Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Gelukkig Werken

Versterk je persoonlijk leiderschap

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789461271037
10
Voormalig top 10Totaal 16 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 5493Hoogste positie: 4
Direct te downloaden

Samenvatting

Wie geluk ervaart in het werk is leergieriger, creatiever, productiever, zelfverzekerder en beter bestand tegen veranderingen en stress. Gelukkig werken is dus niet alleen prettiger, maar ook effectiever: het is goed voor jezelf, je collega's en je bedrijf. Dit boek is het eerste in Nederland dat specifiek gericht is op het actief creëren van geluk in het werk.

Aan de hand van de methode van het gelukskompas creëer je stap voor stap meer voldoening en geluk in je werk. De auteurs maken duidelijk welke factoren verklaren of iemand in zijn werk floreert, en geven je met behulp van zelftests inzicht in wat voor jou persoonlijk van belang is. Met behulp van concrete oefeningen oefen je het realiseren van je wensen en dromen. Hierdoor kun je winst boeken in je huidige werkomgeving of je aangescherpte ideeën meenemen naar een volgende werkplek. Gelukkig werken is wetenschappelijk gefundeerd, realistisch en geschreven vanuit enthousiasme en optimisme.

In dit boek hebben de praktijk van het coachen op geluk en het geluksonderzoek elkaar gevonden. Onno Hamburger is de bekendste gelukscoach van Nederland. Hij werkt als senior trainer en gelukscoach bij Van Harte & Lingsma. Psycholoog, wetenschapsjournalist en geluksonderzoeker Ad Bergsma promoveerde in 2011 op geluk aan de Erasmus Universiteit. Onno en Ad werkten eerder samen voor het katern 'Hart en Ziel' van de Volkskrant.

Inclusief gratis e-book!

'Dit boek laat overtuigend zien dat geluk meetbaar, toetsbaar en vooral maakbaar is. En dan ook nog eens in relatie tot werk. Het is een uiterst behulpzame, praktische en down-to-earth gids en een inspirerend kompas.'
Berthold Gunster, auteur van Ja-Maar en Omdenken

'Ik word persoonlijk en als professional héél gelukkig met het lezen van dit boek. Knap om geluk zo tastbaar te maken.'
Marijke Lingsma, Coach van het Jaar 2009 en auteur Coachingskalender – Scheur je los

'Omdat het spel belangrijker is dan de knikkers.'
Ruut Veenhoven, geluksprofessor Erasmus Universiteit Rotterdam

'Dit boek maakt gelukkig werken voor iedereen toegankelijk. Het is op een nuchtere, kwetsbare en overtuigende manier geschreven.'
Tica Peeman, directeur VIStrainingen en auteur van Heb lef en I trust U

'Om in deze tijd optimaal te presteren zijn hard en slim werken niet langer voldoende. Het gaat er vooral om het positieve verschil te maken. Hoe je dat kunt doen? Onder meer door dit voortreffelijke boek van Onno Hamburger en Ad Bergsma te lezen en je te laten inspireren door hun wijze lessen!'
Hans van der Loo, auteur We hebben er zin in!

'Het eerste échte managementboek over gelukkig werken. Een combinatie van gedegen, persoonlijk en vernieuwend werk over gelukkig werken. Boeiend!'
Raymon Geurts, directeur Berckeley Square

Specificaties

ISBN13:9789461271037
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2017
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Gelukkig Werken
Antonia van Houdt-Stoel | 21 december 2015
‘Geluk dat we alleen voor onszelf zoeken, is nergens te vinden.’ Met deze quote van Thomas Merton begint het boek Gelukkig werken. In een boek gericht op de dagelijkse praktijk leggen de auteurs een directe verbinding tussen werk, geluk en zelfleiderschap.
Lees verder
recensie
Gelukkig Werken
Marianne Eussen | 1 februari 2012
Als u niet lekker in uw vel zit op uw werk, dan doet u uzelf en uw collega's tekort. Dat is de kern van het boek 'Gelukkig werken' in één zin. Gelukkige mensen zijn leergieriger, productie-ver en beter bestand tegen stress en veranderingen. Onno Hamburger en Ad Bergsma houden zich al jaren bezig met geluk. In dit praktische werkboek hebben zij al hun kennis gebundeld. Op basis van het geluksKOMPAS en de persoonlijke ervaringen van Hamburger, gaat u werken aan uw eigen werkgeluk.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
10 stemmen
9
0
1
0
0

Interviews en artikelen (2)

opinie
De top 3 van Ad Bergsma
Nienke van Oeveren 28 december 2012 In 2011 promoveerde Ad Bergsma op het proefschrift Onvolmaakt geluk aan de Erasmus Universiteit. Hij is wetenschapsjournalist en schreef bijvoorbeeld veel voor Psychologie Magazine, de Volkskrant, NRC Handelsblad en het AD. Hoe ziet zijn top 3 eruit?
interview
Onno Hamburger: ‘Geluk en gelukkig werken kun je afdwingen’
Ronald Buitenhuis 10 februari 2012 Diep ongelukkig werd Onno Hamburger als HR-consultant op Aruba. Strand, zee en zon brachten niet de verwachte voldoening. Bij een reclamebureau kon hij zijn draai evenmin vinden. Uiteindelijk vond hij het geluk in de coaching. Zijn zoektocht naar geluk wil hij nu delen met anderen. Daarom schreef hij samen met journalist en geluksonderzoeker Ad Bergsma het boek Gelukkig Werken. Over het versterken van je persoonlijk leiderschap. Over oprekken van het elastiek.

Over Onno Hamburger

Onno Hamburger is psycholoog en als senior trainer en gelukscoach verbonden aan Van Harte & Lingsma. De laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld tot landelijke expert op het gebied van geluk in het werk. Hij struint sinds het begin van deze eeuw (wetenschappelijke) publicaties af op zoek naar inzichten die bruikbaar zijn in zijn dagelijkse praktijk als gelukscoach. Het is zijn eigen ervaring dat succes niet per se leidt tot geluk, maar dat gelukkig werken wel kan leiden tot succes. Daar wil Hamburger mensen en organisaties graag bij ondersteunen. Daarom verzorgt hij trainingen en coaching op het gebied van gelukkig werken. Daarnaast geeft hij workshops en (interactieve) lezingen op dit gebied.

Andere boeken door Onno Hamburger

Over Ad Bergsma

Ad Bergsma is in 2011 gepromoveerd op het proefschrift 'Onvolmaakt geluk' aan de Erasmus Universiteit onder leiding van geluksprofessor Ruut Veenhoven. Voor het 'Journal of Happiness Studies' deed hij bijvoorbeeld onderzoek naar de effectiviteit van zelfhulp en de praktische houdbaarheid van filosofische bespiegelingen over levenskunst. Daarnaast is hij een gerenommeerd wetenschapsjournalist. Hij schreef bijvoorbeeld veel voor Psychologie Magazine, de Volkskrant, NRC Handelsblad en het AD. Zijn onderzoek is terug te vinden op www.grootstegeluk.nl

Andere boeken door Ad Bergsma

Inhoudsopgave

Vooraf
Inleiding: Het gelukskompas

1. Geluk werkt, werk aan geluk
-Wat is gelukkig werken?
-Waarom zou je investeren in meer geluk?
-Zitten er nadelen aan gelukkig werken?
-De olifant of de omstandigheden?
-Zeven mythes over geluk

2. Zelfkennis is de sleutel
-Persoonlijk leider of slachtoffer
-Actieve acceptatie
-De grote vijf

3. Tussen talent en passie
-Herken je kwaliteiten
-Meer rendement halen uit je kwaliteiten
-Flow creëren voor jezelf
-Positieve spiraal

4. Werk dat aansluit bij jouw waarden en doelen
-Ja, ik wil
-Dromen van een waardevolle toekomst

5. Wat is voor jou de beste werkplek?
-Stap 1: Op zoek naar een positieve werkomgeving
-Stap 2: Op zoek naar een functie die bij je past

6. Neem je collega's en je baas op sleeptouw
-De opbrengst van gelukkig werken voor een individu
-Gelukkige teams
-Wat levert het op voor jouw organisatie?
-Wil jij ook ambassadeur worden?

7. Welke valkuilen moet je vermijden?
-Laat je niet ontmoedigen
-Werken is lijden

8. Kiezen doet pijn
-Optimaal is niet altijd het beste
-Complexe keuzes
-Effectiviteit door begrenzing

9. Houd veranderingen vast
-Persoonlijk actieplan Gelukkig Werken

Een gelukkige leefstijl
Dankwoord
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gelukkig Werken