Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Verhalen veranderen

Beweging brengen in teams en organisaties

Paperback Nederlands 2022 9789024450237
Nog niet verschenen, verwacht op 14‑10‑2022
24,95

Samenvatting

Ieder mens, ieder team en iedere organisatie leeft (vaak onbewust) in een bepaald verhaal over verleden, heden en toekomst. En dat heeft invloed op je team en organisatie.

Wanneer je het idee hebt dat jouw organisatie een helder en positief doel heeft, is er energie te over. Als je denkt dat je team het ‘afvoerputje’ van de organisatie is, is het veel lastiger om plannen te maken.

De verhalen waar we veelal onbewust in leven en werken sturen ons zonder dat we doorhebben op welke manier. Het loont daarom om bestaande verhalen te lezen, te ontrafelen en zichtbaar te maken. Dan kun je je er samen toe verhouden en er eventueel voor kiezen om nieuwe plotlijnen ontwikkelen.

'Verhalen' in meervoud, want naast het dominante verhaal zijn er altijd andere verhalen in elke persoon, groep of organisatie. Die meerstemmigheid kan productief uitpakken: perspectieven die elkaar corrigeren, aanvullen of verdiepen. Maar net zo vaak ontstaat er een kakofonie, of doet een belangrijk deel van de invalshoeken nooit mee. Hoe zorg je dat de verschillende verhalen elkaar versterken en bijdragen aan de onderlinge verbinding?

'Verhalen veranderen' verkent de manier waarop je effectief kunt werken met impliciete verhalen in de context van organisatieverandering en teamontwikkeling. Voor zowel organisatie- en veranderkundigen als (team)coaches en leidinggevenden.

• Word je bewust van bestaande verhalen en leer hoe je samen bouwt aan nieuwe
• Met theorie, veel praktijkvoorbeelden en werkvormen waar je zelf mee aan de slag kunt
• Zeer ervaren auteurs die als adviseur, (team)coach en procesbegeleider in de praktijk staan

Specificaties

ISBN13:9789024450237
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:14-10-2022
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Over Saskia Tjepkema

Saskia Tjepkema is als adviseur verbonden aan Kessels & Smit (www.kessels-smit.com), The Learning Company. Ze werkt als procesbegeleider, ontwerper en coach bij leer- en ontwikkelvraagstukken van personen, teams en organisaties. Lees meer op het blog: www.lerendoorwaarderen.nl

Andere boeken door Saskia Tjepkema

Over Joeri Kabalt

Joeri Kabalt is Consultant, Facilitator en Researcher bij Kessels & Smit, The Learning Company. Ze ondersteunt teams en organisaties met ontwikkelvragen. Appreciative Inquiry is daarbij een belangrijke inspiratiebron.

Andere boeken door Joeri Kabalt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verhalen veranderen