Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Ons werk is stuk

Een kritische blik op onze nieuwe werk-werkelijkheid

Paperback Nederlands 2022 9789083020341
Verkooppositie 169Hoogste positie: 162
Nog niet verschenen, verwacht op 22‑02‑2022
24,95

Samenvatting

Kijk jij meer dan vijf uur per dag voor je werk naar een scherm? Dan is dit boek voor jou.

De computer en de smartphone hadden ons werk leuker en makkelijk moeten maken, toch ervaren velen het omgekeerde. We moeten terug naar de tekentafel, want ons werk is stuk. Het is de hoogste tijd om deze werk-werkelijkheid eens kritisch onder de loep te nemen. In dit boek nemen Aslander, Broere en Meinema je mee langs de geschiedenis van ons werk, en doorkruisen ze het werk van HR, IT en het werk van archivarissen en documentalisten.

Vanuit de hersenwetenschap is veel van wat er mis gaat goed te verklaren, en op te lossen. Een must-read voor iedereen die bezig is om duurzaam inzetbaar te worden en blijven, levenslang wil leren en niet langer slaaf wil zijn van de computer en haar dienaar, de smartphone. Een werkweek van vier dagen, met vijf focus-uren per dag?

Geen probleem aldus onze auteurs. Heel raadzaam zelfs als je mentaal gezond wilt blijven én als je meer slagkracht wilt ontwikkelen. Ons werk is stuk en toe aan een grote onderhoudsbeurt.

Specificaties

ISBN13:9789083020341
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:22-2-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management

Interviews en artikelen (1)

interview
Martijn Aslander: ‘Digitale fitheid is cruciaal voor ons werk’
Paul Groothengel 20 september 2021 Onze computer steun en toeverlaat? Vergeet het maar. Volgens tech-filosoof Martijn Aslander leidt ons gebrek aan digitale fitheid tot meer stress, minder werkplezier en steeds meer burn-outs. Veel kenniswerkers schamen zich voor hun digitale onhandigheid. Ze laten zich te veel afleiden door een tsunami aan mails, notificaties en andere digitale berichten. En kunnen zich niet meer concentreren op hun échte werk. 

Over Martijn Aslander

Martijn Aslander is professioneel lifehacker en verbinder van mensen, informatie en ideeën. In zijn publicaties en als spreker op congressen en bijeenkomsten laat hij de mogelijkheden zien van de hedendaagse netwerksamenleving. De 'nieuwe renaissance', waarin kennisverspreiding sneller gaat dan ooit, biedt enorme kansen voor mensen om zich bottum-up te organiseren en sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar te krijgen.

Andere boeken door Martijn Aslander

Over Arjan Broere

Arjan Broere als gecertificeerd Getting Things Done-trainer werkzaam bij Meereffect. Arjan traint kenniswerkers in thema's als timemanagement, productiviteit, slimmer werken en is gespecialiseerd in GTD. Daarnaast publiceert hij regelmatig op onder andere lifehacking.nl. Eerder schreef Arjan een aantal boeken over onderhandelen met als invalshoek hoe onderhandel je scherp zonder bot te zijn.

Andere boeken door Arjan Broere

Over Mark Meinema

Van TEDx Groningen tot startups in Teheran: Mark Meinema werkt al ruim 25 jaar op allerlei plekken als sprekerscoach, voorlichter, docent en spreker. Hij is expert in het vastleggen van kennis, maar ook het terugvinden en delen ervan en heeft jarenlang in de IT als beheerder en ondersteuner gewerkt. Zijn specialiteit is het bestrijden van ‘filter failure’, waardoor je alleen werkt met informatie die op dat moment relevant is.

Andere boeken door Mark Meinema

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ons werk is stuk