Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe word je CEO?

Weet wat je drijft en wie je echt bent

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789461560001
10
Voormalig top 10Totaal 30 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

‘Je wordt aangenomen op wat je kunt, en ontslagen om wie je bent’
- Henk Breukink - Beroepscommissaris en executive coach

Als u nu carrière wilt maken en de ambitie hebt om bijvoorbeeld CEO te worden, kunt u allang niet meer volstaan met een goed stel hersens en een set imponerende competenties. Het is ook zaak te focussen op wie u bent en wat u drijft. De vraag is hoe u dat op een zinvolle en verantwoorde manier doet.

Want uw talenten richten naar uw drijfveren is niet langer luxe maar bittere noodzaak in de arbeidsmarkt van de (nabije) toekomst. De veranderende markt vraagt meer dan ooit om passie en bevlogenheid.

In Hoe word je CEO? geeft headhunter Ralf Knegtmans zijn visie op de drie allesbepalende succesfactoren om door te kunnen breken als talent. Maar hij laat ook zien hoe het ‘veld’ bestaande uit CEO’s, wetenschappers en practice leaders daar tegenaan kijkt.

Met interviews en input van Feike Sijbesma (DSM), Herna Verhagen (PostNL), Tex Gunning (TNT), Daniël Ropers (Bol.com), Bernard Wientjes (VNO/NCW) en vele anderen.

Specificaties

ISBN13:9789461560001
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:232
Druk:1
Verschijningsdatum:4-3-2014
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
CEO worden is geen doel op zich
Pierre Spaninks | 3 maart 2014
Heb je de beste opleiding, de hoogste cijfers en de meeste branche-ervaring? Dan zou het zo maar eens kunnen dat je geschikt bent om CEO te worden. Tenminste: als je behalve dat alles ook over de juiste persoonlijkheid beschikt en de goede drijfveren hebt. Lezers van Hoe word ik CEO? zijn gewaarschuwd en tellen voor twee.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
11 stemmen
11
0
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

column
Leervermogen onderscheidt toptalenten
Ralf Knegtmans 14 juli 2014 De doorslaggevende actoren bij talentontwikkeling zijn kunnen (competenties), willen (drijfveren), en zijn (persoonlijkheid). In mijn boek Hoe word je CEO?’ visualiseer ik ze door middel van drie cirkels. Op het snijvlak van de drie bevindt zich echter nog een cruciale eigenschap: leervermogen. Ze verdient deze centrale plaats omdat ze een enorme hefboom kan opleveren voor de genoemde kritieke succesfactoren.
column
Hoed je voor de zonnekoning!
Ralf Knegtmans 4 juni 2014 Tijdens mijn lezing over toptalent vroeg een van de deelnemers hoe je nieuwe leiders herkent. Waar moet je vooral op letten bij het opleiden en identificeren van the best and the brightest? Welke valkuilen zijn er en wat zijn betrouwbare selectiecriteria?
interview
Ralf Knegtmans: ‘Sommige mensen moeten vooral géén CEO worden’
Pierre Spaninks 27 maart 2014 Een goed stel hersens is niet genoeg voor een carrière als chief executive officer. Die rol moet passen bij iemands persoonlijkheid, bij zijn of haar diepste drijfveren. Anders gebeuren er ongelukken. Headhunter Ralf Knegtmans is gefascineerd door talent en ziet het als zijn missie om zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek komen. Vandaar ook zijn nieuwe boek: Hoe word je CEO?

Over Ralf Knegtmans

Ralf Knegtmans is Managing Partner en mede-eigenaar van De Vroedt & Thierry: een van de oudste executive search-bureaus van Nederland met een ruim 35-jarige historie. Dit gerenommeerde bureau richt zich van oudsher op het vervullen van senior management- en directiefuncties en het formeren van Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht. Ralf Knegtmans studeerde rechten (UvA) en volgde postacademisch onderwijs (kopstudie Bedrijfskunde) aan de Nyenrode Business University en aan IMD te Lausanne (Business Marketing). In 2005 leverde Knegtmans een bijdrage aan het door de Nederlandse Federatie van Management geïnitieerde boek 'Top Potentials in organisaties' (Koninklijke van Gorcum). In 2007 deed hij een uitgebreid onderzoek naar de doorslaggevende eigenschappen van toptalent. Verschillende CEO's, commissarissen, wetenschappers en toptalenten uit allerlei werelden werden aan de tand gevoeld. Het resultaat is het door uitgeverij Boom uitgegeven boek Toptalent: De 9 universele criteria van toptalent. Naast zijn activiteiten voor De Vroedt & Thierry leverde Ralf Knegtmans de afgelopen jaren periodiek als columnist bijdragen aan o.a. het Financieele Dagblad (www.fd.nl), De Financiële Telegraaf, Management Team en Managementboek Magazine. Verder is Knegtmans wekelijks te gast bij Business News Radio (BNR) in het programma Aan de slag met Paul van Liempt. Wilt u reageren? @ralfknegtmans

Andere boeken door Ralf Knegtmans

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1: Eigenschappen van de CEO
1. Wat is een CEO?
2. Toptalent
3. De drie allesbepalende succesfactoren (kunnen, willen, zijn)

Deel 2: Hoe word je geselecteerd?
4. Hoe kijkt men naar talent?
5. Testen
6. Het profiel van de CEO
7. Tips voor potentiële CEO's
8. Profielen van banen en marktontwikkelingen
9. CEO worden is geen doel op zich

Appendices
Woordenlijst
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe word je CEO?