Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Tribaal Kantoorgedoe

Gebonden Nederlands 2020 9789462763845
Voormalig top 100Totaal 77 dagen
Verkooppositie 1391Hoogste positie: 23
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In je handen heb je een spiegel. Een boekje dat je naar jezelf laat kijken. Naar je collega die koffie nummer 28 met schuim wil hebben. Korte verhalen over tribaal kantoorgedoe. En over de wereld daarbuiten.

We willen zo graag verlicht zijn. Maar dat zijn we nog maar heel kort. We zijn homo sapiens. Tribale wezens. Onze prefrontale cortex is nog maar kortgeleden ontstaan. Als het spannend is, schakelen we over op ons oerbrein. Reptielenhoofd. Mammoetjagersinstinct In kantoorpanden nemen we ons tribale wezen mee. Al doen we ons best dat te onderdrukken met beoordelingsgesprekken, KPI’s, aanbestedingsprocedures en koffiezetautomaten.

Maar regelmatig popt het op. Dan stelen we paperclips, duiken het archief in met de sexy baas, declareren we extra kilometers, pesten we de nieuwe collega met dat rare Drentse accent weg. We snellen koppen, vangen mammoeten, flirten zakelijk, verschansen ons achter muren en vuren pijlen op elkaar af. Eigenlijk willen we lief, samen, aandacht, verbonden zijn als in een oude tribe.

Specificaties

ISBN13:9789462763845
Trefwoorden:kantoor, tribes
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:116
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:23-4-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (5)

Tribaal kantoorgedoe – Prikkelend
Elly Stroo Cloeck | 2 juli 2020
Wat een teleurstelling, het boekje is zo dun! Dat was mijn eerste gedachte toen ik Tribaal Kantoorgedoe van Danielle Braun uit de enveloppe haalde. Maar Een uur later heb ik het uit èn ben ik vol bewondering.
Lees verder
Tribaal Kantoorgedoe – Een frisse blik op bekende thema’s
Renée Braken-Krol | 16 juni 2020
Korte verhaaltjes, actuele thema’s, van kantoortuinen, tot trouwtoeterstoeten, van de zorg tot debat. Hoe fijn is het om een klein compact boekje met verhalen te hebben, die je even uit balans brengen? Die je aanzetten tot nadenken? Die voor verwarring zorgen? Die je niet alles tot vanzelfsprekendheid laat aannemen?
Lees verder
Tribaal kantoorgedoe - 'Braun heeft heel wat te vertellen'
Rudy Kor | 1 juni 2020
In dertig korte hoofdstukken maakt Danielle Braun je deelgenoot in haar antropologische visie op ons (werkzame) leven. De dertig hoofdstukken zijn al eerder verschenen als columns in verschillende kranten. Voor mij waren ze alle dertig nieuw en voelden ze als tijdloos.
Lees verder
Tribaal kantoorgedoe - Een kostbaar kleinood
Bert Thiel | 26 mei 2020
Diep in ons huist een holbewoner, een mammoetjager die maar door een dun laagje vernis is gescheiden van de Manager met Verantwoordelijkheden en Ideeën en de Autonome Seculiere Eenentwintigste-eeuwer. Er hoeft maar dát te gebeuren of we gaan weer achter de buit aan, voeren samen een ritueel uit, richten een totem op of verklaren iets taboe.
Lees verder
Tribaal kantoorgedoe - 'Ideaal cadeauboekje'
Rick Lindeman | 18 mei 2020
Danielle Braun kennen we van haar cultureel antropologische werken. Na de uitgebreide werken met Jitske Kramer, en haar uitstapje in ‘gekte' vorig jaar is ze nu terug met Tribaal Kantoorgedoe. Hierin beschrijft ze in 30 columns het kantoorleven en andere uitingen van tribaal gedrag.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

achtergrond
Van elk managementboek wordt de lezer wel iets wijzer
Rudy Kor 9 september 2020 Regelmatig schrijf ik recensies over boeken die in de etalage staan van Managementboek.nl. Opgeleid als organisatiekundige was het lezen van managementboeken onderdeel van mijn studie. Door een combinatie van nieuwsgierigheid en leergierigheid ben ik er nooit meer mee gestopt.
preview
Tribaal Kantoorgedoe van Danielle Braun
Danielle Braun 30 april 2020 We willen zo graag verlicht zijn. Democratisch, rationeel, meelevend, open, transparant. Maar dat zijn we nog maar heel kort. We zijn Homo Sapiens Tribale wezens. Onze prefrontale cortex is nog maar kort geleden ontstaan.

Over Danielle Braun

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud". Danielle Braun studeert klassieke culturele antropologie. Ze specialiseert zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie wordt ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties "om de hoek" minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderen van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Haar antropologische veldwerk doet ze anderhalf jaar lang achterin de politieauto. Daar leert ze het klappen van de zweep van het onderzoekswerk én van de straat kennen. Danielle promoveert in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie met een proefschrift "Sturingsperikelen in de Politieorganisatie”. Danielle vervolgt haar loopbaan als adviseur binnen de politie en een groot consultancybureau en als leider in de asielopvang en de lokale overheid. Nu is Danielle een van Nederlands topsprekers. Auteur van de boeken de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen, Da’s Gek en Tribaal Kantoorgedoe. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, waar ze met haar team organisaties beter en bezielder maakt en leergangen geeft over de boeken de Corporate Tribe, Patronen en Building Tribes. Danielle is sparring partner voor CEO’s en bestuurders bij complexe verandering en bijt zich graag stuk op disfunctionerende managementteams. Bij verandertrajecten combineert Danielle haar no-nonsense strategische managementervaring met haar adviesrol. Ze is publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands. Danielle schrijft in een vaste wekelijkse column in de Financiële Telegraaf over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels. Ze brengt een eigen online talkshow uit onder de naam Dubbel-Date. En bovenal… is Danielle reiziger. Elk jaar reist ze ergens naar een boeiende tribe op de wereld om nieuwe verhalen en best practices te verzamelen. Dat doet ze alleen en samen met haar fijne gezin dat al even reislustig is. Op social media en haar website publiceert ze, blogt ze, fotografeert ze over haar reizen. Hiermee stond ze in januari 2020 op de planken in het theater.

Andere boeken door Danielle Braun

Inhoudsopgave

Tribaal kantoorgedoe 7

TRIBAAL 9
Onze nieuwe religie is autonomie 11
Cultuur – dat ding tussen mensen 14
Vrouwenquota 16
We zijn geen vogels maar apen 19
Guilty pleasures 22
Muren 25
Meer Lilith op de werkvloer 28

I SEE YOU 31
Teken aan de wand 33
Vermoederen 35
Innerlijk gepensioneerd 37
Daar heb ik niet zo’n mening over 40
Rook vertrekkende collega’s uit 43
Niet alles hoeft gezegd te worden 45

RADICALE NUANCE 49
Elegant debat 51
Hou de zorg vast 53
Aan–recht 56
Zó los je het diversiteitsprobleem bij politie en brandweer op 59
Ook wie psychisch ziek is geweest, kan de apenrots beklimmen 64
Trouwtoeterstoeten 67
Feestje? Dan wil ik zoenen ook! 70
Politiecultuur: het mag zinderen 73

ANDERS KIJKEN 77
Antropologisch vakantie-doeboek 79
Als je stem niet gehoord wordt 84
Rituelen zijn vluchtheuveltjes bij verandering 90
Als er een ramp gebeurt 93
Totems 95

TOEKOMST 99
Aandacht is het nieuwe goud 101
Focus op het Oosten 104
Van te veel inspraak word je ook ongelukkig 106
We moeten weer leren wachten op onze beurt 109

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tribaal Kantoorgedoe