Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Inspiratie en inzet in organisaties

E-book Epub Nederlands 2014 9789021556628
Niet meer leverbaar.
12,99

Samenvatting

Dit e-book is NIET geschikt voor zwart-wit e-readers.

Twintig jaar na Bezieling en Kwaliteit in Organisaties gaat Daniel Ofman, bedenker van het kernkwadrant, in op de voorwaarden die nodig zijn om inspiratie en inzet tot bloei te laten komen binnen een organisatie. Hij stelt helder en duidelijk dat er grenzen zijn aan wat maakbaar is, wanneer verandering een doel kan zijn en wanneer niet. Met zijn integrale benadering van leven, werken en organiseren wordt duidelijk waarom veel traditionele manieren van managen niet kunnen en niet zullen werken en wat er nodig is om met minder energie meer te bereiken.

Loop een bedrijf binnen en je merkt aan de receptie al hoe de vlag erbij hangt. Je hoeft geen helderziende te zijn om energie waar te nemen in een organisatie; je hoeft alleen maar te kijken hoe de mensen door de gangen lopen en je voelt wel of geen vitaliteit.
Inspiratie en inzet zijn niet te koop, maar worden verkregen als wat je doet inhoudelijk klopt, je houding klopt en de verhoudingen kloppen. Klopt één onderdeel niet, dan eindig je als organisatie of als mens uiteindelijk met niets.

Inspiratie en Inzet in Organisaties is voor leidinggevenden en medewerkers, een wake-up call en een richtingwijzer.

Ofman: `Eigenlijk is dit het boek dat ik twintig jaar geleden wilde schrijven, maar toen nog niet kon.

Specificaties

ISBN13:9789021556628
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:336
Uitgever:VBK Media
Druk:1
Verschijningsdatum:19-3-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Inspiratie en inzet in organisaties
Maarten Fijnaut | 19 augustus 2014
Het boek ‘Inspiratie en inzet in organisaties’ van Daniel Ofman is eigenlijk een uitgebreide lezing over ‘moderne organisatiekunde’. In deze titel verpakt de auteur, bedenker van het kernkwadrant, allerlei managementlessen, deels put hij hierbij uit eigen ervaring en deels leent hij van anderen. Er zit een mooie eigen saus overheen en de praktijkvoorbeelden brengen de theorie tot leven.
Lees verder
recensie
Inspiratie en inzet in organisaties
Nico Jong | 6 juni 2014
Grondlegger van de kernkwadranten en bestsellerauteur Daniel Ofman verbaast zich over de ‘bewusteloosheid’ waarmee managers de ene na de andere nieuwe benadering klakkeloos accepteren en proberen in te voeren.
Lees verder
recensie
Inspiratie en inzet in organisaties
Eric van Arendonk | 20 mei 2014
Daniel Ofman heeft naam gemaakt met zijn boeken over de kernkwadranten (De kernkwaliteiten van het Enneagram, Bezieling en kwaliteit in organisaties). Boeken waar ik veel plezier aan heb beleefd. Bij het verschijnen van zijn nieuwste boek ‘Inspiratie en inzet in organisaties’ was ik dus sowieso al geïnteresseerd. Ik werd verder aangemoedigd door de ondertitel; ‘als harder werken niet meer werkt’. Een gezegde naar mijn hart. Harder werken is altijd maar een tijdelijke oplossing. Slimmer werken is efficiënter en je wordt er minder moe van.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Daniel Ofman

Daniel Ofman is oprichter van Core Quality International, een organisatieontwikkelingbureau dat zich bezig wil houden met zaken die de kern raken. Hij werd bekend door zijn bestseller Bezieling en Kwaliteit in Organisaties (1992) waarin hij voor het eerst het kernkwadrant® introduceerde. Sindsdien zijn zijn boeken vertaald in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Noors, Zweeds, Deens en Russisch. Zijn meest uitgebreide werk over kernkwaliteiten (Hé, Ik daar...?!) verscheen in 2007. Samen met consulting partners in die landen richt hij zich tegenwoordig op het internationaal verspreiden van zijn gedachtengoed. Daarnaast ontwikkelt hij digitale toepassingen zoals iPhone en Android apps (Core Quality). Het laatste nieuws over Ofman is te vinden op zijn website www.corequality.eu.

Andere boeken door Daniel Ofman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inspiratie en inzet in organisaties