Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Handboek werkgeluk

Een praktische toolbox voor leidinggevenden, hr-professionals en coaches

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789024427963
Voormalig top 100Totaal 125 dagen
Verkooppositie 3725Hoogste positie: 15
Direct te downloaden

Samenvatting

Werkgeluk is een belangrijk thema op de werkvloer. Het is onderdeel van een verbreding van de focus van organisaties: het gaat niet alleen meer om profit, maar (juist) ook om people en planet of purpose.

De netwerkachtige structuren van moderne organisaties vragen om creativiteit, persoonlijk leiderschap en wendbaarheid. Enerzijds bieden de daarbij horende autonomie en verantwoordelijkheid kansen voor het werkgeluk van medewerkers. Anderzijds ervaren veel medewerkers en leidinggevenden meer druk.

Om gezond en effectief te blijven functioneren, is het voor medewerkers van belang te weten wie zij zijn, waar zij energie van krijgen en hoe zij zichzelf voldoende kunnen sturen. Dat verkleint de kans op burn‑outs en vergroot de kans op floreren.

Het 'Handboek werkgeluk' brengt de beste mensen uit de praktijk en theorie van werkgeluk bij elkaar en biedt een compleet inzicht in wat het ideaal van gelukkig werken kan betekenen en hoe het kan worden gerealiseerd.

Specificaties

ISBN13:9789024427963
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:23-6-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Levensgeluk is belangrijker dan werkgeluk
Bert Peene | 21 augustus 2020
De managementliteratuur kent genoeg thema’s met een minder softe uitstraling dan ‘werkgeluk’. ‘Lean’, ‘agile’ of ‘artificial intelligence’ (‘AI’) bijvoorbeeld. Ook ‘strategisch HRM’ klinkt een stuk steviger. Toch blijkt er al jaren serieus, wetenschappelijk onderzoek naar werkgeluk gedaan te worden. De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft zelfs een leerstoel ‘Sociale condities voor menselijk geluk’.
Lees verder
recensie
Handboek werkgeluk - 'Geeft een fraai overzicht van de stand van kennis'
Rudy Kor | 30 juli 2020
Handboek werkgeluk zet de lezer aan tot meervoudig kijken naar vraagstukken rond werkgeluk. In negentien hoofdstukken en zo'n 330 bladzijden nemen de auteurs de lezers mee in hun inzichten en theorieën over werkgeluk. De lezer die wil weten wat de (Nederlandse) stand van kennis over dit onderwerp is, komt ruimschoots aan z'n trekken.
Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
6 stemmen
3
1
0
1
1

Interviews en artikelen (1)

interview
Ad Bergsma: ‘Werkgeluk vraagt om een actieve inzet van alle betrokkenen’
Bert Peene 24 september 2020 Werkgeluk is in veel bedrijven een belangrijk thema geworden. Werkgeluk kan het verschil maken in een wereld waarin de kwaliteit van het werk sterk onder druk staat. Gelukkige mensen zijn productiever, creatiever, innovatiever en verzuimen minder. Ze dragen (dus) op een positieve manier bij aan het succes van de organisatie waar zij werken. Het werd dus hoog tijd voor een brede benadering van het thema werkgeluk. In een ‘handboek’ bijvoorbeeld. Managementboek sprak met een van de redacteurs.

Over Ad Bergsma

Ad Bergsma is in 2011 gepromoveerd op het proefschrift 'Onvolmaakt geluk' aan de Erasmus Universiteit onder leiding van geluksprofessor Ruut Veenhoven. Voor het 'Journal of Happiness Studies' deed hij bijvoorbeeld onderzoek naar de effectiviteit van zelfhulp en de praktische houdbaarheid van filosofische bespiegelingen over levenskunst. Daarnaast is hij een gerenommeerd wetenschapsjournalist. Hij schreef bijvoorbeeld veel voor Psychologie Magazine, de Volkskrant, NRC Handelsblad en het AD. Zijn onderzoek is terug te vinden op www.grootstegeluk.nl

Andere boeken door Ad Bergsma

Over Onno Hamburger

Onno Hamburger is psycholoog en als senior trainer en gelukscoach verbonden aan Van Harte & Lingsma. De laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld tot landelijke expert op het gebied van geluk in het werk. Hij struint sinds het begin van deze eeuw (wetenschappelijke) publicaties af op zoek naar inzichten die bruikbaar zijn in zijn dagelijkse praktijk als gelukscoach. Het is zijn eigen ervaring dat succes niet per se leidt tot geluk, maar dat gelukkig werken wel kan leiden tot succes. Daar wil Hamburger mensen en organisaties graag bij ondersteunen. Daarom verzorgt hij trainingen en coaching op het gebied van gelukkig werken. Daarnaast geeft hij workshops en (interactieve) lezingen op dit gebied.

Andere boeken door Onno Hamburger

Over Erwin Klappe

Erwin Klappe is arbeids-en organisatiepsycholoog. Hij was de allereerste Chief Happiness Officer (CHO) van Nederland. Bij het Bredase ziekenhuis Amphia. Inmiddels heeft hij de code gekraakt van een aantal essentiële CHO-vaardigheden. In zijn bevlogen online trainingen deelt hij zijn beste inzichten met HR-professionals, leidinggevenden en coaches. Zodat zij het werkgeluk binnen hun eigen organisatie duurzaam kunnen vergroten. Nieuwsgierig? www.klappetraining.nl

Andere boeken door Erwin Klappe

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek werkgeluk