Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , , e.a.

Vier grondleggers van de pedagogiek

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789035140479
Verkooppositie 2932Hoogste positie: 2932
Direct te downloaden

Samenvatting

Van de geschiedenis en van onze voorgangers leren we. Althans, dat wordt beweerd. Toch lijken de psychologie, pedagogiek en onderwijskunde steeds ahistorischer te worden. Oudere bronnen dan van een jaar of vijf geleden worden in empirische artikelen zelden meer geciteerd - met als gevolg dat psychologen, pedagogen en onderwijskundigen geregeld het wiel opnieuw uitvinden. Desalniettemin beweren velen van hen dat ze op de schouders staan van intellectuele reuzen. Maar wie zijn die reuzen?Dit boek is het derde deel van een meerdelige reeks over pioniers van de academische psychologie, pedagogiek en onderwijskunde (samengevat de gedragswetenschappen) in Nederland - een initiatief van het Archief en Documentatiecentrum Nederlandse Gedragswetenschappen (ADNG). De reeks wil informatie over die grondleggers op een toegankelijke wijze aanbieden aan hedendaagse beoefenaars van deze wetenschappen én aan een breder historisch-wetenschappelijk geïnteresseerd publiek.In dit deel staan de biografische schetsen centraal van vier grondleggers van de pedagogische wetenschappen: Philipp Kohnstamm (Universiteit van Amsterdam), Martien Langeveld (Universiteit Utrecht), Willy Stellwag (Universiteit van Amsterdam) en Stephan Strasser (Katholieke Universiteit Nijmegen).De reeks Pioniers van de Nederlandse gedragswetenschappen staat onder redactie van dr. Vittorio Busato, prof. em. dr. Mineke van Essen en prof. dr. Willem Koops, samen het bestuur van het ADNG.

Specificaties

ISBN13:9789035140479
Trefwoorden:pedagogiek
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:336
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:8-12-2014
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Vier grondleggers van de pedagogiek
Peter de Roode | 30 maart 2016
In het ‘woord vooraf’ lezen we dat Vier grondleggers van de pedagogiek het 3e deel is van een vijfdelige reeks over Pioniers van de Nederlandse gedragswetenschappen. De vier grondleggers zijn Philip Kohnstamm, Martien Langeveld, Wilhelhemina Stellwag en Stephan Strasser. Wie zijn zij, wat was hun context en waarom zijn zij grondlegger van de pedagogiek?, zijn vragen die de lezer na afloop kan beantwoorden.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Vittorio Busato

Vittorio Busato is psycholoog en publicist en heeft al vele artikelen en boeken op zijn naam staan. Hij schrijft vooral over psychologische onderwerpen en over personeels- en verandermanagement.

Andere boeken door Vittorio Busato

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vier grondleggers van de pedagogiek