Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De bijenherder - Leidinggeven aan zelfsturende teams, hoe doe je dat?

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789047009368
10
Voormalig top 10Totaal 1 dag
EvergreenTotaal 446 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Steeds meer organisaties gaan met zelfsturende teams werken. Managers moeten die transformatie vaak zelf in gang zetten en begeleiden, maar hebben geen idee wat hun rol nog is ná die overgang. En als ze zelf niet meeveranderen, vormen ze eerder een obstakel dan een motiverende factor.

Dit boek vertelt het verhaal van Mark, een leidinggevende bij een grote supermarktketen die ook overschakelt op zelforganisatie. Tijdens een vakantie bezoekt hij zijn opa, die hem vertelt over zijn eigen verandering van schaapsherder tot imker en wat hij daarvan heeft geleerd.

Deze lessen blijken verrassend goed van toepassing op de situatie van Mark. Het helpt hem een lijst te maken van de dingen die hij anders moet doen en de dingen waarmee hij moet stoppen. Want de crux is te 'ontmanagen' en oude gewoontes af te leren. Dit boek vertelt je hoe.

Met een voorwoord van Jos de Blok, Directeur Stichting Buurtzorg.

Specificaties

ISBN13:9789047009368
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:133
Druk:1
Verschijningsdatum:11-2-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
De bijenherder - Hoe een schaapherder imker wordt
Justin van Lopik | 14 maart 2016
Veel managers van agile teams weten niet hoe ze goed leiding kunnen geven als een team geacht wordt zelf te sturen. Rini van Solingen legt in zijn nieuwste boek, De Bijenherder, uit hoe dit kan. Hij doet dit op een leuke, lichte wijze in een fictief verhaal over een schapenherder die imker wordt.
Lees verder
recensie
De bijenherder
Peter Paul van de Beek | 3 maart 2016
De Bijenherder is een managementroman. Het boek is dus geschreven in de stijl van Het doel, The Phoenix Project, De Kracht van Scrum en bijvoorbeeld Getting Teams Done. Waarbij de laatste twee ook het aandachtsgebied delen met De Bijenherder.
Lees verder
recensie
De bijenherder - Leidinggeven aan zelfsturende teams
Henny Portman | 26 februari 2016
De bijenherder. Leidinggeven aan zelfsturende teams, hoe doe je dat? is geschreven door Rini van Solingen, de auteur van onder andere De kracht van Scrum.
Lees verder
recensie
De bijenherder - Leidinggeven aan zelfsturende teams, hoe doe je dat?
Sebastiaan van der Valk | 19 februari 2016
Hoe geef je leiding aan een zelfsturend team? Dat is de vraag die beantwoord wordt in het boek ‘De Bijenherder van Rini van Solingen. Een must read voor iedereen die met zelfsturing aan de slag wil.
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
35 stemmen
20
5
0
2
8

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - De bijenherder - Leidinggeven aan zelfsturende teams
Rini van Solingen 3 februari 2016 Terwijl steeds meer organisaties omwille van effectiviteit, snelheid en wendbaarheid overstappen op zelfsturende teams, is de leidinggevende niet te benijden. Immers, hun oude manier van aansturing moet op de schop, en alles wat tot nu toe werkte wordt ter discussie gesteld. Een preview op De Bijenherder.

Over Rini van Solingen

Rini van Solingen is CTO bij Prowareness, waar hij klanten helpt bij het snel en wendbaar maken van hun organisatie. Tevens is hij deeltijdhoogleraar aan de TU Delft en verzorgt hij regelmatig colleges aan Universiteit Nyenrode. Rini heeft technische informatica gestudeerd aan de TU Delft en is gepromoveerd in de bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Rini is vooral spreker en auteur. Zijn expertise is snelheid en wendbaarheid van mensen en organisaties. Jaarlijks geeft hij er zo’n honderdvijftig lezingen over op kennissessies, conferenties en bedrijfsevenementen. Zijn bekendste (management) boeken zijn: De kracht van Scrum (met Eelco Rustenburg), De Bijenherder, Formule-X (met Jurriaan Kamer), AGILE, en Scrum voor managers en Agile werken in 60 minuten (beide met Rob van Lanen).

Andere boeken door Rini van Solingen

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Naar het eiland
2. Opa Marcus
3. Bijen scheren
4. Lex
5. Kasten en kaders
6. Orde, structuur en chaos
7. Meer door minder
8. Gestoken worden
9. Terug naar het eiland

Het bijenherder-model

Naschrift
Dankwoord
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De bijenherder - Leidinggeven aan zelfsturende teams, hoe doe je dat?