Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Begin bij jezelf

Helder denken, aandachtig voelen en krachtig handelen

Audio-download Mp3 Nederlands 2022 9789462555303
Voormalig top 100Totaal 23 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Helder denken, aandachtig voelen en krachtig handelen.

In Beïnvloed anderen, begin bij jezelf (2000) beschreef Bert van Dijk hoe je kan sturen in de interactie met anderen om je doelen te bereiken. Maar het beïnvloeden van je eigen gedrag is niet eenvoudig: je diepste overtuigingen, gevoelens en gewoontes zijn vaak sterker dan je wens om het anders te doen. En voordat je het weet doe je wat je altijd deed, en krijg je weer wat je altijd kreeg.

Begin bij jezelf helpt je de tijd even stil te zetten voordat je handelt. Je kiest bewuster je gedrag en kan daardoor beginnen om oude gewoontes in je denken en doen los te laten. Je neemt afscheid van aspecten van jezelf die je niet meer nodig hebt en je ontwikkelt nieuwe kanten die je nu goed kunt gebruiken. Je leert op een fundamenteel niveau je gedrag op een nieuwe manier te sturen door middel van twee splinternieuwe, aanvullende methodes: krachtbronnen en denkframes.

De krachtbronnen zijn afgeleid van de acht gebieden van de Roos van Leary. Je gedrag naar anderen komt immers voort uit jouw sterke kanten. Zodra je die bronnen bewust aanboort begint zich een verandering in je denken, voelen en handelen te voltrekken. Vervolgens bieden vijf denkframes je nieuwe perspectieven om met jezelf en anderen om te gaan.

Stap voor stap, hoofdstuk na hoofdstuk, werk je in dit boek toe naar een update van jezelf. Het resultaat is een versterkte versie van jezelf, meer grip op de interactie met anderen en daardoor meer rust en vrede in je leven en je werk.

Dit boek staat op zichzelf en is tegelijkertijd een aanvulling op zijn voorganger: Beïnvloed anderen, begin bij jezelf. Samen vormen ze een praktische en zeer toegankelijke handleiding voor het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en van daaruit krachtige interactie met anderen.

Specificaties

ISBN13:9789462555303
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:2-8-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Begin bij jezelf - 'Aanbevolen'
Wessel Louis | 15 januari 2018
Al voordat Begin bij jezelf op de markt kwam, vroeg Bert mij of ik zijn nieuwste boek wilde recenseren. Het typeert Bert dat niet zo maar ‘een stukkie tekst’ gewenst was, maar een eerlijk en gedegen oordeel. Aanwijzingen van zijn uitgever werden aangereikt. Voor een fijn mens en een waardig Beethoven vertolker .
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Bert van Dijk: ‘Met alleen gedrag red je het niet’
Ger Post 31 januari 2018 Bert van Dijk schreef Begin bij jezelf, waarin hij beschrijft hoe gedachten gedragsverandering in de weg kunnen staan – en hoe je voorbij die gedachten kunt komen. ‘Als je je vinger niet legt op die gedachten, dan kun je allerlei managementtools gebruiken en management strategieën opstellen, maar dan kom je er nooit.’
preview
Begin bij jezelf - Het vervolg op Beinvloed anderen...
Bert van Dijk 17 oktober 2017 Wie je ook bent, waar je ook werkt en woont, je komt steeds weer dezelfde stoorzenders tegen: gedachten, uitvloeisels van je denkvermogen. Denken is een unieke, krachtige en bijzondere eigenschap van ons, mensen.

Over Bert van Dijk

Bert van Dijk werkte 10 jaar als trainer/adviseur bij Schouten & Nelissen en richtte daarna de Leary Academy op. Daar kunnen professionals leren hoe je vanuit zelf- en mensenkennis trefzeker kunt beïnvloeden: anderen soepel bewegen om hun gedrag aan te passen. Bert is een bevlogen trainer, spreker en schrijver, die met humor en diepgang zichzelf en zijn publiek uitnodigt tot gedragsverandering. Kijk ook op: www.bertvandijk.eu en www.learyacademy.nl.

Andere boeken door Bert van Dijk

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Een systeem van denken, voelen en handelen
2. Het Rode Denkframe: wegzakken in het moeras van negatieve overtuigingen en gevoelens
3. Het Blauwe Denkframe: op metaniveau regisseren
4. Het Groene Denkframe: openstaan voor alle mogelijkheden
5. Het Regenboog Denkframe: de wij-revolutie, samen denken en samen doen
6. Het Kristallen Denkframe: voorbij het denken

Tips
Dank jullie wel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Begin bij jezelf