Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De kleine prinses en de chaos in het project

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789401805391
Voormalig top 100Totaal 13 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

De kleine prinses heeft – in 'De kleine prinses' maakt projectmanagement stoer - bewezen dat ze door haar onbevangen houding in staat is om lastige projecten te managen. Op basis van deze reputatie vraagt professor Wijsman, een vriend van haar voormalige opdrachtgever Otto de Graaf, haar om een uit de hand gelopen project verder te leiden, Project C.

De kleine prinses voert opnieuw gesprekken met haar grote broer Bas Berend, professor Wijsman en neef Arthur en komt tot inzichten op het gebied van de chaostheorie en chaordische projecten, Rijnlands versus Angelsaksisch, werken op basis van vertrouwen en nog meer. Ze laat zien hoe je een project kunt leiden door het los te laten, in plaats van meer te structureren. Door de ogen van de prinses biedt dit inzichten in de dilemma’s van moderne projectmanagers. Aan het eind van dit sprookje slaagt de prinses erin om Project C tot een succesvol resultaat te leiden door het verweven van deze nieuwe inzichten met traditionele denkwijzen.

Specificaties

ISBN13:9789401805391
Trefwoorden:projecten
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:127
Druk:1
Verschijningsdatum:3-10-2014
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De kleine prinses en de chaos in het project
Jan Hoogstra | 20 maart 2015
De titel ‘De kleine prinses en de chaos in het project’ van Nicoline Mulder en Fokke Wijnstra klinkt niet als de titel van een managementboek, toch gaat het boek over het managen van projecten. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld bieden de auteurs een beeldend verhaal over projectmanagement. Een aantal punten zoals filosofie, Agile en Scrum worden behandeld.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Over Nicoline Mulder

Nicoline Mulder heeft ruim ervaring in het begeleiden, trainen en coachen van projectmanagers en –teams. Met een achtergrond in de technische Bedrijfskunde en Psychologie weet zij individuele drijfveren en gedragspatronen moeiteloos te koppelen aan mechanismen en culturen van (project)organisaties. Haar voorkeur gaat uit naar het werken met mensen in een projectcontext, want: 'in geen ander vakgebied is zo'n mooie combinatie te zien van dynamiek, drive en energie enerzijds en mooie resultaten, trotsheid en passie anderzijds.' Nicoline prikkelt en stimuleert bij haar streven naar mooi projectmanagement.

Andere boeken door Nicoline Mulder

Over Fokke Wijnstra

Fokke Wijnstra is inspirator, facilitator en ondernemer. Hij heeft meer dan twintig jaar managementervaring. Zijn motto is: "Er is altijd een kans vanuit een ander kader te denken". Hij houdt van vernieuwen en bouwen.

Andere boeken door Fokke Wijnstra

Inhoudsopgave

Rijnlanders
Prins2, Scrum, Agile, Lean
Leiderschap zonder hierarchie
Project C
Wetenschappelijk bewezen projectmanagement
Filosofen van toen en nu over projectmanagement
Chaordische projecten
Chaostheorie
Orde in de chaos zien
Gedeelde waarden, visie, of zelforganisatie
Het hogere doel
Vertrouwen
Leiderschap
Gebruikersparticipatie en omgevingsdialoog
Projects Eleven
De chaos aanzetten
Loslaten en erbij blijven
Reflectie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kleine prinses en de chaos in het project