Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verandermanagement in 28 lessen

Gebonden Nederlands 2014 9789047006329
10
Voormalig top 10Totaal 88 dagen
EvergreenTotaal 640 dagen
Verkooppositie 2550Hoogste positie: 4
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Veranderprocessen in organisaties verlopen vaak moeizaam en stuiten op veel weerstand. In dit boek laat Jaap Boonstra in 28 korte en heldere lessen zien wat u kunt verwachten. Hij gaat in op de belangrijkste aspecten van de reis die elk verandertraject in essentie is - van de eerste verkenning van het terrein en het bepalen van de route tot het terugkijken na afloop.

Aan de hand van concrete cases deelt Boonstra zijn ervaringen als verandermanager en adviseur en reflecteert hij op die ervaringen. Het resultaat is een heldere, praktische gids voor mensen die een rol willen spelen in veranderprocessen of zich als leider en professional willen bekwamen in verandermanagement.

Specificaties

ISBN13:9789047006329
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:153
Druk:4
Verschijningsdatum:6-2-2016
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (3)

Verandermanagement in 28 lessen
Sipke Wagenaar | 20 maart 2014
Voor Jaap Boonstra is het veranderen van organisaties een avontuur, net als een tocht door een onbekend berglandschap. In zijn ‘Verandermanagement in 28 lessen’ neemt hij je mee op een denkbeeldige reis door een ruw landschap. In 7 etappes laat Jaap Boonstra zien wat er allemaal bij een veranderavontuur komt kijken. Hij weet op boeiende wijze de aandacht van de lezer vast te houden, waardoor het boek, naast heel informatief en leerzaam, ook nog eens een lust is om te lezen. Wil je niet de gehele reis meemaken? Stap dan gewoon onderweg in en geniet van datgene dat jou interesseert.
Lees verder
Verandermanagement in 28 lessen
Sietse Rauwerdink | 3 oktober 2013
'Verandermanagement in 28 lessen' is een onmisbaar en uniek werk in de wereld van verandermanagement. Verwacht geen wetenschappelijke onderbouwing, maar wel een complete en persoonlijke inkijk in de veranderpraktijk van één van Neerlands meest ervaren veranderexperts: Jaap Boonstra.
Lees verder
Verandermanagement in 28 lessen
Kilian Bennebroek Gravenhorst | 24 september 2013
Als organisatieadviseur, onderzoeker en docent ben ik goed bekend met de publicaties van Jaap Boonstra. Ik was in eerste instantie verrast toen ik 'Verandermanagement in 28 lessen' in de brievenbus vond. Gaat Boonstra nu ook al op de populaire toer? Het lijkt namelijk een luchtige verzameling korte verhalen, maar als je het boek echt tot je neemt ontdek je dat het vol staat met essentiële kwesties uit het vak. Enerzijds heel toegankelijk opgeschreven, anderzijds vol stof tot nadenken en om je eigen handelen aan te spiegelen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
7 stemmen
5
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (5)

column
Leiderschap. Wat is dat eigenlijk?
Jaap Boonstra 31 maart 2016 Er bestaan heel veel definities van leiderschap. Een klassieke definitie van leiderschap is het beïnvloeden van anderen om hen iets te laten doen wat ze uit zich zelf niet zouden doen.
column
Jaap Boonstra: Houdbaarheid van leiders
Jaap Boonstra 3 februari 2016 Er is veel onderzoek gedaan naar de houdbaarheid van leiders. Als je als leider echt verschil wilt maken, iets wilt toevoegen, heb je minimaal 5 jaar nodig. Als je niet minstens 5 jaar wilt blijven, vergeet dan dat je diepgaande veranderingen kunt realiseren en een waardepropositie kunt vestigen. En bij meer dan 9 jaar wordt het lastig.
achtergrond
Veranderparadigma´s. Georganiseerd op reis, of juist niet?
Jaap Boonstra 6 maart 2015 In het veranderparadigma van de georganiseerde reis wordt een verandering gezien als een reis met een bekend vertrekpunt en een duidelijke eindbestemming. De vertrekdatum is bekend, net zoals het vervoermiddel. Er is een reisleider die de plekken kent die je gaat bezoeken. Het aantal dagen wordt vooraf afgesproken en je weet ook wanneer het weer afgelopen is.
nieuws
Eventverslag: Veranderdynamiek
Justin van Lopik 17 april 2014 Een mooi breed palet van veranderkennis, dat is wat het Managementboek Event Veranderdynamiek te bieden had. In tegenstelling tot eerdere Events van Managementboek was het een dagvullend programma.
column
Reisbelevingen
Jaap Boonstra 3 juli 2013 Elk jaar trek ik een paar weken de bergen in om nieuwe energie op te doen. Wandelen in de bergen is een passie vanwege de schoonheid van de natuur en de rust die dat geeft.

Over Jaap Boonstra

Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatiedynamiek en Leiderschap’ aan Esade Business School in Barcelona (Spanje), hoogleraar Organisatieverandering aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, en kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Jaap is tevens hoogleraar ‘Internationaal leiderschap’ en voorzitter van de interfacultaire groep Internationaal Leidershap bij CEMS, The Global Alliance in Management Education. Eerder was hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en Rector van Sioo, Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde.    Als onafhankelijk adviseur ondersteunt Jaap maatschappelijke organisaties en wereldwijde allianties in hun ontwikkeling. Hij schreef verschillende boeken over organisatieverandering, organisatiecultuur en leiderschap, waaronder Allianties voor een Duurzame Toekomst (Boom, 2023) Veranderen als Samenspel (Boom, 2018), Perspectieven op Veranderen (Boom, 2017), Perspectieven op Leiderschap (Boom, 2017), Veranderen van Maatschappelijke organisaties (Business Contact, 2017) en Leiders in Cultuurverandering (Van Gorcum, 2014) en Verandermanagement in 28 lessen (Business Contact, 2013). Fotografie: Wiep van Apeldoorn

Andere boeken door Jaap Boonstra

Inhoudsopgave

Over dit boek

Veranderen als avontuur

Oriëntatie op het gebied
1. Strategisch naïef
2. Moedeloos
3. Weten waarvoor je staat en gaat
4. Schaarste en overvloed

Het gebied doorgronden
5. Jezelf blootgeven
6. Angsthazen
7. Seks
8. Overtuigen en communiceren

Ambities verbeelden
9. Urgentie en saamhorigheid
10. Verlangen organiseren
11. Samen ondernemen
12. Toekomstbeelden

Reizen door het onbekende
13. Een goed idee is gevaarlijk
14. Synergie
15. Weerstand met verstand
16. Wat doe ik fout, dat hij zo gek doet

Omgaan met het onverwachte
17. Cultuuromslag
18. Destructie
19. Het goed doen of het goede doen?
20. Wendbaarheid

Zoeken naar doorwaadbare plekken
21. Broodje management
22. De kracht van conflict
23. Trauma's
24. Emoties

Rust nemen en op krachten komen
25. Smart
26. Van je vrienden moet je het hebben
27. Gebaande paden naar mislukking
28. Bewustzijn

Bespiegelingen
De lessen in perspectief
Succesvol veranderen
Het einde van een reis

Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verandermanagement in 28 lessen