Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

‘t Wordt tijd dat ik de leiding neem

Olivier B. Bommel en de kunst van het leidinggeven

Paperback Nederlands 2021 9789024444137
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑10‑2021
17,50

Samenvatting

Leiderschap is eerst en vooral een kwestie van de vreemde neiging om de leiding te willen nemen.

De bekende stripheld Olivier B. Bommel heeft een aantal bijzonder markante trekjes. Een daarvan is de onbedwingbare neiging om de leiding te nemen en zijn wil aan anderen op te leggen. Hij gelooft in leiderschap als een absolute voorwaarde om de zaken te laten lopen zoals ze zouden moeten lopen. En hij gelooft vooral dat hijzelf hiervoor de aangewezen persoon is.

Deze wil om op elke situatie je stempel te willen drukken, komt heel weinig aan de orde in de moderne leiderschapstheorieën. Die hebben het vooral over competenties, capaciteiten, vaardigheden en wat je allemaal moet kunnen om doeltreffend leiding te geven. Zonder twijfel heel belangrijk, maar Bommel laat zien dat leiderschap eerst en vooral een kwestie is van de leiding willen nemen. Als je je zou afvragen wat leiders ten principale onderscheidt van niet-leiders, dan kom je niet uit op capaciteiten, competenties en vaardigheden, maar vooral op het wel of niet last hebben van zo’n chronische ‘stempeldrang’. Er lopen onnoemelijk veel mensen rond die goed zouden kunnen leidinggeven, maar dit niet willen. En zo zijn er ook heel veel mensen die nauwelijks over leiderschapscapaciteiten beschikken en toch leidinggever zijn, vanwege die rare innerlijke neiging om de leiding te willen nemen.

Dit boek identificeert de principes van Bommels unieke leiderschapsstijl die relevant zijn voor leiders (in spe). Bommels leiderschaps- DNA is als een routekaart op weg naar echt leiderschap.

Specificaties

ISBN13:9789024444137
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:112
Druk:1
Verschijningsdatum:15-10-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap

Over Rolf Mulder

Rolf Mulder heeft ruim veertig jaar ervaring als hr- directeur van grote ondernemingen en is nu werkzaam als directeur-bestuurder van een school. Hij schreef veel boeken over leidinggeven, vaak met een ironische invalshoek.

Andere boeken door Rolf Mulder

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        ‘t Wordt tijd dat ik de leiding neem