Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het boek voor jonge teamleiders

6 zekerheden voor een goede start als leidinggevende

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789047014638
Voormalig top 100Totaal 8 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Jelle van der Lugt beschrijft in ‘Het boek voor jonge teamleiders’ hoe het was om als 24-jarige teamleider te zijn bij het Vattenfall Solar Team van de TU Delft. Aan hem de spannende taak om met een team van studenten een zonneauto te bouwen die tijdens een achtdaagse race in Zuid-Afrika de concurrentie kon verslaan. Maar hoe doe je dat eigenlijk, leidinggeven aan een team?

In dit boek deelt Jelle zijn ervaringen en beschrijft hij zes zekerheden die hij heeft ontdekt om met overtuiging aan de slag te gaan als beginnend leidinggevende: bouwen aan je team, werken aan vertrouwen, doelen stellen en resultaten behalen, verantwoordelijkheid nemen en geven, coaching en reflectie. De zekerheden geven je de focus om je met het team snel te ontwikkelen en aandacht te besteden aan wat voor jullie van belang is.

Met aansprekende persoonlijke voorbeelden, handige modellen, lessen van teamcoaches Marc Lammers en Mark Tigchelaar, en adviezen van onder meer Jeroen Dijsselbloem zorgt ‘Het boek voor jonge teamleiders’ ervoor dat je met plezier en vertrouwen kunt beginnen aan je eerste jaar als teamleider.

Specificaties

ISBN13:9789047014638
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:6-11-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Het boek voor jonge teamleiders - Leest als een zonnetje
Elly Stroo Cloeck | 27 november 2020
Je bent 24, studeert op de TU Delft en wordt uitgekozen om teamleider te worden van het Solar team. Je hebt nog nooit leidinggegeven. En een Solar race-auto bouwen doe je ook niet dagelijks.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Jelle van der Lugt: ‘Leidinggeven is vooral vragen stellen aan jezelf en je team’
Koos de Wilt 18 december 2020 Hij was 24 toen hij de verantwoordelijkheid kreeg een team te leiden van slimme studenten om een zonneauto in elkaar sleutelen voor een prestigieuze race. TU-student Jelle van de Lugt had geen enkele leidinggevende ervaring en voelde zich ook best wel onzeker. Maar hij was wel zeer gemotiveerd om er samen met zijn team een geweldige ervaring van te maken. Vraag alleen was: hoe moest hij dat aanpakken? Daarover gaat Het boek voor jongen teamleiders waarin hij alles vertelt wat hij heeft geleerd en hoe hij met zijn team wereldkampioen werd.

Over Jelle van der Lugt

Jelle van der Lugt is masterstudent Complex System Engineering and Management aan de TU Delft. Op jonge leeftijd begon hij met wedstrijdzeilen. Het belang van teamwerk in deze sport inspireerde hem om te solliciteren naar teamleider voor het Vattenfall Solar Team. In 2018 werd hij met zijn team na een zinderende race door Zuid-Afrika wereldkampioen zonneracen.

Andere boeken door Jelle van der Lugt

Inhoudsopgave

Inleiding 7

Zekerheid 1: Bouw je team 13
Zekerheid 2: Werk aan vertrouwen 43
Zekerheid 3: Stel doelen en behaal resultaten 59
Zekerheid 4: Zorg voor verantwoordelijkheid 87
Zekerheid 5: Laat je coachen 115
Zekerheid 6: Reflecteer 149

Nawoord 169
Dankwoord 171

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het boek voor jonge teamleiders