Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Goede leiders in onzekere tijden

Lessen over leiderschap tijdens en na een crisis

Paperback Nederlands 2022 9789047016762
Verkooppositie 3253Hoogste positie: 3253
Nog niet verschenen, verwacht op 19‑10‑2022
22,99

Samenvatting

In onzekere tijden maken goede leiders bij uitstek het verschil. Zelf hebben leiders de neiging om hard in te grijpen en controle uit te oefenen, zeker aan het begin van een crisis. Maar op de langere termijn werkt deze crisisreflex niet. Zijn we dan niet eerder gebaat bij ander leiderschap en nieuwe leiders – leiders die minder directief zijn en hun volgers weten te overtuigen met een verbindend verhaal? Of is het een illusie te denken dat nieuwe bezems schoner vegen? In dit boek laten hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen zien hoe leiders en hun volgers, zowel in organisaties als in de politiek, omgaan met crisis en onzekerheid, en wat dit betekent voor goed leiderschap. Met voorbeelden van inspirerende leiders als Jacinda Ardern, Paul Polman en Volodymyr Zelensky, en concrete adviezen die houvast bieden.

Specificaties

ISBN13:9789047016762
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:19-10-2022
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Over Janka Stoker

Janka Stoker is hoogleraar Leiderschap en organisatieverandering aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1 november 2009 is zij aan dezelfde faculteit als vice-decaan werkzaam. Tot 1 november 2009 heeft zij de functie als hoogleraar gecombineerd met een baan als senior managing consultant bij Berenschot, waar zij zich bezighield met organisatieverandering en strategie-implementatie. Zij promoveerde in 1998 aan de Universiteit Twente op een proefschrift over leiderschap en zelfsturende teams. Inmiddels heeft zij vele publicaties op haar naam staan, o.a. op het gebied van leiderschap, macht, (management)teams en managementontwikkeling.

Andere boeken door Janka Stoker

Over Harry Garretsen

Harry Garretsen is hoogleraar international economics & business in Groningen. Hij is samen met Janka Stoker directeur van In the LEAD, het onderzoekscentrum over leiderschap, economie en management aan dezelfde universiteit.

Andere boeken door Harry Garretsen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Goede leiders in onzekere tijden