Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Psychologische veiligheid

Zo vorm je vrijmoedige teams

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462552968
10
Voormalig top 10Totaal 25 dagen
EvergreenTotaal 616 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Het best bewaarde geheim om teams vleugels te geven? Psychologische veiligheid. Het zorgt voor een klimaat waarin onderling vertrouwen gekoppeld wordt aan vrijmoedigheid en het verlangen om verschil te maken. En waarin je ook in verwarrende tijden samen kunt overleven en aan de weg blijft timmeren.

Psychologische veiligheid geeft medewerkers het gevoel erbij te horen, moedigt ze aan hun mening te uiten, gemaakte fouten openlijk te bespreken en veelbelovende ideeën aan te dragen. Het leidt tot aantoonbare verbeteringen in eigenaarschap, samenwerking, leren, creativiteit en presteren.

Op basis van jarenlange praktijkervaring en een brede kennis van de wetenschappelijke literatuur geven Hans van der Loo en Joriene Beks praktisch toepasbare handvatten om zelf en met je team stap voor stap toe te groeien naar een psychologisch veilig én vlammend werkklimaat. Ontdek de escape uit angstculturen en ontdoe je van ‘veiligheidsvreters’.

Specificaties

ISBN13:9789462552968
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Aantal pagina's:160
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:9-6-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (5)

recensie
Psychologische veiligheid - 'Uiterst leesbaar'
Corien Plaisier | 2 september 2020
Psychologische veiligheid is belangrijk voor het goed functioneren van een team. De praktijkervaringen van Energyfinder medeoprichter en auteur Hans van der Loo en de expert op het gebied van creatie van psychologische veiligheid Joriene Beks, hebben geleid tot dit uiterst leesbare boek.
Lees verder
recensie
Psychologische veiligheid - 'De auteurs roepen precies de juiste beelden op'
Liesbeth Tettero | 22 juli 2020
Durf jij je baas tegen te spreken? Of een afwijkende mening te laten horen tijdens de vergadering? Mooi, dan werk jij hoogstwaarschijnlijk in een psychologisch veilige omgeving. De basis voor creativiteit, innovatie en werkplezier.
Lees verder
recensie
Psychologische veiligheid - 'Verplichte kost voor doorgewinterdere managers'
Huub Stiekema | 9 juli 2020
Joriene Beks en Hans van der Loo hebben in Psychologische veiligheid - Zo vorm je vrijmoedige teams op een heel eenvoudige en duidelijke wijze het begrip psychologische veiligheid ontrafeld en toegelicht.
Lees verder
recensie
Psychologische veiligheid - Een belangrijk thema
Henk Jan Kamsteeg | 3 juli 2020
Voor effectieve teams is Psychologische veiligheid een vereiste, betogen Hans van der Loo en Joriene Beks in hun boek Psychologische veiligheid. Een heldere uiteenzetting over een basisbehoefte van iedere medewerker.
Lees verder
recensie
Psychologische Veiligheid - 'Aanpak en interventies waarmee je aan de slag kunt'
Dick Rochat | 30 juni 2020
Eerder schreef Hans van der Loo het boek Vaart maken. En nu, samen met Joriene Beks, een boek over Psychologische veiligheid. Na lezing van dit boek moet ik zeggen dat het woord bij de daad is gevoegd. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
30 stemmen
26
3
1
0
0

Interviews en artikelen (3)

interview
Psychologische veiligheid: knuffelen met keiharde afspraken
Ronald Buitenhuis 1 september 2020 Tegen de maatschappelijke trend in scoort Nederland steeds slechter op het gebied van psychologische veiligheid: je vrij voelen om je te uiten. Van 66 % veilig in 2014 naar 53 % nu. Psychologische veiligheid blijkt een veelkoppig monster. Angst regeert vaak nog, terwijl onderzoek uitwijst dat bij goed presterende teams er altijd een hoge mate van psychologische veiligheid is. ‘Het realiseren van een klimaat van psychologische veiligheid is als het bakken van een taart. Je hebt verschillende ingrediënten nodig: vertrouwen, vrijmoedigheid en het verschil durven maken.'
interview
Joriene Beks: ‘Psychologische veiligheid heeft niets te maken met een knuffelcultuur’
Hans van der Klis 17 juni 2020 Samen met Hans van der Loo schreef ondernemer en adviseur Joriene Beks Psychologische veiligheid, waarin zij uit de doeken doen hoe een schijnbaar ‘soft’ aspect ‘bikkelhard’ bijdraagt aan veel betere teamprestaties. ‘We willen de drempel die psychologische veiligheid nogal eens oproept veranderen in een glijbaan.’
preview
Psychologische veiligheid – Zo vorm je vrijmoedige teams
Hans van der Loo 8 juni 2020 Het thema ‘psychologische veiligheid’ gaat al enige tijd rond op congressen, workshops en seminars. Trainers, coaches en adviseurs zien het als een nieuw werkgebied. Maar vreemd genoeg was er tot op heden geen Nederlandstalig boek over het onderwerp beschikbaar. Met het binnenkort te verschijnen nieuwe boek van Hans van der Loo en Joriene Beks komt daar verandering in. Een korte preview van wat je in het boek kunt verwachten.

Over Hans van der Loo

Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals 'Kus de visie wakker, 'Psychologische veiligheid','Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' en 'Gitig gedoe op de werkplek'. deze laatste is Managementboek van het jaar 2024.

Andere boeken door Hans van der Loo

Over Joriene Beks

Joriene Beks is bedrijfskundige en auteur van de bestsellers Psychologische Veiligheid, Zo vorm je vrijmoedige teams en Veldgids Psychologische Veiligheid. Samen met haar samenspelers van Securing Candor begeleidt zij zeer diverse organisaties naar een open en veilige leer- werkomgeving. Gebruikmakend van haar ruime praktijkervaring weet zij mensen en teams op onderbouwde, bevlogen én nuchtere wijze hiertoe in beweging te zetten.

Andere boeken door Joriene Beks

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding 11

1 Het geheim van succesvolle teams 21
2 Psychologische veiligheid: wat het is en hoe het werkt 37
3 De dagelijkse realiteit van psychologische veiligheid 57
4 Veiligheidsvreters en de logica van angst 75
5 De warme weg naar psychologische veiligheid 93
6 Het organiseren van vlammende veiligheid 111

Het verhaal van Joriene en Hans 133
Vragen en antwoorden 139
Verwijzingen en literatuur 147

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Psychologische veiligheid