen
24
2
0
1
1

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Shortlist Managementboek van het Jaar 2020 - De 5 boeken in het kort
Pierre Pieterse 30 maart 2020 De shortlist is bekend! Onderstaande vijf boeken zijn genomineerd voor voor de uitverkiezing van het Managementboek van het Jaar 2020. De jury is inmiddels vol bezig met de discussie welk van deze boeken de winnaar zal worden. De winnaar zal op 16 april 2020 bekend worden gemaakt.
preview
Bezieling werkt - Acht bronnen van groei en ontwikkeling in organisaties
Hans Wopereis 28 mei 2019 Waar je samen aan het werk bent in een organisatie, boek je natuurlijk graag resultaat en behaal je graag positieve cijfers, dat geeft aan het einde van de rit een goed gevoel. Mooie cijfers en klinkende resultaten worden in organisaties echter gauw een doel op zich, een soort van heilig moeten.

Over Hans Wopereis

Hans Wopereis is verbonden aan het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) – School voor leven en werk in Zutphen. Samen met mededirecteur Bas Klinkhamer en een team van begeleiders heeft hij de afgelopen vijftien jaar talloze bedrijven en organisaties begeleid in cultuurveranderingsprojecten. Daarnaast is Hans Wopereis als docent verbonden aan de ITIP-opleidingen.

Andere boeken door Hans Wopereis

Inhoudsopgave

Inleiding 7

Bronnen van:
1. Bezieling 25
2. Vertrouwen 51
3. Kringbewustzijn 75
4. Leiderschap 97
5. Zelfonderzoek 119
6. Verantwoordelijkheid 141
7. Waarachtigheid 163
8. Mededogen 183

Tot besluit: het lege midden 205

Literatuur 213
Over de auteur 215
Aanbevelingen 217

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bezieling werkt