Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Toolkit voor agile coaches en scrummasters

99 creatieve werkvormen en effectieve trainingsformats

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789024427598
Voormalig top 100Totaal 65 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Ben je agile coach, product owner, scrum master, of zit je in een andere faciliterende rol in een agile organisatie? Dan is dit boek speciaal gemaakt voor jou!

Veel organisaties stappen over op een wendbare manier van werken. Meestal met scrum of een variant daarop. Maar wendbaarheid zelf zit niet in scrum; het is tenslotte slechts een raamwerk. Uiteindelijk wordt de kern van agile werken gevormd door de mensen en hun onderlinge interacties. Echter, hoe dat eruitziet en hoe je dat het beste faciliteert, wordt nergens omschreven. Vandaar dit boek.

Deze Toolkit voor agile coaches en scrum masters bevat 99 actieve werkvormen die zich in de praktijk ruimschoots hebben bewezen. Kort en krachtig worden ze in dit boek uitgewerkt, op een dusdanige manier dat je er direct mee aan de slag kunt. Met concrete tips, trucs en valkuilen.

'De belangrijkste taak van een agile coach of scrum master valt simpel te omschrijven: maak zichtbaar hoe een team of organisatie ervoor staat, inspecteer de problemen gezamenlijk en breng de gewenste verbeteringen ten uitvoer. Maar hoe doe je dat? Lastig, vooral omdat elk team en elke organisatie uniek is. Charlotte, Cleo, en Rini zijn erin geslaagd al hun kennis en ervaring te bundelen met maar liefst 99 werkvormen en experimenten. Geen passief leesboek dus, maar een actief werkboek. Dus pak deze toolkit erbij en ga aan de slag! Je organisatie zal je dankbaar zijn.' - Barry Overeem – co-founder The Liberators

'Ik raad elke scrum master aan om dit handige en mooie werkboek in te zetten en uit te bouwen met je eigen practices. Met de vele werkvormen, slimme tools en tips doe je inspiratie op om vooral het trainen en faciliteren leuk te maken voor het team en voor jezelf. De kracht van een goede voorbereiding is dat het je de ruimte geeft om zelf mee te doen of juist het team te observeren, dit boek helpt je met deze voorbereiding.' - Shanoe Biere – scrum master

Specificaties

ISBN13:9789024427598
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:344
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:28-4-2021
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Toolkit voor agile coaches en scrummasters - 'Zwitsers zakmes'
Henny Portman | 1 juni 2021
Charlotte Bendermacher, Cleo Kampschuur en Rini van Solingen hebben met het boek Toolkit voor agile coaches en scrummasters - 99 creatieve werkvormen en effectieve trainingsformats een handig hulpmiddel, zeg maar het Zwitsers zakmes voor agile coaches en Scrummasters gecreëerd.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
8 stemmen
7
1
0
0
0

Over Charlotte Bendermacher

Charlotte Bendermacher is agile coach en trainer bij Prowareness WeOn. Zij helpt klanten in hun agile transformatie vanuit een agile coach rol. Door de mensen en teams centraal te stellen, in beweging te brengen, samen te laten werken en doelen te bereiken zorgt zij dat de verandering plaatsvindt binnen de organisatie. Mensen coachen, trainen en faciliteren is waar zij veel energie uithaalt. Samen met Cleo Kampschuur verzorgt Charlotte onder andere de training in agile werkvormen. Vragen over transformaties of gewoon eens sparren over de uitdagingen binnen jouw organisatie of team? Je kunt Charlotte bereiken via: c.bendermacher@prowareness.nl.

Andere boeken door Charlotte Bendermacher

Over Cleo Kampschuur

Cleo Kampschuur is agile coach bij Prowareness WeOn. Vanuit een agile coach of scrum master rol helpt zij klanten bij hun agile transformatie. Verschillende organisaties zijn al door haar geholpen bij hun reis naar agility door te trainen, te coachen en te faciliteren. Cleo heeft veel ervaring in het begeleiden van (gedistribueerde) teams en heeft daarmee een sterke passie voor cultuur ontwikkeld. Het is haar expertise geworden om deze teams zo goed mogelijk high-performing te krijgen. Samen met Charlotte verzorgt Cleo de training in agile werkvormen.* Voor eventuele vragen of een goed gesprek kan je Cleo bereiken via: c.kampschuur@prowareness.nl.

Andere boeken door Cleo Kampschuur

Over Rini van Solingen

Rini van Solingen is CTO bij Prowareness, waar hij klanten helpt bij het snel en wendbaar maken van hun organisatie. Tevens is hij deeltijdhoogleraar aan de TU Delft en verzorgt hij regelmatig colleges aan Universiteit Nyenrode. Rini heeft technische informatica gestudeerd aan de TU Delft en is gepromoveerd in de bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Rini is vooral spreker en auteur. Zijn expertise is snelheid en wendbaarheid van mensen en organisaties. Jaarlijks geeft hij er zo’n honderdvijftig lezingen over op kennissessies, conferenties en bedrijfsevenementen. Zijn bekendste (management) boeken zijn: De kracht van Scrum (met Eelco Rustenburg), De Bijenherder, Formule-X (met Jurriaan Kamer), AGILE, en Scrum voor managers en Agile werken in 60 minuten (beide met Rob van Lanen).

Andere boeken door Rini van Solingen

Inhoudsopgave

Voorwoord 6
Leeswijzer 9
Dankwoord 14

KIT 1 Elkaar leren kennen 17
KIT 2 Een team opstarten 35
KIT 3 Teams verder helpen 67
KIT 4 Directieteams helpen 105
KIT 5 Transparantie aanbrengen 137
KIT 6 Product owner helpen 161
KIT 7 Agile meetings faciliteren 205
KIT 8 Facilitatietechnieken 231
KIT 9 Creatieve werkvormen 263
KIT 10 Nice2haves 309

Over de auteurs 338
Index 340
Ruimte voor je eigen creativiteit 342

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Toolkit voor agile coaches en scrummasters