Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Daarom doen ze dat

Kijk mee over de schouder van een psycholoog. Speciaal voor HR en leidinggevenden!

Paperback Nederlands 2023 9789089656902
Verkooppositie 681Hoogste positie: 390
Nog niet verschenen, verwacht op 28‑06‑2023
25,99

Samenvatting

Het wonderlijke gedrag van mensen zet ons vaak op het verkeerde been. Managers die projecten er doorheen jassen zonder oog te hebben voor hun team. Medewerkers die geen eigenaarschap tonen, of de hakken in het zand zetten. Een oordeel is dan snel geveld. Beslissingen worden vaak genomen op basis van het gedrag dat we aan de oppervlakte zien. Maar het levert je zo veel meer op als je een laag dieper leert kijken.

Wie slechts naar oppervlaktegedrag kijkt, laat unieke kwaliteiten en talenten van mensen ongezien en onbenut, en vergroot de kans op onbegrip en misverstanden in de samenwerking. Maar interactie tussen mensen hóéft niet negatief te schuren. Wie psychologisch slim wordt en mensen écht leert begrijpen, creëert een plezierige werksfeer en effectieve omgang tussen collega’s. Zo zet iedereen haar of zijn kennis, karakter en talent effectief in de samenwerking in.

In 'Daarom doen ze dat' geeft psycholoog en bestsellerauteur Danny Mullenders een inkijk in de fascinerende wereld achter menselijk gedrag op de werkvloer: te grote ego’s, Calimero’s, paradijsvogels, bizarre organisatiesessies en verrassende of irrationele keuzes. Het komt allemaal voorbij in de rake, leerzame en vermakelijke verhalen uit zijn coachings- en assessmentpraktijk.

Met de inzichten uit 'Daarom doen ze dat' leer je:
• welk effect jouw gedrag op anderen heeft
• wat er achter het zichtbare gedrag van anderen schuilgaat
• je gedragspatronen ontdekken
• zelf de regie nemen om prettiger en effectiever met elkaar om te gaan.

Specificaties

ISBN13:9789089656902
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Druk:1
Verschijningsdatum:28-6-2023
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Over Danny Mullenders

Danny Mullenders is assessmentpsycholoog, coach, schrijver en gastspreker. Als expert op het gebied van psychologische bewegingsruimte helpt hij mensen, teams en organisaties hun keuzeruimte te zien én benutten. Hij heeft zich ontwikkeld tot een van Nederlands bestgelezen psychologen en coaches. Hij schreef het boek Laat je niet kiezen, dat inmiddels een bestseller is.

Andere boeken door Danny Mullenders

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Daarom doen ze dat