Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De man in de arena

Over ondernemen: willen winnen, kunnen verliezen en opnieuw beginnen

Paperback Nederlands 2023 9789464019346
Nog niet verschenen, verwacht op 11‑12‑2023

Samenvatting

‘Eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, zijn gezicht besmeurd met stof, zweet en bloed; (…) die fouten maakt en keer op keer tekortschiet, omdat dat nu eenmaal onvermijdelijk is; die desondanks toch probeert iets te bereiken; (…) die, als het meezit, uiteindelijk de triomf van een grootse verrichting proeft, en die, als het tegenzit en hij faalt, in elk geval grote moed heeft getoond’, luidt een bekende speech van Theodore Roosevelt.

Met die woorden in gedachten brengt Dieter Penninckx anekdotes, overpeinzingen en levenslessen die laveren van de schoolbanken, over de scouts, naar zijn bedrijven en het voetbal. De verhalen geven een eerlijke inkijk in het leven van een ondernemer die hoog vloog, diep viel en weer rechtstond. Ze tonen zijn trofeeën én zijn littekens. Zo willen ze andere starters en ondernemers in de arena de goesting geven om door te zetten, maar ook moed en troost bieden wanneer het fout gaat.

De man in de arena neemt de lezer mee naar de essentie van ondernemerschap. Het is ondernemerschap op zijn kwetsbaarst. Want ondernemer ben je in hart en nieren, zowel in goede als in kwade tijden.

Specificaties

ISBN13:9789464019346
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Pelckmans
Druk:1
Verschijningsdatum:11-12-2023
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Over Dieter Penninckx

Dieter Penninckx is ingenieur, familie- en voetbalman, scout voor het leven, maar bovenal ondernemer. Als medeoprichter van modeen lifestylegroep FNG (dat piekte tot ca. € 800 miljoen omzet met merken als Fred&Ginger, Brantano, Claudia Sträter en het Zweedse Ellos) was hij een van Vlaanderens meestbelovende ondernemers. Tot mei 2020 was hij CEO van de groep. Dieter was ook 5 jaar lang de hoofdaandeelhouder van KV Mechelen.

Andere boeken door Dieter Penninckx

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De man in de arena