Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De sweet spot van leiderschap

Waar visie, autonomie en motivatie samenkomen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789047015857
Direct te downloaden

Samenvatting

In 'De sweet spot van leiderschap' brengen Peter Nientied en Jantien Martin leiderschap naar een hoger niveau, waarmee complexe vraagstukken in veranderende omstandigheden in goede banen geleid kunnen worden. Enerzijds zijn een duidelijke visie en strategie nodig, anderzijds vraagt het om meer autonomie in de uitvoering, voor meer slagkracht en flexibiliteit.

Peter Nientied en Jantien Martin hebben een leiderschapsmodel ontwikkeld gebaseerd op een alternatieve kijk op leiderschap, met zelfleiderschap als basis, ondersteund door empowering leidinggevenden die verantwoordelijkheden en zeggenschap delegeren om gedeeld leiderschap in teams te stimuleren. Daar waar zelfleiderschap, empowering leiderschap en gedeeld leiderschap samenkomen, ontstaat een vliegwiel.

Dit is de sweet spot van leiderschap. Hoe je de sweet spot van leiderschap benadert, wordt met aansprekende voorbeelden en praktische stappen uitgelegd. Door aan de slag te gaan met de inzichten en strategieën uit dit boek wordt het leiderschap meer gedeeld en nemen het werkplezier, de autonomie en de motivatie toe, en het succes van de organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789047015857
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Druk:1
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Nientied

Dr. Peter Nientied werkt als organisatieadviseur, coach en trainer. Hij is verbonden aan Berckeley Square, bureau voor organisatieontwikkeling, Amsterdam. Mensen en organisaties werken beter als er vertrouwen is. Vertrouwen geeft ruimte, betere relaties en betere prestaties. Het betekent minder energie voor control en behoedzaamheid. Met een netwerk van ervaren professionals, is het doel van Peter Nientied om bij te dragen aan het vergroten van vertrouwen in organisaties - zodat de mensen met voldoening (samen)werken en de organisatie flexibel acteert en duurzaam rendeert. Het boek 'Werken met ertrouwen' dat door Business Contact in 2012 werd uitgebracht, wordt ondersteund door de website www.werkenmetvertrouwen.info. Erik Koenders en Peter Nientied schreven het boek 'De menskant van veranderen – Spiral Dynamics in de praktijk' (2011, Business Contact), waarin het effectieve instrument van Spiral Dynamics helder wordt uitgelegd en in de praktijk wordt toegepast.

Andere boeken door Peter Nientied

Over Jantien Martin

Jantien Martin, partner bij De Boer & Ritsema van Eck, is organisatiepsycholoog en specialist op het gebied van teamontwikkeling en coaching. Zij ontwerpt en verzorgt leiderschapstrainingen binnen diverse organisaties, zoals Univé verzekeringen, Aafje ouderenzorg, Gemeente Rotterdam en UAMC.

Andere boeken door Jantien Martin

Inhoudsopgave

Voorwoord 7

1 Verbonden praktijken van leiderschap 11
2 Over leiderschap 25
3 Zelfleiderschap 39
4 Empowering leiderschap 67
5 Gedeeld leiderschap in teams 85
6 Werken naar de sweet spot van leiderschap 101
7 Een cultuur van vertrouwen bevorderen 125
8 Nieuw leiderschap in praktijk brengen 139

Nawoord 147
De Boer & Ritsema van Eck 149
Noten 151

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De sweet spot van leiderschap