Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Professionals aan het stuur

10 pijlers om samen te bouwen aan meer zelfsturing in je organisatie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789492926388
10
Voormalig top 10Totaal 35 dagen
Voormalig top 100Totaal 99 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Ben jij leidinggevende, teamcoach of hr-adviseur en streef jij naar meer eigenaarschap en speelruimte voor de professionals in jouw eigen organisatie? En wil je dat de professionals die ruimte ook daadwerkelijk pakken zodat ze hun expertise volop inzetten voor de klant/client/patient/leerling? Wil je aan de slag met zelforganiserende of zelfsturende teams? Of ben jij de professional die zelf het stuur in handen wil nemen?

In dit praktische handboek beschrijven de auteurs 10 pijlers die het fundament vormen om samen te bouwen aan meer zelfsturing in je organisatie en krijg je suggesties hoe je elke pijler kunt versterken.

In dit boek lees je geen hoogdravende theoretische beschouwingen, maar een praktische herkenbare, begrijpelijke en toepasbare werkwijze. Met praktijkvoorbeelden waarin professionals meer lef tonen, samen resultaten halen en elkaar daarop aanspreken, kortom samenwerken vanuit eigen regie, met trots en meer werkplezier.

Tevens is er een Quickscan “Professionals aan het stuur” toegevoegd waarmee je in weinig tijd de tien beschreven pijlers voor je eigen organisatie of team in kaart kunt brengen. De output hiervan is helpend in verdere dialoog met professionals hierover en draagt bij aan het totale proces van meer zelfsturing en eigenaarschap.

Specificaties

ISBN13:9789492926388
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:25-1-2019
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

Professionals aan het stuur - 'Balans tussen eenvoud en compleetheid'
Maarten Fijnaut | 18 juni 2019
Chris Peek en Véronique Willems leveren met Professionals aan het stuur een praktisch raamwerk voor meer verantwoordelijkheid op de werkvloer. Aan de hand van 10 pijlers bieden de auteurs handvatten voor professionals zodat zij weer zelf achter het ‘stuur' kunnen zitten.
Lees verder
Professionals aan het stuur - 'Een goed handvat'
Rudy Kor | 14 maart 2019
Peek en Willems hebben met Professionals aan het stuur een praktisch en overzichtelijk boek geschreven waarin zelfsturing handen en voeten krijgt. Het boek gaat niet in op de vraag waarom zelfsturing nodig kan zijn, maar hoe je het doet.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
14 stemmen
14
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Professionals aan het stuur - 10 pijlers voor zelfsturing in je organisatie
Véronique Willems – van den Hurk 30 januari 2019 Wil je meer eigenaarschap bij professionals of zijn jullie in de organisatie aan het bouwen aan zelforganiserende of zelfs zelfsturende teams? Chris Peek en Véronique Willems hebben een fundament voor meer zelfsturing mbv 10 pijlers beschreven in Professionals aan het stuur. Zij zien te veel organisaties vastlopen en terugvallen in ‘oud gedrag’. Een preview.

Over Chris Peek

Drs. Chris Peek werkt met professionals en (management) teams op de thema’s leiderschap, samenwerking en effectiviteit. Zijn klanten komen uit diverse sectoren zoals de financiële dienstverlening, het onderwijs en de rechterlijke macht. Na diverse leidinggevende functies werkt hij nu vanuit zijn eigen bureau als trainer, teamcoach en adviseur en heeft hij Het Teamlab opgericht. Hij verzorgt veel trainingen op het gebied van leiderschap, beïnvloeding en adviseursvaardigheden en coacht directies en besturen op resultaatgerichte samenwerking. Daarbij gaat het steeds over de combinatie van authenticiteit en effectiviteit, zodat je zelf eigenaarschap toont en oproept bij de ander. Chris en Véronique zijn “Professionals aan het stuur” gestart vanuit hun drijfveer om de professionals écht in de gelegenheid te brengen “het stuur” te pakken. Samen hebben zij het bedrijf Het Teamlab opgericht. In hun werkpraktijk zien zij veel voorbeelden waarin teams van de ene op de andere dag meer verantwoordelijkheden krijgen en/of leidinggevenden worstelen met het loslaten dan wel stevig sturen op benodigde kaders. Het boek “Professionals aan het stuur” is meer dan een boek. Het is een handreiking bestaande uit diverse instrumenten en tools. Beiden geven workshops, trainingen en masterclasses over dit gedachtegoed.

Andere boeken door Chris Peek

Over Véronique Willems – van den Hurk

Drs. Véronique Willems – van den Hurk begeleidt als opleidingskundige organisaties bij cultuurveranderingen. Als trainer en teamcoach werkt zij veel binnen het onderwijs, de zorg en de financiële dienstverlening. Vanuit haar bedrijf Professional Focus ondersteunt zij teams en professionals bij prestatieverbetering en gedragsverandering. Naast veel teamcoaching en training begeleidt zij individuele professionals, teams en organisaties bij het maken van de veranderbeweging op weg naar meer zelfsturing en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Véronique is ook mede-eigenaar van Het Teamlab. Chris en Véronique zijn “Professionals aan het stuur” gestart vanuit hun drijfveer om de professionals écht in de gelegenheid te brengen “het stuur” te pakken. Samen hebben zij het bedrijf Het Teamlab opgericht. In hun werkpraktijk zien zij veel voorbeelden waarin teams van de ene op de andere dag meer verantwoordelijkheden krijgen en/of leidinggevenden worstelen met het loslaten dan wel stevig sturen op benodigde kaders. Het boek “Professionals aan het stuur” is meer dan een boek. Het is een handreiking bestaande uit diverse instrumenten en tools. Beiden geven workshops, trainingen en masterclasses over dit gedachtegoed.

Andere boeken door Véronique Willems – van den Hurk

Inhoudsopgave

Voorwoord 9
Inleiding 13
Leeswijzer 21
Professionals aan het woord 25
De 10 pijlers in vogelvlucht 29

10 pijlers
1. Gedragen visie 33
2. Verbindend leiderschap 49
3. Logische teamsamenstelling 75
4. Concrete doelstellingen 97
5. Duidelijke kaders 123
6. Taakvolwassen professionals 137
7. Professionele dialoog 157
8. Samen leren 191
9. Faciliterende staf 219
10. Beschikbare middelen 233

Samen bouwen aan meer zelfsturing 245
Professionals aan het woord 257
Epiloog 269
Over de auteurs 273
Nawoord 277
Gehanteerde bronnen 279
Bijlage: Quickscan Professionals aan het stuur 281

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Professionals aan het stuur