Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Spanning rond de boardroom

Reputatielessen voor directeuren en commissarissen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789492221445
Direct te downloaden

Samenvatting

De reputatie van organisaties, en ook van haar directieleden en commissarissen, wordt steeds belangrijker. Klanten, politiek, (social) media en maatschappelijke organisaties verwachten en eisen transparantie én informatie. Een goede reputatie onderscheidt je van de rest en schept daardoor kansen. Je reputatie is kwetsbaarder dan ooit en ‘de omgeving’ is nu rechter, jury en beul tegelijkertijd.

Directeuren en commissarissen moeten oog hebben voor hun omgeving, want als het misgaat wordt hun dit persoonlijk aangerekend. En aangezien iedereen tegenwoordig met elkaar verbonden is via (sociale) netwerken, kan een reputatie snel onder druk komen te staan. Je reputatie komt te voet en gaat per twitter. Hiermee komt er steeds meer spanning rond de boardroom. Reputatiemanagement is voor elke moderne leider een absolute must om succesvol te zijn of zelfs te overleven.

In 'Spanning rond de boardroom' geven Frank Peters en Eric Heres inzicht hoe je reputaties (van organisaties en personen) kunt bouwen en beschermen. Boegbeelden uit bedrijfsleven, gezondheidszorg en media geven hun visie op reputatiemanagement en vertellen hoe zij belangrijke issues hebben aangepakt. Daarbij delen ze hun best practices en lessons learned.

Daarnaast zijn er interviews met bestuurders als Eelco Blok (KPN), Dick Berlijn (Deloitte) Cees ’t Hart (Carlsberg Group), Daniel Ropers (bol.com), Gerard van Olphen (APG), Jos de Blok (Buurtzorg) en Susi Zijderveld (NS). Topcommissarissen als Mijntje Lückerath-Rovers en Erik van de Merwe, Jacqueline Rijsdijk en Mirjam Sijmons belichten het onderwerp vanuit de rol als toezichthouder. Margot Scheltema, vier jaar op rij nummer 1 van de Management Scope Top 50 Corporate Vrouwen, geeft haar visie in het voorwoord.

Specificaties

ISBN13:9789492221445
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:27-6-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Spanning rond de boardroom
Christel Deckers | 7 oktober 2016
Spanning rond de boardroom, reputatielessen voor directeuren en commissarissen is een boek met interviews en tips van directeuren en commissarissen voorzien van tips door Eric Heres en Frank Peters.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
9 stemmen
7
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Frank Peters: ‘Een fout maken is bijna onmogelijk geworden’
Ronald Buitenhuis 13 oktober 2016 De omgeving, de maatschappij is zeker met social media tegenwoordig rechter, jury en beul tegelijk. De reputatie van bestuurders en commissarissen ligt steeds meer onder een vergrootglas. De Spanning rond de boardroom stijgt, concluderen Eric Heres en Frank Peters in hun gelijknamige boek. ‘Barbertje moet hangen.’
preview
Preview - Spanning rond de boardroom
Eric Heres 12 juli 2016 In Spanning rond de boardroom geven Frank Peters en Eric Heres inzicht hoe je reputaties (van organisaties en personen) kunt bouwen en beschermen.In deze preview nemen ze u mee op een korte tour door hun boek.

Over Frank Peters

Frank Peters is oprichter en mede-eigenaar van VIRTUS Communications (2014). Daarvoor gaf hij bijna 19 jaar leiding aan de Nederlandse vestiging van het internationale PR-netwerk Porter Novelli. Hij zit ruim 30 jaar in het communicatievak en zijn specialismen zijn reputatiemanagement, issuemanagement en crisiscommunicatie. Vanuit zijn bureau VIRTUS Communications geeft Frank strategisch advies aan opdrachtgevers in het bedrijfsleven, non-profit en de overheid. Daarnaast adviseert hij individuele bestuurders en family offices. Frank is onder meer lid van de raad van advies van SWOCC (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie) van de Universiteit van Amsterdam en voormalig bestuurslid van SIRE (Stichting Ideële Reclame) en de Beroepsvereniging voor Communicatie (Logeion). Frank doceert op zijn vakgebied aan een aantal universiteiten en business schools in binnen- en buitenland. Eerder verschenen van hem de boeken Reputatie onder druk, What are they saying about you?, Mediatraining voor iedereen, Crisiscommunicatie voor iedereen, Reputatiemanagement voor iedereen en Spanning rond de boardroom samen met Eric Heres.

Andere boeken door Frank Peters

Over Eric Heres

Eric Heres is partner en mede-eigenaar van Virtus Communications, een adviesbureau op het gebied van crisiscommunicatie en reputatiemanagement. Eric kan putten uit ruim 25 jaar ervaring met advisering op het gebied van het bouwen en beschermen van reputaties.

Andere boeken door Eric Heres

Inhoudsopgave

Zorg voor verbinding met je omgeving
Voorwoord Margot Scheltema

1. Heb oog voor de omgeving
Eelco Blok – KPN
Erik van de Merwe – commissaris
2. Zoek de verbinding
Susi Zijderveld – NS
3. Be a Mensch
Jos de Blok – Buurtzorg
4. Verklein je kwetsbaarheid
Dick Berlijn – Deloitte
5. Je bent voor alles verantwoordelijk
Gerard van Olphen – APG
Jacqueline Rijsdijk – commissaris
6. Organiseer tegenspraak
Cees ’t Hart – Carlsberg Group
Mijntje Lückerath-Rovers – commissaris
7. Wees een leider en aanspreekbaar
Salem Samhoud - &samhoud
8. Acteer snel en daadkrachtig
Mirjam Sijmons – commissaris
Daniel Ropers – bol.com
9. Bouw samen aan je reputatie
Jan de Jong – NOS

Dankwoord
Boekentips
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Spanning rond de boardroom