Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Projectmanagement op basis van PRINCE2, Editie 2009

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789087539924
10
Voormalig top 10Totaal 175 dagen
Evergreen1492 dagen in de Top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

De inhoud van dit boek is afgestemd op PRINCE2 Edition 2009. Er wordt een uitgebreid overzicht gegeven van de verschillen tussen de versie 2005 en de nieuwe versie 2009.

Deze uitgave voldoet ruimschoots aan de theoretische eisen die gesteld worden om het PRINCE2 Foundation examen met goed gevolg af te leggen. Het boek is geschreven voor projectmanagers, projectleiders en teammanagers en alle andere personen die privé of in het werk betrokken zijn bij het inrichten en managen van projecten.

De beschrijving van de processen en thema's is gebaseerd op de PRINCE2 methode. De PRINCE2-terminologie is eveneens één op één overgenomen. Er wordt een vertaling gemaakt naar de praktijk, tevens ruim aandacht besteed aan het toesnijden van de Methode PRINCE2 naar de context van de verschillende projecten.

Specificaties

ISBN13:9789087539924
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:230
Druk:1
Verschijningsdatum:16-2-2011
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Expertrecensies (1)

Projectleider-Worden.nl | 20 april 2010
In juni 2009 is de nieuwe versie van PRINCE2 geïntroduceerd. Het duurde niet lang of Bert Hedeman, Gabor Vis van Heemst en Hans Frederiksz presenteerden een hierop aangepaste versie van hun verkoopsucces 'Projectmanagement op basis van PRINCE2'. Neen, het is niet het 'officiële PRINCE2 handboek'.Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
34 stemmen
6
8
2
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Gabor Vis van Heemst en Hans Fredriksz over projectmanagement
Ben Kuiken 14 december 2009 PRINCE2 komt met een nieuwe editie. Gabor Vis van Heemst, Hans Fredriksz en Bert Hedeman schreven daarom Projectmanagement op basis van PRINCE2, Edition 2009. Managementboek Magazine spreekt met Vis van Heemst en Fredriksz over projectmanagement en de rol van PRINCE2 daarbij. ‘De structuren en afspraken zijn vooraf duidelijk, zodat je je handen vrij hebt voor de zachte kant, het leiderschapsdeel, het teamwork.’

Over Bert Hedeman

Bert Hedeman heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, waarbij 12 jaar bij een internationale bouwonderneming in binnen- en buitenland en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Bert was tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent in proces- en programmamanagement. Bert Hedeman is de eerste geaccrediteerde trainer voor PRINCE2 en MSP in Nederland. Hij is tevens een Certified Senior Project Manager (IPMA-B). Vanaf het begin was hij betrokken bij de IPMA-certificering in Nederland. Hij is één van de opstellers van de eindtermen van de nieuwe NCB3 en van de certificeringcriteria voor programmamanagers op niveau B en A. In de afgelopen jaren heeft Bert verschillende boeken geschreven over project- en programmamanagement (o.a. IPMA, PRINCE2, MSP). In 1997 heeft hij met enkele partners Insights International B.V. opgericht. Recent heeft hij zijn aandeel in de firma verkocht en heeft hij samen met H. WieferinkHedeman Consulting opgericht, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van project- en programma-management.Als partner bij Hedeman Consulting is Bert Hedeman verantwoordelijk voor implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en het inrichten van PMO's in organisaties enis hij assessor, coach en trainer in de methodieken Projectmatig Werken, PRINCE2, MSP, P3O, MoP en IPMA.

Andere boeken door Bert Hedeman

Over Gabor Vis van Heemst

Gabor Vis van Heemst is directeur van intrprimus project- en programmamanagement. Intrprimus wil voor haar klanten 'bijzondere dingen doen met bijzondere mensen'. Gabor helpt zijn klanten met de verdere professionalisering van hun projectomgeving en het verhogen van de toegevoegde waarde van veranderingen. Hij zet zich al jaren als manager en consultant/trainer met passie in voor de verdere ontwikkeling van het vakgebied projectmanagement en de toepasbaarheid daarvan binnen organisaties. Zijn droom is telkens weer dat de verandering gaat leven voor de betrokkenen en zodanig wordt ingezet dat het duurzaam bijdraagt.

Andere boeken door Gabor Vis van Heemst

Over Hans Fredriksz

Hans Fredriksz is werkzaam bij dé branchevereniging voor Projectmanagement IPMA-NL. Als manager ledenactiviteiten is hij verantwoordelijk voor het laten aansluiten van alle activiteiten van IPMA aan de ledenwensen en het uitgestippeld beleid. Verder werkt hij part-time op de High-Tech Campus in Eindhoven en is hij ook trainer en adviseur op het gebied van Portfolio-Programma en projectmanagement; PRINCE2(r), IPMA en de TIPI-approach. Fredriksz vindt het vooral belangrijk om projecten en projectmatig werken écht te laten werken binnen organisaties. Dus niet alleen het individu (PM), maar ook zijn/haar team inclusief de omgeving zijn cruciaal voor succes. Mensen en organisaties als het ware 'mee-ontwikkelen' is zijn passie.

Andere boeken door Hans Fredriksz

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmanagement op basis van PRINCE2, Editie 2009