Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De bijenherder

Leidinggeven aan zelfsturende teams

Gebonden Nederlands 2020 9789047014355
EvergreenMeer dan 1000x verkocht
Verkooppositie 32933 dagen in de top 100
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑01‑2021

Samenvatting

In 'De bijenherder' laat Rini van Solingen zien hoe organisaties en managers effectief kunnen werken met zelfsturende teams. In een parabel vertelt hij het verhaal van Mark, een leidinggevende bijeen grote supermarktketen die overschakelt op zelforganisatie.

Mark worstelt met de transitie, maar krijgt goede raad uit onverwachte hoek. Zijn opa vertelt over zijn eigen verandering van schaapsherder tot imker en wat hij daarvan heeft geleerd. De crux is te ‘ontmanagen’ en oude gewoontes afleren. Dit boek vertelt je hoe.

Bezoektip: Op 29 oktober 2020 spreekt Rini van Solingen op het seminar Leidinggeven aan topteams.

Specificaties

ISBN13:9789047014355
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Druk:12
Verschijningsdatum:15-1-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap

Over Rini van Solingen

Rini van Solingen (prof. dr. ir.) is spreker, schrijver, docent en ondernemer. Hij is deeltijdhoogleraar Global Software Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Daar leidt hij het onderzoek en onderwijs rond wereldwijd gedistribueerde softwareteams. Ook geeft hij regelmatig college aan Universiteit Nyenrode in masterclasses en MBA’s. Tevens is Rini CTO bij Prowareness, waar hij als strategisch consultant helpt bij het succesvol doorvoeren van Agile transformaties en het bouwen van Responsive Enterprises. Hij is een van de hoofddocenten van de masterclass www.Leading-Agile-Transformations.com. Rini is auteur van een aantal managementboeken, waaronder De Kracht van Scrum (samen met Eelco Rustenburg), Scrum voor Managers (samen met Rob van Lanen), De Responsive Enterprise (samen met Vikram Kapoor) en De Bijenherder. Deze boeken zijn ook verschenen in het Engels en het Duits.

Andere boeken door Rini van Solingen

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De bijenherder