Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Als alle breinen werken

Waarom ruimte voor neurodiversiteit op het werk goed is voor iedereen

Paperback Nederlands 2023 9789047017240
Verkooppositie 1805Hoogste positie: 973
Nog niet verschenen, verwacht op 20‑06‑2023
22,99

Samenvatting

Ieder brein is uniek, en nergens wordt dat zo duidelijk als op ons werk. Waar de een gek wordt van veel vergaderen, heeft de ander behoefte aan sturing. En waar de een gedijt bij thuiswerken, floreert de ander bij de levendigheid op de werkvloer.

Toch zijn werkomgevingen vaak alleen afgestemd op de meest gangbare breinen. En daar wringt de schoen, want 20 procent van de mensen heeft een brein dat zodanig afwijkt dat we er labels als adhd, dyslexie of hoogsensitiviteit aan toekennen. Daar kleven vaak stigma’s aan, terwijl deze denkers hard nodig zijn: ze zijn vernieuwers, criticasters en creatievelingen. Door ruimte te maken voor neurodiversiteit – dus voor de verschillen in hoe mensen denken, communiceren en prikkels verwerken – komen hun talenten tot hun recht.

Saskia Schepers sprak talloze neurodivergenten, leidinggevenden en hr-managers en ontwikkelde direct toepasbare tools, zoals het breinpaspoort en de samendenksessie, waarmee werknemers en leidinggevenden een neuro-inclusieve werkplek kunnen vormgeven.

Dit boek biedt neurodivergenten een nieuw perspectief op hun eigen capaciteiten en geeft hun omgeving de tools om die capaciteiten volledig te benutten. En dat is niet alleen goed voor neurodivergenten, maar voor iedereen – want uiteindelijk werken álle breinen anders.

Specificaties

ISBN13:9789047017240
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:20-6-2023
ISSN:

Over Saskia Schepers

Saskia Schepers is dé expert en spreker op het gebied van neurodiversiteit en doceert aan onder meer Nyenrode. IZe is auteur van 'Als alle breinen werken' over neurodiversiteit binnen organisaties. Saskia is een creatieve geest die haar jarenlange HR ervaring en een achtergrond in organisatiewetenschappen inzet om neurodiversiteit op de werkvloer te bevorderen. Saskia is bij ABN AMRO momenteel actief als projectmanager en adviseur op het gebied van HR(D) en welzijn.

Andere boeken door Saskia Schepers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Als alle breinen werken