Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Hoezo hiërarchie?

De toekomst van werken is horizontaal

Paperback Nederlands 2022 9789493282100
1
Voormalig Nr. 1Totaal 18 dagen
Voormalig top 100Totaal 50 dagen
Verkooppositie 1528Hoogste positie: 1
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Als de achtereenvolgende lockdowns één ding duidelijk hebben gemaakt, dan is het wel hoe achterhaald traditionele organisatiestructuren en het bijbehorende hiërarchisch denken zijn. In nog geen twee jaar tijd hebben top-downsystemen plaatsgemaakt voor een nieuwe manier van werken. Werk dat draait om gezamenlijke waardecreatie, werk waarbij iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt.

Evert Hatzmann en Simon van Esch zijn op onderzoek uitgegaan: hoe manifesteert het samenwerken zich in de nieuwe realiteit? Interviews met meer dan 50 leiders en experts in Nederland droegen bij aan een verhelderend beeld: de toekomst van werken is hybride, horizontaal, holistisch en humaan. Horizontaal werken verandert de traditionele leiderschapsrol, waardoor een nieuwe manier van werken ontstaat. Een situatie die wordt gekenmerkt door ongebonden en autonoom werkende vrouwen en mannen.

De auteurs beschrijven wat de nieuw ontstane werkverhoudingen aan mogelijkheden bieden en roepen iedereen op zich te verbinden aan de nieuwe vormen van werken en organiseren. Het manifest Horizontaal Werken (www.horizontaalwerken.nl) draagt de belangrijkste uitgangspunten voor deze toekomstvisie aan en nodigt medewerkers en leiders uit zich aan te sluiten bij een werkwereld die wordt gekenmerkt door horizontale verhoudingen.

Het wegvallen van kaders is een verrijking. - Sander van der Veen (Alliander)

Het lijkt inmiddels wel of de ene helft van Nederland de andere helft coacht. Leiderschap is voor mij niets meer en niets minder dan ertussen staan en met elkaar praten. - Joop Bosman (Strukton)

Leidinggeven is niet veel meer dan met mensen praten, naar ze luisteren en met ze omgaan. Het probleem is echter; lang niet iedereen kan dat. - Marco Maasse (KLM)

Specificaties

ISBN13:9789493282100
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:172
Uitgever:S2 uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:30-6-2022
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (3)

Hoezo hiërarchie? - ‘Een must als je nog twijfelt’
Roy van den Anker | 7 september 2022
Het is geen hype. Het gaat niet voorbij. De omslag naar horizontaal werken is al begonnen. Sorry voor de spoiler, maar dat is de conclusie na bijna 150 pagina’s pleidooi, achtergronden en praktijkvoorbeelden in ‘Hoezo hiërarchie?’
Lees verder
Hoezo hiërarchie - ‘Rekent af met oude aansturing’
Jan Hoogstra | 31 augustus 2022
Heeft Corona (mede) geleid tot een andere manier van werken? Hatzmann en Van Esch zijn van mening dat thuiswerken een andere manier van aansturing en samenwerking vergt. ‘Hoezo hiërarchie, de toekomst van werken is horizontaal’ rekent af met oude aansturingsmechanismen en beschrijft de reeds ontstane beweging naar horizontaal werken. 
Lees verder
Hoezo hiërarchie? - ‘Aanrader voor wie medewerkers wil begrijpen en motiveren’
Paul Schollaardt | 22 augustus 2022
Evert Hatzmann en Simon van Esch schetsen in ‘Hoezo hiërarchie?’ een prima leesbare en actuele visie op leiderschap. Dat zij daarvoor spraken met zo’n vijftig ceo’s, hr-managers en wetenschappers maakt dat het geen eenzijdig boek is geworden.  
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
7 stemmen
7
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Medewerkers willen geen afkoop maar affectie
Hans van der Klis 9 september 2022 De coronacrisis heeft de verhoudingen op de werkvloer definitief veranderd, schrijven Evert Hatzmann en Simon van Esch in ‘Hoezo hiërarchie?’. Of werknemers hun baas trouw blijven hangt niet langer af van salaris of secundaire arbeidsvoorwaarden, maar van de mogelijkheid een zinnige bijdrage te kunnen leveren aan mens en maatschappij.
preview
Hoezo hiërarchie? - De toekomst van werken is horizontaal
Simon van Esch 11 augustus 2022 Evert Hatzmann en Simon van Esch zijn op onderzoek uitgegaan: hoe manifesteert het samenwerken zich in de nieuwe realiteit? Interviews met meer dan 50 leiders en experts in Nederland droegen bij aan een verhelderend beeld: de toekomst van werken is hybride, horizontaal, holistisch en humaan. Ze schreven er een boek over: ‘Hoezo hiërarchie?’

Over Simon van Esch

Simon van Esch staat met zijn achtergrond in de sociologie, communicatie-, informatie- en religiewetenschappen aan de basis van gedragsinterventieprogramma’s voor managers en medewerkers. Hij publiceert zowel on- als offline over werkbeleving, waardecreatie en gedragseconomie. Simon is tevens bedenker en eigenaar van de Job Reflector.

Andere boeken door Simon van Esch

Over Evert Hatzmann

Evert Hatzmann is auteur, keynotespreker en ondernemer. Eerder verschenen van zijn hand onder meer Droombaan of brood op de plank en de bestseller Houd je feedback! (NRC: **** “een verademing”).

Andere boeken door Evert Hatzmann

Inhoudsopgave

Prelude 7

1. Het nieuwe werktijdperk 10
2. Asynchroon leiderschap 28
3. Een rondje langs de velden 40
4. De teloorgang en de opkomst 62
5. Van afkoop naar affectie 72
6. Gedragsinterventies 90
7. Vogels, Bokito’s en een roedel wolven 104
8. Het horizontaal werken en de buitenwereld 120
9. Conclusie 131
10. Manifest horizontaal werken 140

Bijlage 1 Eerste hulp bij Horizontaal Werken 146
Bijlage 2 Resultaten kwantitatief onderzoek leidinggevend Nederland 148

Register van bijdragers 153
Eindnoten 163

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoezo hiërarchie?