Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Managen van diversiteit op de werkvloer

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789023247364
Direct te downloaden

Samenvatting

Managen van diversiteit op de werkvloer geeft u als professional de tools in handen om vorm te geven aan veiligheid, diversiteit en productiviteit in uw organisatie. Het boek geeft antwoord op vragen als:
- Wat heb ik als manager of coach nodig om intercultureel competent te zijn?
- Hoe kan ik een veilige werkvloer met ruimte voor diversiteit realiseren?
- Welke rol spelen families en generaties daarbij?
- Welke competenties en instrumenten kan ik inzetten?

Om op een goede manier te kunnen omgaan met diversiteit heeft u inzicht nodig in de belemmerende uitsluitingsmechanismen in de samenleving en op de werkvloer. Dit boek geeft u inzicht in de invloed van de geschiedenis in families, organisaties en de maatschappij op de mate waarin we ruimte geven aan de 'vreemde ander'. Interculturele competenties, instrumenten en concepten die behulpzaam zijn bij het begeleiden van diversiteit komen uitgebreid aan de orde.

Een belangrijk begrip bij het managen van diversiteit zijn de 'Beschermjassen'. Wat zijn 'Beschermjassen'? Welk effect hebben ze? En vooral: hoe kunt u ze inzetten en wanneer doet u dat? Managen van diversiteit op de werkvloer zit boordevol verhalen en ervaringen uit de praktijk. Het is in eerste instantie een boek voor managers en coaches, maar het is ook zeker interessant voor HRM'ers, opleiders en beleidsmedewerkers. Het doel van het boek is u te leren uitsluitingsmechanismen op de werkvloer te herkennen en aan te pakken. Elke manager heeft de opdracht een bijdrage te leveren aan een veilige en productieve werkvloer. Met inzicht in de 'Beschermjassen' krijgt u het gereedschap in handen om de diversiteit op de werkvloer op een goede manier te managen.

Specificaties

ISBN13:9789023247364
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:4
Druk:1
Verschijningsdatum:17-1-2011
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Irene Zwaan

Irene Zwaan (1968) is ontwikkelingssocioloog en was werkzaam als Ontwikkelingswerker in Afrika en als adviseur emancipatie in Nederland. Tegenwoordig publiceert ze over diversiteitsvraagstukken en maatschappelijke ontwikkeling. Eerder schreef ze De afwezige vader bestaat niet en (samen met Kitlyn Tjin A Djie) De familieziel.

Andere boeken door Irene Zwaan

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Managen van diversiteit op de werkvloer