OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Recensies
Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
Pagina 568 van 11.882 resultaten
recensie
Financieel management
11 oktober 2004
Leo Kerklaan
2-3 minuten leestijd
Alweer een boek over performance management, was de eerste gedachte toen ik 'Corporate Perfomance Management' van Peter Geelen onder ogen kreeg. Meteen schoot het door mij heen dat deze gedachte helemaal niet juist was. Er zijn wel veel mensen met het onderwerp bezig, maar er zijn maar weinig Nederlandse boeken over dit onderwerp. Het boek is mooi compact gebleven; dat nodigt in elk geval uit tot lezen. Bij het lezen van het voorwoord en het eerste doorbladeren proef je onmiddellijk dat Geelen van een praktische aanpak houdt. De volgende conclusie die zich opdringt is dat hij in het boek een wel heel belangrijke vraag wordt beantwoord, namelijk: hoe zorgen we ervoor dat performance management wordt geïntegreerd in de planning- en controlcyclus?
recensie
Non-profit
11 oktober 2004
André de Waal
Direct aan het begin van deze bespreking is een waarschuwing op zijn plaats, of eigenlijk zijn het twee waarschuwingen. Ten eerste is dit boek, met de intrigerende titel 'In zicht, nieuwe wegen voor implementatie', niet voor iedere lezer bedoeld maar voor managers uit de gezondheidszorg. Ten tweede belooft het boek op het eerste gezicht nieuwe manieren van implementeren aan te reiken maar dat is (helaas?) niet het geval.
recensie
Organisatiekunde
11 oktober 2004
Bertrand Weegenaar
2-3 minuten leestijd
Over projectmanagement is de afgelopen 20 jaar een bibliotheek volgeschreven. Elke organisatie maakt inmiddels gebruik van projecten als methode om (bedrijfs)problemen te lijf te gaan. Het gebied 'projectmanagement' omvat inmiddels een uitdijende groep deelgebieden.
recensie
Organisatiekunde
11 oktober 2004
Carolien de Monchy
Vol verwachting en met een beetje scepsis begon ik aan het boek, want hier werd mij een model beloofd 'dat voor alle mogelijke vraagstukken op individueel, team- of organisatieniveau oplossingsrichtingen biedt zonder de onderlinge samenhang tussen mens en organisatie uit het oog te verliezen.' Zou de Haarlemmerolie voor organisaties nu eindelijk zijn uitgevonden?
recensie
recensie
Advisering
11 oktober 2004
Renze J. Klamer
De vraag die mij bij het lezen van dit boek het meeste heeft beziggehouden is: mag je een boek ook 'onleesbaar' verklaren. Zoiets als een woning die nog in stand blijft door de krakkemikkige muren en dito fundament waar dan een ambtenaar van bouw en woningtoezicht een bordje opspijkert met 'onbewoonbaar verklaarde woning'. Je bent dan soms geneigd te denken: Pak even een paar spullen en ga lekker klussen. En maak er wat moois van. Want de plek is goed, de oppervlakte prima en al met al is er best wat van te maken.
recensie
Non-profit
11 oktober 2004
Julian Breed
Meer dan de helft van alle fusies wordt als mislukt beschouwd en een derde van alle gefuseerde organisaties vindt dat de fusie uiteindelijk geen verschil heeft uitgemaakt. Uiteindelijk geldt dus slechts voor 1 op de 6 organisaties dat de fusie daadwerkelijk meerwaarde heeft opgeleverd. Een verkwisting van veel energie, zo lijkt het, en vooral een doembeeld voor managers en bestuurders die op het punt staan een fusieavontuur aan te gaan. Maar kan dit voorkomen worden?
recensie
Algemeen management
30 september 2004
Bertrand Weegenaar
3-4 minuten leestijd
De literatuur die ingaat op de ontwikkeling van het denken over bedrijfskunde en management is dun bezaaid. Natuurlijk is het vak jong en zijn de ontwikkelingen nog heftig: er valt al veel te vertellen en te leren over de laatste 100 jaar.
recensie
Leiderschap
29 september 2004
Bas Braad
2-3 minuten leestijd
Lenigheid in leiderschap is in het huidige tijdsgewricht geen overbodige luxe. De markt ontwikkelt zich razendsnel en het anticiperen van een organisatie hierop vraagt steeds meer inspanning van menig leider. Eeke Scheweer schreef daar een boek over getiteld 'Lenig leiderschap'.
recensie
Financieel management
29 september 2004
Jaap Hollaar
2-3 minuten leestijd
U zit in het universitair of hoger onderwijs en wilt op niveau meedenken, meepraten en oordelen over financiële verslaggeving van ondernemingen? Dan heeft u met het boek 'Externe financiële verslaggeving' een goed boek in handen!
recensie
Verandermanagement
22 september 2004
Henk den Ouden
3-4 minuten leestijd
In de inleiding poneren de schrijvers de stelling dat veel boeken over verandermanagement een te geringe theoretische onderbouwing hebben. Ik laat deze uitspraak graag aan hen over, wel is het zo dat zij in hun goed leesbare boekje op een bijna waakzame manier het veranderproces beschrijven en van instrumenten voorzien.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
15 september 2004
Peter de Roode
2-3 minuten leestijd
Zegt u eens eerlijk: wie van u heeft geleerd hoe hij zijn informatie moet ordenen? En wie werkt er zo geordend dat hij een 'leeg hoofd' heeft en geen stress over zichzelf afroept? Als u deze vragen als 'interessant' bestempelt dan is 'Getting things done' een nuttig en behulpzaam boek. David Allen gaat hierin uitgebreid in op de vraag hoe wij productiever en met minder stress kunnen werken.
recensie
Psychologie
9 september 2004
Remko van der Honing
2-3 minuten leestijd
Binnen de klinische psychologie en psychiatrie wordt een tiental persoonlijkheidsstoornissen onderkend. In het boek 'Zo ben ik nu eenmaal!' heeft auteur Van der Does de kenmerken, natuurlijke vindplaats en omgangsregels van deze tien beschreven.
recensie
Psychologie
9 september 2004
Roel Nikkessen
1-2 minuten leestijd
Hoewel ik niet vaak de psychologie induik, werd ik door de titel nieuwsgierig naar dit boek. Vanwege de herkenbaarheid, de heldere schrijfstijl en de grappige tekeningen van Peter van Straaten, heb ik het in één avond uitgelezen.
recensie
Marketing
25 augustus 2004
Henk Gijzen
1-2 minuten leestijd
Waarom wordt het ene karakter een succes en zien we het andere karakter nooit meer? Dit is de prangende vraag die de auteur bezig houdt en die elke marketeer beantwoord wil krijgen. Volgens Van Dillen dient u voor succes over uitgebreide kennis van de kids te beschikken, van wat ze drijft en wat ze leuk vinden.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
17 augustus 2004
Bert Peene
4-6 minuten leestijd
Sommige hypes overleven zichzelf en worden op den duur een algemeen gewaardeerd instrument voor HRM. Neem het Persoonlijk Ontwikkelings Plan. In de loop van de jaren negentig opgebloeid temidden van andere nieuwigheden als competentiemanagement, employability en zelfsturende teams, wist het te overleven ook toen het economisch tij keerde, lean and mean hét recept voor continuïteit werd en er dus weer gewoon hard gewerkt moest worden.
recensie
Coaching en trainen
17 augustus 2004
Hilde Veraart-Maas
3-4 minuten leestijd
Problemen in de werksituatie zijn vaak het gevolg van stagnatie op een dieper niveau. Klassieke coachingstrajecten kunnen dan niet blijvend een gedragsverandering tot stand brengen. Onorthodoxe interventies slagen hier wel in: ze ontregelen en doorbreken de stagnatie.
recensie
Werk en loopbaan
16 augustus 2004
Remko van der Honing
3-4 minuten leestijd
'Het weekend van zeven dagen' is de aansprekende titel van het nieuwste boek van Ricardo Semler. Semler is president-directeur van Semco, een Braziliaans conglomeraat van ondernemingen dat wereldwijd beroemd is vanwege de ongebruikelijke werkomgeving.
recensie
Leiderschap
16 augustus 2004
Renze J. Klamer
2-4 minuten leestijd
Van een wel heel onverwachte persoon kreeg ik het advies om het boek van John Kotter eens te lezen. Van mijn dominee. Dat is niet direct iemand van wie je veel veranderingen verwacht. Toch heeft hij een kerk veranderd. Nu zijn er in zijn kerk wèl heel veel leiders nodig. En blijven ze groeien en veranderen. Met empowerment en visie ontwikkelen, met bouwen en vertellen, met vieren en verankeren. Ik zie de resultaten en help graag mee. En daarom vertrouw ik erop dat ik u een goed advies geef als ik dit boek ook aanbeveel.
recensie
Algemeen management
16 augustus 2004
Renze J. Klamer
3-4 minuten leestijd
Dit boek deed me denken aan documentaires van Frans Bromet. Observerend, analytisch, met die ietwat zuigende stem op de achtergrond worden de meest verschrikkelijke dingen gewoon gemaakt en de gewoonste dingen verschrikkelijk.