Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Word een woest aantrekkelijke werkgever met werkgeluk

Naar een organisatie waar mensen willen (blijven) werken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789462158795
10
Voormalig top 10Totaal 59 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 4418Hoogste positie: 5
Direct te downloaden

Samenvatting

Als organisatie ben je voortdurend op zoek naar manieren om talentvolle medewerkers aan te trekken en vooral te laten floreren, zodat ze met veel plezier bij je willen (blijven) werken. In een tijd waarin de arbeidsmarkt steeds krapper en competitiever wordt en de verwachtingen van medewerkers veranderen, gaat dat niet vanzelf. Gelukkig is er een oplossing: werkgeluk.

In dit boek Word een woest aantrekkelijke werkgever met werkgeluk ontdek je aan de hand van wetenschappelijke inzichten, praktische tips, voorbeelden, interviews met experts en ervaringsdeskundigen wat werkgeluk is, waarom het belangrijk is en hoe je het (verder) kunt vergroten.

Twee perspectieven worden behandeld: dat van de medewerker en dat van de organisatie. Wat zorgt ervoor dat een medewerker gelukkig is op het werk, dat hij kan floreren? Hoe mooi is het dat een medewerker met plezier en energie werkt, het gevoel heeft dat zijn bijdrage ertoe doet, zijn talenten kan gebruiken en dat hij fijn samenwerkt met collega’s? En wat kan een organisatie doen om daar de juiste randvoorwaarden voor te creëren? Met andere woorden: hoe zorg je voor een prachtige en unieke employee experience (medewerkerservaring) tijdens de hele employee journey (medewerkersreis)?

Het unieke van dit boek is dat het als eerste in Nederland laat zien hoe de roadmap naar werkgeluk er concreet uitziet: welke fasen en welke concrete stappen zet je als organisatie om het onderwerp te verkennen, succesvolle verandering door te voeren en werkgeluk in processen zo te verankeren dat je een woest aantrekkelijke werkgever wordt waar mensen willen (blijven) werken!

Specificaties

ISBN13:9789462158795
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:312
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:15-9-2023
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
6 stemmen
6
0
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

achtergrond
Kwesties rond werk - Demografie, technologie en werkrelaties
Hans de Witte-van Mierle 3 mei 2024 De wereld van werk is in commotie. Dat zie je terug in meerdere managementboeken die de laatste tijd verschenen: problemen, knelpunten en voorspellingen vullen de bladzijden. Wat is er aan de hand? De kwestie in één zin: er zijn te weinig mensen voor het werk dat er ligt. Dat speelt nu al, en in de toekomst zal het alleen maar erger worden.
podcast
Je moet medewerkers hun werkgeluk écht gunnen
Karin de Zwaan 2 november 2023 Werkgeluk van jouw medewerkers zorgt ervoor dat mensen bij jou willen werken. Essentieel dus om nieuwe talentvolle medewerkers aan te trekken en te zorgen dat ze met veel plezier bij je willen blijven werken. Lucas Swennen en Gea Peper beschrijven dit in hun boek 'Word een woest aantrekkelijke werkgever met werkgeluk'.  Willem van Leeuwen praat met hen door in De Boekenpraktijk.
preview
Word een woest aantrekkelijke werkgever met werkgeluk 
18 oktober 2023 Lucas Swennen en Gea Peper schreven ‘Word een woest aantrekkelijke werkgever met werkgeluk’. Ze zijn van mening dat werkgeluk iets is dat je als werkgever al je medewerkers gunt. Maar daarnaast zijn er veel voordelen aan verbonden. In hun preview vertellen ze over die voordelen, en over hun boek.

Over Lucas Swennen

Lucas is expert op het terrein van werkgeluk, employee experience, (employer) branding, onderzoek, journey mapping en (interne) communicatie. Hij heeft verschillende directiefuncties bekleed en (internationale) organisaties geadviseerd over marketing, medewerkerstevredenheid en merkstrategie, waarmee hij twee Europese prijzen wist te behalen. Binnen het HappinessBureau is hij verantwoordelijk voor het meten van werkgeluk, de thema’s employee experience, journey mapping en hybride werken. Hij is mede-eigenaar van het HappinessBureau en publiceert over diverse onderwerpen, waaronder werkgeluk, waardering en alle aspecten van de medewerkersreis. Zijn liefde voor nieuws en informatie heeft hem ertoe gebracht de podcast Happy People – Better Business te starten waar al tientallen afleveringen van zijn verschenen.

Andere boeken door Lucas Swennen

Over Gea Peper

Gea is werkgelukexpert, keynote spreker, trainer, adviseur en oprichter van het HappinessBureau, dat als doel heeft werkgeluk in organisaties (verder) te vergroten. Ze heeft een achtergrond in management consultancy (o.a. verandermanagement) en HR, en schreef diverse boeken over werkgeluk en het creëren van de beste employee experience, waaronder (als co-auteur) de bestseller Employee Experience – Happy People Better Business, genomineerd als managementboek van het jaar. Ze is hoofddocent van de opleiding Werkgelukdeskundige die op een aantal hogescholen wordt aangeboden en ze schrijft regelmatig artikelen voor Trends in HR en PWnet.nl, het grootste platform voor HR-professionals in Nederland. Haar motto is: ‘Werkgeluk is een recht, geen luxe. Laten we samen streven naar een werkomgeving waarin iedereen kan floreren en met plezier en energie kan werken.’

Andere boeken door Gea Peper

Inhoudsopgave

Voorwoord

Hoofdstuk 1 Inleiding 10

DEEL I PERSPECTIEF VAN DE MEDEWERKER 18
Hoofdstuk 2 Inleiding op P3F 20
Hoofdstuk 3 Zingeving 26
Hoofdstuk 4 Voldoening 44
Hoofdstuk 5 Plezier 68
Hoofdstuk 6 Verbinding 84

DEEL II PERSPECTIEF VAN DE ORGANISATIE 100
Hoofdstuk 7 Inleiding op HEART 102
Hoofdstuk 8 Happy cultuur 108
Hoofdstuk 9 Energiegevende werkomgeving 138
Hoofdstuk 10 Agile leiderschap en organiseren 150
Hoofdstuk 11 Reis van de medewerker 176
Hoofdstuk 12 Technologie die voor je werkt 200

DEEL III HET WAAROM VAN WERKGELUK 212
Hoofdstuk 13 De bewezen effecten van werkgeluk 214

DEEL IV ROADMAP WERKGELUK 228
Hoofdstuk 14 Roadmap Werkgeluk 230

DEEL V HAPPY CHANGE MANAGEMENT 264
Hoofdstuk 15 Happy Change Management – een nieuwe manier van veranderen 266
Hoofdstuk 16 Hoe ga je om met weerstand? 278

Alle tips voor een woest aantrekkelijke werkgever nog even op een rijtje 288
Verder lezen? 292
Enorm bedankt! 296
Over de auteurs 298
Bronnenlijst 300
Trefwoordenregister 309

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Word een woest aantrekkelijke werkgever met werkgeluk