Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Leidinggeven zonder cijfers

Van input naar output

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789401422574
Voormalig top 100Totaal 281 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Hiërarchie en controle zijn niet meer de primaire ingrediënten voor succes. Resultaat behalen met je organisatie gebeurt tegenwoordig meer dan ooit samen. De manier waarop je jouw organisatie leidt en met je werknemers communiceert, beïnvloedt de werking van je bedrijf dus enorm.

Leidinggeven zonder cijfers vertelt hoe je als manager het vooropgestelde doel kunt bereiken en tegelijk medewerkers betrokken houdt bij de organisatie. De auteurs hebben daarbij een bijzondere aandacht voor outputmanagement: deze manier van sturing koppelt de doelstellingen van een organisatie aan een cultuur waarin de capaciteiten van de individuele werknemers tot volle wasdom komen en de klant en kwaliteit centraal staan.

Outputsturing is niet de volgende managementhype, maar staat voor een andere manier van denken voor bestuurders. Het verhoogt de samenwerking binnen je bedrijf, en maakt verandering zonder conflict mogelijk. Sturen op output kun je leren, en dit boek wijst je de weg.

Specificaties

ISBN13:9789401422574
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:142
Uitgever:LannooCampus
Druk:1
Verschijningsdatum:8-1-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
0
2
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Filip Vandendriessche: ‘Don’t manage by figures, manage by vision’
Ronald Buitenhuis 16 juni 2015 ‘Leiders blijven bestaan, maar we gaan managers uit organisaties slopen.’ Het is voor Filip Vandendriessche en Han Looten, auteurs van het boek Leidinggeven zonder cijfers ('Van input naar output'), geen vraag of dat gaat gebeuren, maar in welk tempo. Domineerde in de jaren ’70 tot ’90 generalisme, de toekomst is er één voor de specialisten. ‘Je kunt niet vandaag een schoenenfabriek managen en morgen de NS. ’ Van (af)vinken naar vonken.

Over Filip Vandendriessche

Filip Vandendriessche is zelfstandig consultant, lector conflictmanagement bij de Universiteit van Leuven en docent strategisch management bij Sioo en bij de Universiteit van Antwerpen. Hij schreef onder meer de boeken 'leidinggeven zonder bevelen' (met Jef Clement) en 'Waarom uw oplossing het probleem is'.

Andere boeken door Filip Vandendriessche

Over Han Looten

Han Looten is medeoprichter van de Filip Vandendriessche Academy. Hij begeleidt jonge ondernemers in transitie en coacht bestuurders. Hij is columnist bij BNR nieuwsradio en vervult diverse RVC, RvA, en toezichthoudende functies.

Andere boeken door Han Looten

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Output versus input
2. Outputsturing: het trechtermodel
3. Waarom werkt outputsturing op organisatieniveau?
4. Waarom werkt outputsturing op medewerkersniveau?
5. Voorwaarden voor implementatie op organisatieniveau

Slothoofdstuk: Nog even extra aandacht graag

Uitleiding

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leidinggeven zonder cijfers