Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het spel der ongeschreven regels - Herziene editie

Verander op speelse wijze hardnekkige patronen in teams

Spel (h) Nederlands 2021 9789082727722
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 377Hoogste positie: 52
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit teamspel gebruik je om patronen in de samenwerking scherp te krijgen, bespreekbaar te maken en te veranderen. Deze nieuwe, herziene versie biedt nog meer mogelijkheden.
Patronen in de samenwerking zie je terug in ongeschreven regels.

Sommige ongeschreven regels zijn heel waardevol voor een team en andere zijn onwenselijk omdat ze de prestaties van het team in de weg staan. Door met elkaar in gesprek te gaan over de ongeschreven regels zet je een eerste stap richting verandering. In het boek ‘Ongeschreven regels’ krijg je praktische handvatten om de noodzakelijke vervolgstappen te zetten of te begeleiden.

Dit teamspel helpt om…
- spannende zaken op een luchtige manier bespreekbaar te maken
- van het probleem van enkelen het probleem van velen te maken
- de urgentie om bepaalde patronen te versterken of te veranderen te vergroten
- elkaar in de dagelijkse praktijk scherp te houden op de ongeschreven regels

Voorbeeld ongeschreven regels:
- Je moet hier wel tegen een geintje kunnen.
- Wij roepen niet zomaar iets. Wij denken eerst goed na.
- Feedback levert bij ons vaak gedoe op.
- Drukte vinden wij een goed excuus om afspraken niet na te komen.

Het spel bevat 55 kaarten.
Op de voorzijde van de kaarten staan ongeschreven regels.
De achterzijde bestaat uit twee delen. Het bovenste deel gaat over het teamcultuurmodel. Daar zie je de teamculturen vetgedrukt waar wij de ongeschreven regel meestal tegenkomen.
Nieuw in deze versie is het onderste deel. Hier vind je op elke kaart een vraag die het gesprek over de ongeschreven regel op de voorzijde in teams kan verdiepen.

In het spel tref je een QR-code aan. Via de QR-code kom je op onze site waar je compacte informatie vindt over de achterliggende theorie, de modellen en drie werkvormen bij het spel.
Met het boek en het spel samen heb je een schat aan tools en tips in handen om een verandering of verbetering te helpen realiseren.

Het spel is ook zeer geschikt voor zelfsturende teams.

Specificaties

ISBN13:9789082727722
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:55
Uitgever:Firijn
Druk:2
Verschijningsdatum:3-6-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Het spel der ongeschreven regels - 'Goed bruikbaar'
Peter de Roode | 30 augustus 2018
Het spel der ongeschreven regels is gebaseerd op het boek Ongeschreven regels van dezelfde auteurs. Als lezer is het wel handig om eerst dat boek gelezen te hebben, hoewel niet persé noodzakelijk.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
20 stemmen
19
0
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Het spel der ongeschreven regels
Annemieke Figee 27 november 2019 Dit teamspel helpt jou en je team om patronen in de samenwerking scherp te krijgen, bespreekbaar te maken en te veranderen. Patronen zie je terug in de ongeschreven regels van een team. Ongeschreven regels zijn heel krachtig want ze dicteren welk gedrag in een team wordt toegejuicht of juist niet wordt gewaardeerd.

Over Léonie van Rijn

Léonie van Rijn (links) is psycholoog en teamcoach. Samen met Annemieke Figee (rechts) is zij eigenaar van Firijn. Hun gezamenlijke missie is om complexe teamzaken simpel te maken en houden. Zij coachen teams met , op het oog, simpele interventies die grote impact hebben. Ze begeleiden organisaties bij cultuurverandering. Hierbij maken ze gebruik van hun een eigen methodiek om hardnekkige patronen in teams te veranderen. De ongeschreven regels van het team spelen hierin een grote rol. Managers en (team)coaches die met de methodiek willen werken kunnen een training of coachtraject bij Firijn volgen. Kenmerkend voor Léonie zijn haar oprechtheid, rust en resultaatgerichtheid. Met humor en compassie legt ze patronen in teams bloot. Hier stopt ze echter niet. Ze pakt door tot er resultaten geboekt zijn.

Andere boeken door Léonie van Rijn

Over Annemieke Figee

Annemieke Figee (rechts) is psycholoog en teamcoach. Samen met Léonie van Rijn (links) is zij eigenaar van Firijn. Hun gezamenlijke missie is om complexe teamzaken simpel te houden. Zij coachen teams met relatief simpele interventies die grote impact hebben. Ze begeleiden organisaties bij cultuurverandering. Ze hebben ze een eigen methodiek ontwikkeld om hardnekkige patronen in teams te veranderen, waarin de ongeschreven regels van het team een grote rol spelen. Ze trainen en coachen ook managers en teamcoaches in hun methodiek. Kenmerkend voor Annemieke zijn haar scherpe analyses en resultaatgerichtheid. Vanuit zachtheid houdt ze teams stevige spiegels voor en leert hen hoe ze die zélf kunnen doorbreken.

Andere boeken door Annemieke Figee

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het spel der ongeschreven regels - Herziene editie