Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het boomhutgevoel - Gids voor inspirerend projectleiderschap

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789462722521
10
Voormalig top 10Totaal 17 dagen
Voormalig top 100Totaal 76 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Als kind bracht samenwerken aan een project ons in een opgewonden, creatieve stemming. Denk aan het samen bouwen van een boomhut: dat maakte een enorme voorraad aan fantasie en positieve energie los.

Tegenwoordig heeft het werken aan projecten zelden dit effect. Projecten zijn er vooral om op een gecontroleerde manier een specifiek resultaat te boeken. Een project is een productiviteitstool geworden, met een strikte set spelregels, ongeacht hoe 'agile' er wordt gewerkt. Betrokkenen heten 'stakeholder' of 'resource' en die moeten 'gemanaged' worden.

Niet zo vreemd dat het kinderlijke enthousiasme verdwijnt en steeds meer professinoals aangeven projectmoe te zijn. Toch neemt het aantal projecten alleen maar toe en het ziet er niet naar uit dat dit gaat veranderen.

Petra Kuipers vindt dat de tijd rijp is voor een andere benadering. Een project kan volgens haar een laboratorium en een speeltuin tegelijk zijn. Bovendien is de energie ervan verrassend besmettelijk voor de omgeving. Het effect van een positief project werkt door, zelfs nadat een project is afgerond.

In Het boomhutgevoel laat Kuipers zien hoe je een volwassen versie van diezelfde positieve energie creëert. Door traditionele denkwijzen te doorbreken kunnen we projecten organiseren waarin mensen tot bloei komen en beter presteren, zonder het resultaat uit het oog te verliezen.

Specificaties

ISBN13:9789462722521
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:180
Druk:1
Verschijningsdatum:9-4-2020
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

Het Boomhutgevoel - 'Vult een leemte in het aanbod'
Carla Verwijs | 4 augustus 2020
Hoe projectmanagement op papier werkt, lees je in veel boeken. Deze gaan meestal vooral in op de formele kant van het project: de deliverables, tijdplanning en alle projectdocumenten die de projectmanager oplevert.
Lees verder
Het boomhutgevoel – Meer dan praktisch
Henny Portman | 24 juni 2020
Petra Kuipers pakt met haar boek Het boomhutgevoel - Gids voor inspirerend projectleiderschap de zachte kant van projectmanagement aan. Hoe breng je meer menselijkheid, positiviteit en exclusiviteit in je projecten. Hoe breng je de mensen in je projecten tot bloei en gaan ze vol energie samenwerken om de projectdoelen te bereiken? Zij omschrijft het boomhutgevoel als gevoel voor avontuur, creativiteit en kameraadschap.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
6 stemmen
6
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Het boomhutgevoel - Gids voor inspirerend projectleiderschap
Petra Kuipers 27 maart 2020 In een snel veranderende wereld organiseren we steeds meer projecten. Vaak zijn projecten het middel waar naar gegrepen wordt om als organisatie zo gecontroleerd mogelijk te kunnen reageren op die veranderingen.

Over Petra Kuipers

Petra Kuipers werkt als organisatieadviseur en trainer en is gespecialiseerd in de thema’s leiderschap en verandering. Zij vindt dat de wereld klaar is voor een nieuwe definitie van leiderschap. Om effectief te kunnen reageren op de uitdagingen van deze tijd moet leiderschap op elk niveau ontwikkeld worden; niet alleen bij leidinggevenden. Met haar bedrijf De Implementatiedokter begeleidt Petra organisaties, teams en professionals bij het ontwikkelen van die vormen van leiderschap, zodat ze niet alleen effectiever worden, maar bovendien menselijkheid, verbinding en inspiratie (terug)brengen in het werk.

Andere boeken door Petra Kuipers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het boomhutgevoel - Gids voor inspirerend projectleiderschap