Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Film bij coaching

‘Je kunt filmfragmenten op veel verschillende manieren bekijken, wat ze erg geschikt maakt voor coaching.’ Rozemarijn Dols en Belia van den Berg vertellen hoe je film inzet in De coach als regisseur. Zij presenteerden gisteren hun boek in een filmische omgeving: in het nieuwe filmmuseum EYE, met uitzicht over het Amsterdamse IJ.

Nienke van Oeveren | 17 januari 2013 | 1-2 minuten leestijd

Onderstroom
Zittend in het zachte pluche van een bioscoopzaaltje worden de gasten van deze boekpresentatie getrakteerd op filmfragmenten uit bekende en minder bekende films. Rozemarijn Dols trapt af: de auteurs gaan wat van hun favoriete filmfragmenten laten zien en kijken naar de thema’s in zo’n fragment. Wat speelt er in de onderstroom waardoor het fragment geschikt is om te gebruiken bij een coachingsessie?

Begrenzing
Het thema ‘kiezen’ komt opvallend vaak voor in de gekozen fragmenten. Doe je wat je omgeving van je verwacht of trek je je dansschoenen aan en volg je je intuïtie, zoals Billy Elliot? Een mooie aanleiding voor een gesprek over verwachtingen van je omgeving, opvoeding of over talent. Net als Dead Poet Society trouwens. Rozemarijn Dols geeft toe dat ze wat heeft met films over gevangenissen: A Clockwork Orange, de toekomstige koningin Elizabeth die uit de kerker komt, The Shawshank Redemption… ‘Komt de begrenzing van buiten of van binnen?’ vult Belia van den Berg aan. ‘Elke keer als ik zo’n fragment zie, zie ik weer nieuwe verpakte boodschappen.’

Rijk medium
‘Filmfragmenten kun je gebruiken op drie niveaus: voor individuele coaching, voor teams maar ook voor gedragsveranderingen in organisaties’, licht Van den Berg achteraf toe. Om coaches te leren hoe zij filmfragmenten kunnen gebruiken op deze drie niveaus, dient dit boek. Op Filmencoaching.nl zullen de auteurs ook steeds nieuwe filmfragmenten toevoegen en deze duiden zodat ze extra geschikt zijn voor coaching. ‘Film is zo’n rijk medium!’

Over Nienke van Oeveren
Nienke van Oeveren is redacteur van managementboeken. Via haar bedrijf Boekredactie begeleidt zij auteurs bij het uitgeven van boeken en ook werkt zij voor gevestigde uitgevers. Zij heeft Nederlands en Book and Digital Media gestudeerd en werkte jarenlang bij Managementboek.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Rozemarijn Dols, Belia van den Berg
De coach als regisseur

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden