Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Het Groot Werkvormenboek deel 2

Nóg meer inspiratie voor het werken met werkvormen

Gebonden Nederlands 2018 9789024404834
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 662Hoogste positie: 18
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het 'Groot werkvormenboek deel 2' is een vervolg op het eerste deel, waarvan inmiddels meer dan 56.000 exemplaren zijn verkocht. Het is dé inspiratiebron voor iedereen die bijeenkomsten zoals overleggen, trainingen, lessen en teamsessies op een frisse en resultaatgerichte manier wil vormgeven en daarbij een stap verder wil gaan in het ontwerpen van succesvolle programma’s. Dit tweede deel voegt 120 werkvormen toe aan je repertoire én reikt je de unieke formule aan voor het ontwerpen van een goed programma voor een overleg, teamsessie en training of les. Je vindt er inspiratie voor elke fase van je programma, variërend van activeren, verbinden, focussen, presenteren, brainstormen en samenwerken tot toetsen en toepassen.

Het 'Groot werkvormenboek deel 2' is bedoeld voor mensen die plezier hebben in het bouwen van programma’s die niet alleen inhoudelijk kloppen, maar ook energie geven en het beste uit de deelnemers en henzelf halen. Al ruim 25 jaar werken Angela Talen en Sas ja Dirkse als ‘architects of learning’ en ontwikkelen zij innovatieve oplossingen die bijdragen aan leiderschap, leren en verandering van mensen in organisaties.

In 2020 startten zij met DE VERANDERKAMER na de overdracht van het bureau 2KNOWHOW, dat zij 20 jaar daarvoor oprichtten. Met DE VERANDERKAMER combineren zij de beste coachmethodieken met Virtual Reality. Hun missie? Het verbeteren van de mentale gezondheid en kansengelijkheid van jongeren en anderen die behoefte hebben aan perspectief. Samen met Maaike Kester van 2KNOWHOW schreven zij 'Het Groot werkvormenboek deel 2'.

Het thema leren op de werkplek is de rode draad door het werk van Maaike Kester, die vanuit de praktijk werkvormen heeft kunnen toevoegen aan dit Grootwerkvormenboek deel 2.

Specificaties

ISBN13:9789024404834
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:300
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:17-1-2018
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (4)

Het Groot Werkvormenboek deel 2 - ' Alsjeblieft, gebruik dit boek!'
Veerle Blajic-Kik | 16 april 2018
‘Gooi er anders even een leuke werkvorm tegenaan!’ is het gedoodverfde middel om je training, bijeenkomst of vergadering levendig te maken. Maar kan het nóg beter? Na het succes van deel 1, is er nu Het Groot Werkvormenboek deel 2.
Lees verder
Groot werkvormenboek deel 2 - 'Een mooi overzicht'
Daan Scheffers | 9 april 2018
Het Groot Werkvormenboek deel 2 biedt een mooi overzicht van werkvormen voor trainers, facilitators en leidinggevenden of teamleden die een overleg of proces in een groep meer schwung willen geven.
Lees verder
Het groot werkvormenboek deel 2 - 'Ook voor leidinggevenden en HR-adviseurs'
Yolanda van Heese | 9 februari 2018
Als u een trainer of coach bent, dan kent u vast wel Het Groot Werkvormenboek, van Sasja Dirkse-Hulscher en Angela Talen. Daarin staan 120 werkvormen die u kunt inzetten voor een training of teamsessie.
Lees verder
Het Groot Werkvormenboek deel 2 - 'Een welkome en prachtige aanvulling'
Nico Jong | 2 februari 2018
Ruim tien jaar geleden verscheen Het Groot werkvormenboek, dat al jaren een bestseller is. Het voorzag in een grote behoefte want inmiddels zijn er 50.000 exemplaren van verkocht. Nu is er een tweede deel, opnieuw een product van het 2knowhow-team.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
2
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sasja Dirkse-Hulscher

Sasja Dirkse-Hulscher is directeur van 2KNOWHOW art of change. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Andere boeken door Sasja Dirkse-Hulscher

Over Angela Talen

Angela Talen is directeur van 2KNOWHOW art of change. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Andere boeken door Angela Talen

Over Maaike Kester

Het thema leren op de werkplek is de rode draad door het werk van Maaike Kester, die vanuit haar brede expertise een veelheid aan werkvormen en onderliggende theorie heeft kunnen toevoegen aan Het Grootwerkvormenboek deel 1 en 2.

Andere boeken door Maaike Kester

Inhoudsopgave

leeswijzer 8
van doel naar programma 11


Werkvormen 24

I Opdrachten vooraf 25
II Openen
Verbinden 37
Activeren 59
III Focussen 81
IV Inhoud
Informeren 103
Discussiëren 115
Brainstormen 127
Beslissen 139
Kennis delen 151
Presenteren 163
Vaardigheden oefenen 175
Toetsen 187
Talent 199
Samenwerken 211
Feedback geven 223
Planvorming 235
V Vertalen 247
VI Afronden 267
VII Opdrachten achteraf 289

Aan de slag 303
Literatuurlijst 307
Werkvormen op alfabet 309

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Groot Werkvormenboek deel 2