Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Gezag

de wetenschap van macht, gezag en leiderschap

E-book Epub Nederlands 2013 9789044968743
Direct te downloaden

Samenvatting

Het oude leiderschap op basis van macht werkt niet meer in moderne organisaties. Om het beste uit mensen te halen heb je als leider gezag nodig. Gezag betekent dat mensen naar je luisteren omdat ze hier zelf voor kiezen, niet omdat het moet. Met gezag realiseer je niet alleen betere resultaten, het maakt het werk ook voor iedereen leuker – ook voor jou als leider.
Zowel macht als gezag hangt samen met aangeboren instincten. Onze hersenen zijn echter niet geëvolueerd voor de realiteit van moderne organisaties. Hierdoor raakt ons instinct van slag – een mismatch. Het gevolg is een overvloed aan falende managers en de misvatting dat slechts weinigen in de wieg gelegd zijn om te leiden.
In dit boek wordt uitgelegd hoe dit instinct werkt, waardoor het van slag raakt en hoe hier beter op in te spelen. Je leert zo gezag ontwikkelen in de meest onwaarschijnlijke omgeving: moderne organisaties.
Acht principes helpen je meer gezag te ontwikkelen:

-1. Begrijp de uitdaging waar je als leider voor staat;

-2. Vind je niche;

-3. Creëer toegevoegde waarde;

-4. Leef je in;

-5. Gedraag je;

-6. Ken je moment;

-7. Speel je rol;

-8. Blijf jezelf ontwikkelen.

Specificaties

ISBN13:9789044968743
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:272
Uitgever:AW Bruna
Verschijningsdatum:1-2-2013
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Mark van Vugt

Mark van Vugt is evolutionair psycholoog voor de groep organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Van Vugt werkt ook voor het Instituut voor Cognitieve en Evolutionaire Antropologie aan de Universiteit van Oxford en de Universiteit van Kent.

Andere boeken door Mark van Vugt

Over Max Wildschut

In 2003 is Max Wildschut (1967) zijn kennis en ervaring gaan bundelen in FlowQ: een bureau dat onderzoek doet en advies geeft over de factor mens in werk. Binnen FlowQ ontwikkelde hij diverse onderzoeksinstrumenten als de flowmonitor, HPC en mindsetscan. Wildschut werkte hiervoor bij onderzoeksinstituten en in het bedrijfsleven, onder andere als consultant en projectmanager. is cognitief psycholoog. Hij studeerde in 1994 af op de effecten van stress op het geheugen en houd zich sindsdien bezig met vraagstukken rond motivatie, prestatie en welzijn. Zijn uitgangspunt daarbij is daarbij vaak de cognitieve en evolutionaire psychologie. Max Wildschut schreef 'Optimum punt' (Scriptum, 2008) en 'Darwin voor managers' (Haystack, 2009). Regelmatig verschijnen nieuwe artikelen van zijn hand op www.flowq.nl/blog

Andere boeken door Max Wildschut

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gezag